Dodaj do ulubionych

body na rajstopki czy na odwrót?

19.12.06, 18:05
Może to głupie pytanie, ale serio nie wiem co zakładać napierw. A jak na to
jeszcze będą spodenki? I jeszcze jedno pytanie, czy te rajstopki nie "gryzą"
dzieci i nie powodują płaczu?
Obserwuj wątek
    • asik37 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:11
      rajstopki na body
    • assia34 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:11
      Zdecydowanie najpierw body a pozniej rajstopki..pozdrawiam
    • choccolatte3 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:12
      Ja nakładam body bezpośrednio na pampersika, a na to rajstopki. Gryźć chyba nie
      gryzą skoro się dzieci nie drapią ani nie marudzą.
    • moofka Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:36
      oczywiscie rajstopki i na rajstopkach zapiete body
      szczegolnie, kiedy maluch zaczyna sie juz przemieszczac jest to praktyczne
      a rasjtopki kupuj z bawelny nie beda nigdzie gryzly
      • kaasma Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:38
        u nas body i na to rajstopki
    • kanaviosta Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 18:50
      u naszej córki bodziak zawsze pod rajstopami. ale to raczej ze względów estetycznych i dlatego, że gumka od rajstop uwierałaby Małą w brzuch. poza tym, nogawki, niezaleznie od tego czy rajstopy zsuwały się z brzucha czy nie, i tak ciągle były przydeptywane, więc zakładanie body na rajstopy mijałoby sie z celem. sprawdziły się raczej miękkie kapciochy.
      • moniaolsz Re: body na rajstopki czy na odwrót? 19.12.06, 22:29
        Rajstopki na body.

--
        Krzyś
        Nasze szczęście
    • agnieszkamodras Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 09:28
      6:1 dla rajstopek na body smile Przez 6 dni bede robic jedna opcje a przez jeden
      druga. pozdrawiam i dziekuje.
      • choccolatte3 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 11:55
        Świetne rozwiązanie smile
    • beatazet Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 17:03
      Witam.
      U nas tez body na pampersa i na to rajstopki. Nic nam nigdy nie spadało chociaz
      dziecko biega czasem po domu w rajstopkach
      • tina1234 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 21:51
        U nas body na rajstopki. Julkę nic nie uwiera i body nie spadają i moim zdaniem
        ładniej to wygląda. Oczywiście nie wygląd ale wygoda się liczy.
        • inia33 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 20.12.06, 22:42
          nigdy mi do głowy nie przyszło zakładać body NA rajstopki, hmmmsmile
          • anulaaa Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 00:22
            mi też niesmile
            zawsze body i dopiero rajstopki-wg mnie to ładnie yglądabig_grin
        • mmala6 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 08:43
          'body nie spadaja'? a w ogole jest taka opcja zeby BODY spadalo?wink
          moim zdaniem to wyglada mniej wiecej tak samo jakbym zalozyla majtki na
          rajstopy....czyli, hmmm....nieciekawiewink
          • dragon_fruit Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 10:10
            złe skojarzenie!
            to wyglada jak stroj do aerobicu z lat 80tych a'la Jane Fonda-gacie na getrachtongue_out
            • mmala6 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 10:29
              Fakt!! hehehebig_grin
          • tina1234 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 15:17
            Źle zrozumiałaś to rajstopki spadaja, dlatego zakładam na wierzch bopdy, żeby
            rajstopki się nie zsuwały. I nie porównuj bodów do majtek bo to głupie, czy
            Twoje dziecko jak już przestanie nosić pampersy to nie będzie nosiło majtek
            tylko na gołą pupę zalożysz mu body? Chyba body nie zastępują majtek. Więc to
            chyba głupie porównanie. Jak narazie pampers zastępuje majtki i na to zakładam
            rajstopki a potem body. Ogólnie nie podoba mi się jak bluzka jest włożona w
            spodnie a jak założe rajstopki na body to tak to właśnie wygląda, a moje
            dziecko po domu chodzi właśnie tylko w bodach i rajstopkach.
            • dragon_fruit Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 15:28
              chodzi w BODACH
              hehehehe
    • iza813 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 09:02
      Co.za.glupie.pytanie.Oczywiscie.ze.rajstopki,sie.naklada.na.body.a.nie.na.odwrot
      • agnieszkamodras Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 11:32
        Jak wynika z powyższej korespondencji nie dla wszystkich jest to takie
        oczywiste jak dla Ciebie.
    • ulcia111 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 09:08
      u nas rajstopki na body
    • kiniamum Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 15:55
      wiecie co?.... eeee.. bark slow...
    • hipopotamama Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 16:23
      LITOŚCI!
    • mooh :)))))) 21.12.06, 16:29
      Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam !!!! Taki temat nie może przejść bez kłótni!
      • tina1234 Re: :)))))) 21.12.06, 16:39
        No i ja właśnie nie rozumiem dlaczego. Napisałam jak ja robię i zostało to
        wydrwione i wyśmiane.
      • dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:40
        zapodajmy tutaj jeszcze wyższość Świąt nad Świętami i rozpęta się afera...
        • mooh Re: :)))))) 21.12.06, 16:42
          Nie trzeba. Już jest wątek o kolczykach smile
          • dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:44
            Proponuję wątek "jakie kolczyki najlepsze dla córeczki na Święta BN, które są
            ważniejsze od Wielkanocy, tak, żeby pasowały do rajstop zakładanych pod body..."
            • mooh Re: :)))))) 21.12.06, 16:47
              Jak jeszcze uda Ci się wpleść coś o mamach_lulających_do_snu i ich wyższości
              nad mamami_nie _lulającymi_do snu, to będzie lepiej niż dobrze.
              • dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:50
                ale pod warunkiem, że lulają_do_snu_karmiąc_wyłącznie_piersią?
                • dragon_fruit Re: :)))))) 21.12.06, 16:52
                  a lulające butelką są pod czy nad lulającymi cyckiem?smile))))
                  invicta1smile
                  • mooh Re: :)))))) 21.12.06, 16:57
                    dragon_fruit napisała:

> a lulające butelką są pod czy nad lulającymi cyckiem?smile))))
                    Też pytanie! Oczywiście, że POD! Dylemat powstaje, gdy karmiąca piersią nie
                    lula, a karmiąca butleką owszem i to co najmniej 3 godziny każdego wieczoru.
                    Wtedy to juz nie wiem, która jest fajniejsza.
                    • dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:59
                      wtedy dochodzi faktor rajstopek w Święta w sprzężeniu z kolczykami. Oczywiście
                      w Święta BN, bo te drugie... ech! szkoda gadać...
                      • dragon_fruit Re: :)))))) 21.12.06, 17:01
                        no chyba czas zrobic mojej b o d y p i r s i n gsmile)))))
                        • dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 17:05
                          konieszszsznie!
                  • dazzle Re: :)))))) 21.12.06, 16:58
                    niooo, kochaniutka, czyżbyś za krótko tu przebywała, żeby nie wiedzieć?
                    tongue_outPP
    • ania19771 juz dawno sie tak nie uśmiałam :-) 21.12.06, 17:03
      porażka
      • dazzle porażka, że się uśmiałaś? 21.12.06, 17:04
        a co - makijaż Ci na szwach popękał?
        • dragon_fruit Re: porażka, że się uśmiałaś? 21.12.06, 17:05
          ramiona podskakiwałytongue_out
        • ania19771 widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 17:06
          totalne dno-zaśmiecające forum
          • dazzle Re: widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 17:08
            fakt, nie mam. dziecko ma założone rajstopki, nieprzebite uszy i siedzi z
            nianią.
            A ja sobie siedzę i czytam. Między wierszami. O nietolerancji.
            • ania19771 Re: widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 17:09
              oj Mamuski Mamuśki-nie da sie Was nie lubić smile
              • molla7 Re: widać ze nie macie co robic!!!!!!!! 21.12.06, 21:07
                powiem tak: o ja pie...
                znikam
    • sineira Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 21:14
      Po wyśmianiu się życzliwie napiszę, że mój syn nosi rajstopki tylko na
      spacerze, są wówczas nałożone NA body i POD spodenki. Po domu chodzi w
      śpiochach, półśpiochach lub spodniach, założonych NA body, bez pośrednictwa
      rajstopek.
      • magda_em25 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 21:21
        a sobie zakladasz majtki na rajstopki ?
        • edycja_kopiuj_wklej Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 21:33
          No ja tam zakladam majtki pod rajstopy, ale jesli zakladam golf typu body to
          zapinam na rajstopach.
          A dziecku zakladam jak sie zalozy, raz tak, raz tak.
          A w zlobku to wiekszosc dzieciakow ma tylko body i rajstopki. Skarpetki pod
          spodenki sie nie sprawdzaja, bo zaraz sciaga, rajstopki i spodenki to za duzo.
          • bartusia06 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 22:05
            A ja zakładam body na rajstopki, i jestem pewna ze sie nic nie sciągnie. Tak mi
            wygodnie .I nie widze w tym problemu równiez dla innych. Pozdrawiam
            • tina1234 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 21.12.06, 22:44
              No to zaraz Cię wyśmieją i wydrwią z Ciebie, ja też tak zakładam i już zostałam
              wyśmiana z tego powodu.
              • molla7 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 08:12
                tina1234 napisała:

> No to zaraz Cię wyśmieją i wydrwią z Ciebie, ja też tak zakładam i już
                zostałam
                >
                > wyśmiana z tego powodu.

bo ja wpadam się tu pośmiać. Bo śmieszniutkie jesteściesmile
    • alpepe piękny wątek :-). Ja swojej nie wkładałam rajstop 22.12.06, 10:07
      wcale, tylko pajace smile, więc nie doradzę smile Ale wątek piękny i ta piana z
      pyska u niektórych forumowiczek wink
    • niedzwiedzica_sousie Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 10:09
      śliczny wątek to i ja się wypowiem, bo podejrzewam, że to co napiszę będzie
      mogło być powodem następnej zażartej dyskusji, bowiem

mam w domu bardzo niską temperaturę he he (tak 19-20 stopni)
      i ubieram dziecko następująco:
      pampers
      body
      rajstopki
      skarpetki
      spodnie
      kapcie
      bluza
      kamizelka

dobre,nie?
      • sineira Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 10:25
        Niedźwiedziczko, ależ to NIE JEST bardzo niska temperatura! To jest jak
        najbardziej prawidłowa, zdrowa temperatura. U mnie panuje właśnie taka, młody
        nosi body z długim rękawem i śpiocha lub spodenki, drugi "dyżurny" zestaw to
        body z krótkim, cienka bluzeczka z długim, skarpetki i spodnie. Wystarczy, że
        temperatura wzrośnie o 1 (słownie jeden) stopnień, a on już się poci!
        Bez żadnej złośliwości, ale na moje oko przegrzewasz dziecko. Ale to oczywiście
        kwestia przyzwyczajenia, no i stopnia ruchliwości dziecka.

A wracając do rajstopek - Agnieszko, jeśli wolno doradzić, dla 6-tygodniowego
        dziecka rajstopki to chyba nie najlepsze rozwiązanie, bo trudno je założyć, a
        przecież takiego malucha przewija się bardzo często. Wydaje mi się, że lepsze
        byłyby śpiochy rozpinane w kroku lub ew. półśpiochy.
        • dazzle hehe 22.12.06, 10:26
          nie chciałam być pierwszą, która to napisze Niedźwiedzico, ale też uważam, że
          przegrzewasz i też uważam, że masz jak najbardziej normalną zdrową temperaturę
          w domu...
        • niedzwiedzica_sousie Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 10:33
          sprawdziłam jeszcze raz - jest 18,5 stopnia. Stasiątko nigdy nie jest spocone.
          A skarpetki doradziła zakładać niania, bo mimo, że kapcie grube to stwierdziła,
          że ma chłodne stópki.
          A poza tym to jest straszna cwanizna, jak mu za cieplo to zrzuca kamizelkę he he
          • dyzurna Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 11:20
            a co powiecie na to by tak ubierac :

najpierw rajstopki, pozniej body nastepnie spodenki i na to wszytko pampers ;DDD
            • alpepe Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 11:33
              źle: najpierw spodenki, na to rajstopki, na to body a na wszystko pampers big_grin
              • mmagi brawo pepe:-)))) 22.12.06, 20:36

• molla7 Re: body na rajstopki czy na odwrót? 22.12.06, 22:30
                > źle: najpierw spodenki, na to rajstopki, na to body a na wszystko pampers big_grin
                a majtki ? zapomniałyścvie o majtach, bo przecież body to nie bielizna dla niektórych.
                moja ma stringi jak jej zle to body zapnesmile
    • agnieszkamodras Re: body na rajstopki czy na odwrót? 27.12.06, 11:48
      Rany, żeby tak banalnym pytaniem wzbudzic tyle emocji.... Narazic na ataki
      siebie i calkiem niewinne osoby postronne...
      Na marginesie dodam, że Antek (tak jak sugerowala Sineira) ma dziwny zdrowy
      heteroseksualny wstręt do rajstopek w jakiejkolwiek konfiguracji. Po prostu nie
      chce być (na razie?) chlopakiem w rajtuzach. A szkoda. Tyle już o nich wiem...
      • alpepe Re: body na rajstopki czy na odwrót? 27.12.06, 12:08
        a moja miała jaki stosunek do rajstopek, skoro też ich jej nie wkładałam?
        Wolałam pajece, bo wygodniejsze?!
      • krustynka Co zamiast rajstop? 27.12.06, 13:41
        No wlasnie! Co mozna ubrac synkowi pod spodenki jesli ma się organiczny wstret
        do tfu! rajstopek? Czy sa jakies mikrokalesonki albo co? Syn ma 4 miesiace i w
        spiochach wystepuje tylko kiedy spi (jesli wszystkie pizamy sa brudne). Po
        domu, na spacer, do znajomych tylko normalne ubrania w wersji mikro. Jednak
        jesli zrobi sie zimno to pod te spodnie trzeba bedzie cos zalozyc (narazie
        sprawe rozwiazuje kombinezon lub koc w wozku). Tylko co? Wiecie o jakims
        wynalazku?
        • mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 13:43
          takiemu malemu to chyba spioszki moznasmile
          moj syn jest wyjatkowo olewatorski jezeli chodzi o ubranie, nie przeszkadzaja
          mu ani rajtuzy, ani kolniezyki, ani wiazania pod szyja.Pewnie sukienka
          koronkowa tez bym nie przeszkadzalawink)
          • krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:02
            Nie w tym rzecz niestety: mlody by to pewnie łyknal jak pelikan - wszystko mu
            jedno ale mnie nie! Tatus twierdzi bez ogrodek ze rajstopy sa dla bab (niestety
            rowniez nie podaje alternatywy), a ubieranie spiochow (a takze rzeczonych
            rajstop) pod spodnie idac w odwiedziny do znajomych to ponad moje estetyczne
            sily. Taka fobia i tyle. Staram sie znalezc rozwiazanie ale powoli zczynam
            watpic w jego istnienie... Chyba tylko dodatkowy koc na nogi.

Moj syn jest jeszcze malutki ale bylam ostatnio ze znajoma odebrac jej malucha
            ze złobka i az zmartwialam widzac stadko dzieciakow biegajacych w ubraniach
            jednakowo przepieknych - rajstopach wlasnie... Ja jako dziecko ich
            nienawidzilam, chlopcy podejrzewam nienawidza ich w dwojnasob... Jak moj
            pojdzie to onej instytucji to chyba bede go po prostu przebierac- usuwac ohydna
            czesc garderoby spod normalnych spodni i zakladac z powrotem przed wyjsciem do
            domu.

Moze jestem walnieta, ale traktuje swoje dziecko jak malego czlowieka i nie
            uwazam ze to wszystko jedno jak wyglada (bez zadnych przytykow osobistych to
            napisalam, po prostu staram sie sama zrozumiec swoja fobie rajstopowa smile.
            • mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:26
              Krustynka, ja Cie rozumiem.Ja nie mam fobii rajstopowej, choc nie jest to moja
              ulubiona czesc garderoby.Moim zdaniem rajstopki i tak sa lepsze niz spioszki,
              ktore zdzierzylam li i tylko przez pierwszy m-c zycia mojego syna.Potem poszly
              precz!Ale to byla wiosna i lato wiec na dodatkowe ocieplenie przyszedl czas jak
              Mateusz mial blisko rok.I byly to rajstopki.Miekkie, cieple, delikatne,
              niegryzace.I powiem Ci ze wygladal w nich uroczo i slodko, jak tyci
              przedszkolaczekwink tak, wciaz te skojarzenia :przedszkole=rajstopki.We wrzesniu
              moj syn poszedl do zlobka i zakladam mu pod spodnie rajstopki, w zlobku
              przebieram na spodenki dresowe.Przynam Ci ze jest jedynym dzieckiem w jego
              grupie, ktore nie biega w rajstopkach.Dla mnie to tez estetyczny zgrzyt i juz.
              Jednak o ile w wieku 4m-cy alternatywa moga byc spioszki, o tyle u dwulatka
              raczej nie ma innego wyboru.Kalesonek nie zdzierze, o niebo wole rajtuzki.

Kup jedne slodkie rajstopki, zaloz malemu, na to spodenki i nie bedzie tego ani
              Ty ogladac ani tatus dziecka, a malemu nie bedzie zimno i na pewno o wiele
              przyjemniej przy cialku.
              A tatus niech sobie sam marznie i nie nosi kalesonow, maly facecik musi miec
              cieplutkosmile
            • mira_zet Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:31
              droga Krustynko, coś mi sie wydaje że twoj problem bardzo odbiega od tematu
              pierszeństwa body nad rajstopami lub odwrotnie. czy urodzilas dziecko dla
              zaspokajania wlasnego poczucia estetyki??? co z tego ze rajstopki nie są przez
              ciebie mile widziane? przeciez twoje dziecko nie chodzi po wybiegu dla modeli,
              prawda? nie rozumiem doprawdy tego typu dylematów. dziecko mojej bratowej
              calymi dniami biega w rejstopkach podciągnietych pod pachy i wcale nie wyglada
              na nieszczęsliwe.
              p.s. body ma pod rajstopami
              ps 2 jesli rajstopy dzieciece tak drecza twój wyrafinowany smak, co robisz z
              całą resztą dziecinnej odzieży - kicz, psychodeliczne kolory i wzory oraz
              idiotyczne misie i kaczuszki?
              • mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 14:36
                mysle, ze to chodzi raczej o to,ze skoro sama nie chodze z rajstopami
                podciagnietymi pod pachy, to dlaczego mam tak dziecko ubierac?Skoro ubierajac
                siebie zwracam uwage na kolory i ogolnie rzecz ujmujac -estetyke,to dlaczego
                mam tego nie robic ubierajac dziecko.W dzisiejszych czasach mozna ubrac dziecko
                slicznie i praktycznie jednoczesnie, czemu nie korzystac z tych dobrodziejstw?:-
                ) tylko jeszcze nikt nie wymyslil czym zastapic rajstopki, wobec tego zakladam
                je synowi pod spodenki bez gadania i juz.
                • krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:09
                  Dzieki za odpowiedzi smile

Jesli nie ma alternatywy to przelkne szkaradzienstwo i tyle,jako docieplenie w
                  czasie zimy, ale na pewno nie jako czesc garderoby "po domu" czy tez "po
                  przedszkolu". Skoro jest taki wybor wsrod ciuszkow dla dzieciakow to nie widze
                  powodu zeby z tego wyboru nie korzystac i nie ubierac dziecka tak jak sie to
                  rodzicom podoba. Jak podrosnie i bedzie sie domagal zalozenia rajstop na kazda
                  okazje to sie zastanowie smile

Post moj mial jedynie na celu zorientowanie sie w istniejacych opcjach, ktore
                  jak widac nie zawieraja niczego o czym bym nie wiedziala. Bede musiala wiec
                  wsrod nich wybrac i tyle. Co doskonale zrozumiala Mmala6, a Ty Miro nie.

Rozne sa powody rodzenia dzieci, moj byl zgola rozny od Twoich sugestii, ale
                  nie znaczy to ze nie nalezy dbac o wyglad wlasnych dzieci. Ubieranie syna
                  zaspokaja owszem moje poczucie estetyki wzgledem niego, ale wierze ze rowniez
                  ze jego wlasne tez. Moze nie teraz, bo jest za maly, ale dzieci szybko rosna i
                  uwazam ze nie bedzie mi mial tego za zle, a wrecz przeciwnie.
                  • mira_zet Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:20
                    szkaradzieństwem sa również rajstopy, rajtuzy, kalesony i wszelkiego
                    autoramentu getry, nawet sportowe, na nogach doroslego faceta, nieprawdaż?
                    • mmala6 Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:21
                      prawdaz!!big_grin
                    • krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:23
                      Ale chwala bogu nie chodzi w nich po domu, przynajmniej moj... Moze u Ciebie
                      jest inaczej.
                    • agnieszkamodras Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:37
                      Czy ja wiem, mnie się takie obcisłe ciemne getry nawet podobają... Bardziej
                      mnie dziwi jak oni mogą wytrzymać w samych skarpetach pod spodniami jak jest np
                      minus 15. smile
                      • krustynka Re: Co zamiast rajstop? 27.12.06, 15:42
                        Hmmm i tym sposobem udalo sie zmienic temat dyskusji smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka