Dodaj do ulubionych

Jak teraz ubieracie dzieci?

15.04.05, 12:22
witam,
no wlasnie zrobilo sie cieplo, mam dylemat w co ubrac corke (15 m-cy). Mała
jest bardzo mobilna, sama chodzi i spedza praktycznie caly dzien na dworze.
Dzisiaj ma na sobie (relacja meza smile body z krotkim rekawkiem, bawelniana
bluzeczka z dlugim rekawkiem, rajtopki, dzinsowe ogrodniczki i polarek.
Jak Wy ubieracie swoje maluchy? Czy darowac sobie te rajstopki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • irmelin Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 12:26
      witam!

Mój synek ma 14 miesięcy też drepta na spacerku ale w więcej czasu spedza w
      wózku...ja też wkładam rajstopki,dżinsy albo sztruksy, krótki rekaw podkoszulek
      bluzeczka i polarek ale jak wieje wiatr moi rodzice zakładają mu kurteczkę...ja
      po pracy z nim spaceruje czyli popołudniami i też kurteczkę zakładamysmile))
      czapeczka jeszcze obowiązkowosmile)
      mama juniora(13.02.2004)
    • paulina62 Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 12:27
      Wszystko dobrze, poza tymi rajstopami - dziecko odczuwa temp. podobnie jak Ty,
      a chyba nie ubrałabyś sobie rajstop pod spodnie ?
      P.S. Wczoraj (20 stopni) widziałam w ogródku przedszkolnym dziecko w grubej
      puchatej zimowej kurtce i włóczkowej czapce - zrobiło mi się gorąco na sam
      widok...ufff
    • chubus Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 12:42
      Witam!
      Sandy ma 12,5 miesiąca i rajstopek juz od kilku dni jej nie zakładam. Mała
      drepcze w dresiku, żadnych polarków.
      Pozdrawiam
      Asia
    • tynia3 Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 13:31
      Ubieram Bartkowi (15 mies.) body z dł.rękawem, ogrodniczki lub spodnie i do
      tego bluzę albo polarek, albo cienką kurtkę. Nie zakładamy rajstop, ani czapki.

pzdr
    • mamand Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 13:36
      synek na 20mies. i na spacer zakładam mu body bez rękawków, bluze, rajstopki,
      spodnie polarowe, polarek i czapkę na uszy
      synio często siada na ziemi (czasem w kałurzy smile)) dlatebo nie rezygnuje
      jeszcze z rajstopek
    • flurcia Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 13:48

Rajstopek moja Ola pod spodnie nie nosi już od dawna. Jak były chłodniejsze dni, to zakładałam jej pod spodnie podkolnówki. Dziś Ola miała body na ramiączka, cienka bawełnianą sukieneczkę i rozpięty sweterek. Sweterek raz miała raz nie, zależało do tego jak świeciło słonće. Na głowie kapelusik, ale szybko go sobie ściągnęła. Ola ma 1,5 roku. Na placu zabaw jest w ciąglym ruchu.
      • flurcia Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 13:49
        W wózku jak jechała też była tak ubrana.
        • mickie Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 13:56
          dzisiaj: rajstopki, spódniczka, body z krótkim rękawkiem i cienka bawełniana
          bluzeczka z długim rękawkiem, bez czapki
          jestem pewna, że było jej Ok, a patrząc na inne maluchy była ubrana najcieniej;
          ja sama polarka bym nie założyła i rajstop pod spodnie też nie, więc i dziecku
          nie zakładam smile
          mała ma 22 miesiące
          pozdrawiam
    • triss_merigold6 Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 14:23
      Jakie rajstopki, chyba za ciepło jest.
      5 miesięczniak dzisiaj: body z długim rękawem, sztruksowe spodenki, skarpetki,
      cienki sweterek, polarek. Bez czapeczki czy kocyka.
      • arla5 Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 22:17
        nasz Miki-16 miesiecy,dzis,spodnie dresowe,skarpetki,cienka bluzeczka i bez
        czapki bo cos mu nie pasuje i ciagle ja sciaga,wciaz w ruchu albo w
        piaskownicy.jak do tej pory jeszcze ani razu nie chorowal...
    • aluc Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 15.04.05, 22:47
      trzylatkowi darowałam rajstopki, jak temperatura zaczęła przekraczać 10 stopni
      powyżej zera - biega, jeździ na rowerze, nawet jak niby "siedzi" w piaskownicy,
      to wraca spocony jak mysz

dzisiaj był w dresie na t-shirt

w poprzednie dwie zimy też chodził w rajstopach dopóki pogoda była zdecydowanie
      zimowa
      • justimic Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 16.04.05, 00:05
        Nie uwierzycie!!!
        Ola (5 lat) miała dziś rajstopki, podkoszulkę, bluzę, bawełniany dres, chustkę
        i kapelusik.
        Ja dżinsy, podkolanka, bluzkę, sweter i dżinsową kurtkę i wcale nie było nam
        ciepło. Tak w sam raz a momentami nawet chłodno, bo słonko na długo zachodziło
        i wiał zimny wiatr. A potem lał deszcz.
        A poza tym chyba należymy do zmarzluchów.
    • sylwia6 Jak ubrać 9-miesięczne dzicko? 16.04.05, 15:51
      Jak ubrać 9-miesięczne dzicko do wózka, jest to chłopczyk. Boje się żeby bez
      rajstopek nie było mu zimno jak zacznie sie wiercić i nogawki się podwiną.
      • katse Re: Jak ubrać 9-miesięczne dzicko? 16.04.05, 21:48
        zaloz mu jakis welurkowy pajacyk i juz

jakos teraz juz 3 miesieczne dzieci na podworko wychodza w spodenkach, chyba
        zupelnie wyparly pajace

a mi sie wlasnie dla malucha pajac wydaje wygodny
        body z krotkim rekawem i jakis ladny pajacyk
        masz pewnosc ze nie podwinie sie
        nie podwieje

K
    • aneta-mama Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 16.04.05, 22:05
      stara dobra połozna powiedziała mi kiedyś że dzieciom ubiera się jedna warstwe
      odzieży więcej niż sobie(mądre i sprawdza sie)proponuje żebyś sama sie ubrała w
      tyle ubrań i powykonywała to wszystko co twoje dziecko (to przeciez taki sam
      człowiek jak ty,odczuwa tak samo)
      • aneta-mama Re: Jak teraz ubieracie dzieci? 16.04.05, 22:10
        ja dziś swojego 7mie. ubrałam w body(cienkie)z kródkim rękawkiem,bluzeczke z
        dłógim(bawełniana-cienka)spodenki i skarpetki,na główke chusteczka.starszy(5l)
        spodnie ,podkoszulek i krutki rekaw(w końcu było 20 stopni!!!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka