Dodaj do ulubionych

Egzamin z rosyjskiego dla pilotów w Warszawie

28.12.06, 12:40
Szukam chętnych do zdawania egzaminu z j.rosyjskiego w warszawskim Urzędzie
Marszałkowskim. Problem polega na tym, że musi się zebrać conajmniej 10 osób
żeby można było takowy przeprowadzić. Sam urząd niestety niezbyt się kwapi do
zbierania chętnych i w rozmowie telefonicznej poradzono mi żebym spróbował
taką grupę zorganizować :) No to próbuję. Zainteresowanych proszę o kontakt na
maila:przewodnik.warszawa@gmail.com, lub pod numerem: 507-100-657
Pozdrawiam,
Robert
Obserwuj wątek
    • gascodavama Re: Egzamin z rosyjskiego dla pilotów w Warszawie 08.01.07, 10:52
      Gdyby to było rok z małym hakiem temu ...to bym się zgłosił.
      W grudniu 2005, jako jedna z dwóch osób, zdawałem egzamin z rosyjskiego
      w Urzędzie Wojewódzkim w Łodzi, a miesiąc wcześniej jako jedna z trzech w UW
      w Poznaniu z angielskiego. W obu przypadkach zdawalność stuprocentowa.
      Widocznie co wolno było wojewodzie, nie wolno jest marszałkowi.
      • przewodnik.warszawa Re: Egzamin z rosyjskiego dla pilotów w Warszawie 09.01.07, 14:15
        Gratuluję! Ja próbuję od blisko 3 lat,ale przrz ten czas odbyły się 2 lub 3
        egzaminy z rosyjskiego (mam tu na myśli W-wę), jeszcze u wojewody. Traf chciał,
        że wszytkie odbywały się wtedy kiedy ja nie mogłem być na miejscu, jednak 2-3
        egzaminy w przeciągu 3 lat, w stolicy blisko 40 milionowego kraju to niezbyt
        wiele. Może sensowniej byłoby gdybym pojechał do Łodzi :)
        Pozdrawiam,
        Robert
        • turdoradca Re: Egzamin z rosyjskiego dla pilotów w Warszawie 09.01.07, 19:43
          Może ktoś powie czy w ogóle którykolwiek urząd marszałkowski robi jakiekolwiek
          egzaminy? Bo mi w śląskim powiedziano, że od ponad roku czekają na jakieś
          rozporządzenie ministerialne w sprawie komisji językowych, bez którego nie mogą
          ruszyć i że niby tak ma być w całej Polsce.
          • malgorzata.duraj Egzamin z języka obcego dla pilotów 14.01.07, 14:19
            Wspomniałam już o tym we wnioskach po III Forum Pilotów: Dolnośląski Urząd
            Marszałkowski namawia na robienie certyfikatów (na podstawie których język się
            po prostu przepisuje), bo komisja angielska jest, ale egzamin w 2007 roku może
            się odbędzie, a może nie (najwyżej jeden raz), a włoskiej komisji nie ma w
            ogóle. Za wojewodów jeszcze słyszałam opinię, żeby jechać do Wielkopolskiego
            albo Opolskiego, bo tam egzaminy językowe są w miarę regularnie. Nie wiem, czy
            tak samo jest teraz "pod marszałkami".

Właściwie z tymi certyfikatami to racja - jeśli poziom trudności jest zbliżony,
            to lepiej zrobić certyfikat, który świadczy o znajomości języka na określonym
            poziomie niż płacić za egzamin, który uprawnia tylko do wpisu w legitymacji.

Nie wiem tylko, jak to wyszło, że jak wchodziła w życie ustawa 1997, to
            niektóre województwa przepisały języki z legitymacji czerwonych do białych.
            Buuu, szkoda, że nie Dolny Śląsk.
            • diabelski_tuzin Re: Egzamin z języka obcego dla pilotów 30.03.07, 01:17
              Witaj,
              z moich informacji wynika, że nie było automatycznego przepisywania zanjomości
              języka. Może gdzieś to się zdarzyło - głowy nie dam. Odbył się jednak na pewno
              przed Naczelnym Sądem Administracyjnym co najmniej jeden proces wygrany przez
              pilota wycieczek, któremu wojewoda, a po odwołaniu minister gospodarki nie
              przepisali znajomości języka. Sygnatura akt IISA1868/00; jeśli masz dostęp do
              Lexa, to LEX nr 77652. Na III Forum Pilotażu i Przewodnictwa usiłowałem sprawą
              zainteresować zebranych, nie mam jednak widać daru przekonywania; poza tym w
              środowisku panują raczej odmienne tendencje, tzn. ograniczanie dostępu do
              zawodu. W kuluarach zainteresowali się sprawą jedynie koledzy z Torunia.
              Pozdrawiam 13
    • przewodnik.warszawa Re: Egzamin z rosyjskiego dla pilotów w Warszawie 27.03.07, 18:44
      Pragnę poinformować, że Wydział Turystyki Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie
      stanął na wysokości zadania i organizuje, w kwietniu kilka egzaminów językowych.
      W tym również z języka rosyjskiego. Szczegółowe info na: www.mazovia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka