Dodaj do ulubionych

Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsku

IP: 217.205.157.* 21.08.06, 18:49
Duzo teraz nas, emigrantow. Mamy czesto zagranicznych partnerow i rodzi sie
problem jak by tu nazwac ewentualnych potomkow, zeby dzieciaki nie wstydzily
sie przedstawic. I zeby sobie angole nie lamali jezykow na polskich imionach.
Jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Adam IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.06, 18:59
      albo Alexander na przykład.

Albo cos z tych nowomodnych angielskich ;)
    • Gość: Oth Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.hsi.kabelbw.de 21.08.06, 19:31
      Patryk, Patrick,
      Tomasz Thomas Tom
      Michał Michael Mike

tylko męskie imiona bo syna mam i ten sam problem - mój synuś to Patryk
    • Gość: meiga Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 19:38
      Ewa, Natalia
      • pocominowymail Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 21.08.06, 23:59
        anglicy, którymi pracuję imię Ewa wymawiają jako Iła - angielskie byłoby Eve.
        • Gość: ewcyk Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:05
          Mogłoby też być: Eva lub Ava
          • Gość: Ewa-eva Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:29
            pewni egipscy mlodziency jak im powiedzialam, ze sie Ewa nazywam, zaczeli sie
            brechtac, bo im sie to tylko z kremami kojarzylo ("eva"); sie nie dziwie, pewnie
            tez bym sie smiala, gdyby mi sie jakis "Avon" albo "Nivea" przedstawili
      • Gość: Pimpus Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.06, 16:13
        Kasia...proste wyrazne, nie szeleszczace... :P

Ale w sumie fajnie miec oryginalne imie, wszyscy cie zapamietaja
        :)
        • Gość: rybka Nemo Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.w83-196.abo.wanadoo.fr 28.08.06, 10:34
          Mnie od razu przechrzcili do tego stopnia, że nie wiedzieli jaki przyjąć zapis.
          Margo, Margot, Margaux ... Oryginalny zapis i brzmienie ... za trudne.
    • t-800 Barbara /bt. 21.08.06, 19:45

• ira22 Re: Edgar!!!! 21.08.06, 21:16

• palnick Alfred 22.08.06, 01:31

• nostress.ka21 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 21.08.06, 21:17
      Moje imie: każda kultura i każdy język wymówi, jedni fajnie inni mniej, ale EWA
      to klasyka!!!
      • tut_ets Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 29.08.06, 10:51
        Polecam (imie i jego proponowana opcja): Anna (Ann), Hanna, Jakub (Jacob, Jim),
        Mateusz (Mathew, Matt), Joanna, Dawid, Krzysztof, (Christof, Chris), Ola,
        Magdalena (Magdalene, Magg, Meggy, Magda, Lena), Helena (Helen, Lena)...

Jest ich mnostwo. Warto pamietac, ze imie Magda moze byc po prostu imieniem za
        granica i nie bedzie ono traktowane jak oskrot od Magdalena. A zatem wszystkie
        Jarki, Darki, Romki, Bronki nie musza byc Jaroslawami czy Bronislawami...

Znacie serial amerykanski: "Division"? Jest tam policjantka, latino, o imieniu
        MAGDA. Nie, nie MAGDALENA, a Magda. :>)
    • dyskretnybogdan Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 21.08.06, 21:27
      ja nazwal bym swego synka Grzegorz a corke Bernardetta :D
    • ariwederczi Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 21.08.06, 21:29
      Adam, Sabina, Robert
    • Gość: Vp Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 82.177.97.* 21.08.06, 22:25
      Adam i Ewa - klasyka nie do pobicia
      Amanda, Diana, Emma, Paulina (Paula), Pamela
      Arnold, Felix, Marek (Mark), Rudolf, Wiktor (Victor)
      • Gość: on Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.smstv.pl 25.08.06, 00:19
        Gość portalu: Vp napisał(a):

> Adam i Ewa - klasyka nie do pobicia

Znajomy Włoch się dziwił, że imiona pierworodnych grzeszników w Polszcze dają:)
    • Gość: player Voytek IP: *.server.ntli.net 21.08.06, 23:39
      angol mowie ze to jest Evil name - like Voytek will rule the world again
      buhahahaha ;>

• pina-colada Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 21.08.06, 23:50
      Anita
      • palnick Adolf 22.08.06, 01:33

• Gość: marta Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.aster.pl 22.08.06, 01:50
        marta oczywiscie, bylam w paru krajach i wszedzie to imie jest znane
    • kashhka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 22.08.06, 07:13
      Przemysław moze? buhahah
      • Gość: hermenegilda_zenia Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.crowley.pl 22.08.06, 08:56
        Emma -uważam, że to świetne nieobciachowe imię zarówno dla Polki jak i dla
        Angielki.
        • Gość: Emigrantka Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 217.205.157.* 22.08.06, 09:37
          Dzieki dzieki, ale osobiscie bardzo nie lubie imenia Adam, za Ewa tez nie
          przepadam. Patryk odpada z powodow osobistych... no a z moim wlasnym imieniem
          Katarzyna mam przerabane i nie chce dzieci na to samo narazac. Szukamy dalej :)
    • palnick Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 22.08.06, 09:44
      Dla dziewczynki - Biruta
      Dla chłopca - Jakub
    • Gość: k Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:50
      moje jest uniwersalne
      Karina lub jak kto woli Carina :)
      nie zdażyło mi się, by ktoś miał problem z wymową
      • Gość: mavir Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 09:58
        Kolezanka mieszkajaca za granica tez sie nad tym zastaniawiala. Niedawno
        urodzila chlopca i dala mu na imie Robert.Dziewczynka miala byc Marta albo
        jeszcze lepiej Magdalena, Anglicy zachwycaja sie tym imieniem, pieknie brzmi
        wymawiane "z angielska", innym nacjom tez powinno sie spodobac:)
        • Gość: morgana9 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:09
          mój męski typ to Vincent
          żeński Kate ze wszystkimi jej odmianami
          ---
          s10.bitefight.pl/c.php?uid=58433
    • hynde ANNA oczywiscie! 22.08.06, 12:25
      I Jan.
    • yabol428 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 22.08.06, 12:28
      Bernard
      • Gość: ewcyk Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:24
        Szymon - Simon
        Dawid - David
        Paweł - Paul
        Sebastian (mój przyjaciel Anglik zachwyca się tym imieniem)
        Mateusz - Mathiew

Emilka - Emily
        Paulina, Paula
        Weronika
        Liliana - Lilian
        Lena
        Oliwia - Olivia, Olive, Livia, Liv

jeśli mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dopiszę :-)
    • Gość: Monika Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:50
      Moje imię.
    • Gość: imię Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.tvtom.pl 22.08.06, 14:02
      Kamila, Kamilla
      Daniel,Dan
      Emilia
      Edward
      Alicja,Alicia
      Donald :)

• gweeny Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 22.08.06, 19:15
      Anna - to przecież kosmopolityczne imię ;)
      • Gość: Wybredna Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 217.205.157.* 23.08.06, 10:11
        Ale oni je wymawiaja Ana nie Anna, a o Ani to juz mozna zapomniec...
        • kayah73 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 26.08.06, 21:24
          Gość portalu: Wybredna napisał(a):

> Ale oni je wymawiaja Ana nie Anna, a o Ani to juz mozna zapomniec...

Mozna nazwac Annie albo Anya.
    • nessie-jp Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 22.08.06, 21:40
      Donald...
      • yabol428 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 23.08.06, 02:36
        nessie-jp napisała:

> Donald...
        >

Nieprawda! Donald nie brzmi dobrze po polsku!
        • tut_ets Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 29.08.06, 11:08
          hehe... z tuskiem sie kojarzy... :)
    • Gość: Elektra212 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 83.168.106.* 22.08.06, 22:19
      Marta faktycznie jest bezproblemowe, choc niektorzy Amerykanie wymawiali je
      tak, ze zaczelam sie zastanawiac jak ja mam w koncu na imie. Mnie sie podoba
      Sarah. Po polsku da sie wymowic :)
      • vanklomp Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 23.08.06, 01:34
        Ada
    • Gość: rudy102 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 158.75.35.* 23.08.06, 08:56
      Moje córki to Zofia (Sofia) i Helena.
      pozdrawiam
      Joanna
      • Gość: nieanna Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.med.uni-heidelberg.de 23.08.06, 18:15
        jak chodzi o Anne- W Niemczech jest Anna, Anja, Anke..i sa to trzy rozne imiona.
        • annajustyna Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 25.08.06, 16:13
          I jeszcze Anne i Annika...
    • kkkarolina Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 23.08.06, 18:55
      Karolina :)
      Co więcej, znajomy Amerykanin dał tak na imie córce. nie Caroline ale właśnie Karolina :)
      Z męskich to Daniel, Filip (Philip)
      • Gość: Julia Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.stg.pl 23.08.06, 19:03
        Imię Julia jest międzynarodowe.Chociaż ostatnio jest całe zatrzęsienie małych
        Julek, co mnie doprowadza do szału, bo sama noszę to imię;) Nie podoba mi się,
        że robi się takie pospolite...Mam 20 lat i w moim roczniku Julii prawie w ogóle
        nie było.
    • Gość: Zeke Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.06, 19:06
      Victoria
      • Gość: Yoghurt Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: 217.153.177.* 23.08.06, 22:27
        Adolf :D
        • Gość: Masiej Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.chello.pl 23.08.06, 22:33
          Monika, Weronika, Wiktor, Tomek
          • foxie777 Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk 24.08.06, 07:46

Ja wybralam dla syna Krzysztof lub Christopher.
            Podoba mi sie po polsku i po angielsku.Zdrobnienie tez Chris lub Krzys

pozdr
    • Gość: chwila Re: Imie, ktore brzmi dobrze po polsku i angielsk IP: *.chello.pl 24.08.06, 09:41
      A może królewskie imię Elżbieta - Elisabeth ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka