Dodaj do ulubionych

dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!!

19.10.06, 10:59
Witam w czwartkowy poranek i od razu się chwalę :)Wczoraj kupiłam sobie
jesienną krótką kurteczkę w reporterze- rozm. XL na 182 cm. Z dłuuugim
rękawkiem :) Chwalę się na forum, bo nikt nie zrozumie mojej radości tak jak
Wy moje drogie kobietki. Poza tym u mnie wszystko ok, tylko czasu mam
malutko, bo dzielę go głównie między pracę a Basię (która się coraz słodsza
robi). Jak będę mieć chwilkę, wrzucę jakąś fotkę na skrzynkę. Życzę Wam
wszystkim cudownego dzionka! Naszym panom też :)
Obserwuj wątek
    • rasgeea Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 19.10.06, 11:24
      oj ale fajnie :))) Ja w tamtym roku przejechałam pół Polski by kupić sobie
      jakąś odpowiednia zimową kurtkę. Albno za krutkie, albo za małe, albo rękawy za
      krótkie... wrrr... znaleść znalazłam, ale ile nerwów i jeżdzęnia... cieszymy
      się Ulciu razem z Tobą :) I ucałuj Basieńkę:)
    • ladnapanna Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 19.10.06, 11:36
      oj kochana...napisz cos więcej o tej kurteczce, którka czy długa, a kolor? ja
      tez planuje rozpoczac poszukiwania fajnej kurteczki i przygotowuje sie na całą
      batalię;))
      • doma791 Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 19.10.06, 11:49
        Suuuper Ulciu-podzielam twoją radość, bo wiem jaka to czasem męka kupić coś dla
        nas.Ja juz tez myslałam ze czeka mnie kupno kurtki na zimę,tyle ze w rozmiarze
        xxxl,ale na szczęscie odświeżyłam moją szafę i znalazłam swoją starą kurtkę
        chyba sprzed 4 lat,całkiem obszerną(ale taka całkiem na czasie pikowana zielona)
        więc na okres największego brzucha mi się przyda,a potem myśle ze w styczniu
        wbiję się ponownie w stare ciuszki.
        Ulciu jeszcze ty się ze mną nie podzielilaś info jaki masz dla Baśki wózek,no i
        czy przy nim garba nie dostajesz?
    • eter-ka Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 19.10.06, 12:02
      Podzielam Twoja radość, bo sama mam nowy ciuszek! Mama prezywiuozła mi z
      Turcji śliczny kożuszek z dłuuuugimi rekawami! Kieszenie też sa na swoim
      miejscu a nie pod pachami :)
      No i wyszedł sonet pochwalny, rymowany :)
    • ulcia03 Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 19.10.06, 14:20
      Ta moja kurtka nie jest taka całkiem zimowa, bardziej na teraz, czyli okres nie
      wiadomo jaki (rano ziąb, potem ciepło). Na zimę na szczęście jestem zaopatrzona
      na full, bo mam i płaszcz i długą kurtkę i kożuszek :)
      A co do wózka to ja mam baby merc, ale nie polecam. Co prawda ma sporo tzw.
      bajerów i wygląda fajnie, ale:
      1.jest za ciężki (największy minus)
      2.budka ciężko się otwiera i pyka przy otwieraniu, co nie przydaje się kiedy
      dziecko śpi ;)
      3. trudno się go składa i ledwie mieści się w bagażniku (na szczęście nie muszę
      go nigdzie wozić i nosić)
      Zalety to pompowane koła (przydają się na wsi do jazdy po wertepach), kołysze
      się na wszystkie strony - można "lulać" szkraba do woli, mozna dostosować
      rączkę do wzrostu (także naszego :), no i cena niewysoka.
      • doma791 Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 19.10.06, 15:38
        Dzięki Ulciu,już mi się po mału klaruje obraz "idealnego" wózka-chyba się
        zdecyduję na x-landera ze skrętnymi kólkami,albo na deltima focusa-kojarzcie je?
        Jesli tak, to mam nadzieje że nie wybijecie mi ich z głowy jakimiś wadami, bo
        mi się juz naprawdę nie chce łazić po tych wszystkich sklepach i wybierać, albo
        lukac na forum wózkowe i czytac wszelkie za i przeciw
    • ladnapanna HA ! I ja kupiłam sobie kurtkę!!! 21.10.06, 13:49
      no wlasnie, musze sie pochwalic...kupilam kurtke w Reoprterze hihi zachcecona
      twoja opowieścią weszlam do tego sklepu i co? pomimo tego, ze nigdy raczej tam
      nie wchodzę (kojarzę go bardziej z modą mlodzieżową) to upolowalam tam fajna
      kurteczkę, taką wlasnie na teraz, nie za krociutką, calkiem elegancką, w kolorze
      wielbładziej wełny...mniam :))
      • luciii to może i ja się skuszę? mówcie zaraz ile musia- 21.10.06, 20:10
        łyście [choć przybliżeniu] kaski wyłożyć

ja daleko mam do Reportera, więc nie wybiorę się bez zabezpieczenia kasowego
        gdyby coś :P

wprawdzie ja raczej za eleganckimi ciuchami jestem, ale coś w innym guście
        warto choć poprzymierzać :P

a tak w ogóle to obu Wam wiegaśne gratulacje !!!! :))))
    • ulcia03 Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 23.10.06, 10:19
      Ladnapanno!Może to taka jaką ja sobie kupiłam, tylko inny kolor? Ja też
      chciałam taką jasną, ale już nie było xl :( Ale może za to czarna będzie
      bardziej praktyczna. Ja za swoją zapłaciłam 219 zł Ma takie 3 duże guziki z
      przodu, a la żakiet, a pod szyjką taki zapinany golfik i dzięki temu nie trzeba
      szalika. A co do reportera, to rzeczywiście ciuchy mają w większości sportowo-
      młodzieżowe, ale ostatnio widziałam też takie fajne wcale nie do końca sportowe
      płaszczyki. Także wrato tam zajrzeć od czasu do czasu. No i rozmiarówka do 182
      cm :)
      • ladnapanna Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 23.10.06, 11:48
        ha! no więc mamy dokładnie tą samą kurtkę, widzę ze mamy podobny gust hihi moja
        jest w jasnym kolorze i w rozmiarze xl:) chociaz eLeczka ładnie leżała ale
        żakiecik pod spód by juz nie wszedł no i rękawek jest ciut dłuższy:)
        no teraz na ulicy to na pewno bym cie poznała, nie dosc ze zyrafka to tak samo
        ubrana:))
        • ulcia03 Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 24.10.06, 11:07
          Trochę Ci zazdroszczę, bo mi też się bardziej podobała jasna... Były jeszcze
          różowe - hihihi. Pozdrawiam cieplutko!
          • doma791 Re: dzień dobry!!! kupiłam sobie kurtkę!!! 24.10.06, 14:50
            hej dziewczynki,gratuluje udanych zakupów:)Ja znów u męza w wawie,wiec
            kiepskawo momentami u mnie z netem,wiec dlatego tak malo piszę.Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka