Dodaj do ulubionych

Ilość wydzieliny w 32 tygodniu

11.01.04, 13:57
Dziewczyny, ile tego macie? Ile razy na dzien zmieniacie wkladke czy
podpaske? A moze jest tego tak niewiele, ze nie musicie zmieniac?
Ja juz zaczynam miec obsesje: albo mam wrazenie, ze sacza mi sie wody albo
znowu wydaje mi sie, ze tej wydzieliny prawie wcale nie ma.
Obecnie lekarz zlecil mi polseptol dopochwowo. Te globule zupelnie zmienily
charakter tego, co wydziela mi sie z pochwy. Otoz ta wydzielina jest jakas
taka bezbarwna i tlusta. I jest jej malo. Gdy sie jej nazbiera zmieniam
wkladke i do wieczora spokoj. Biore ten polseptol juz od 5 dni i na
poczatku spanikowalam, bo zamiast normalnych mlecznych uplawow zobaczylam,
ze mam mokra wkladke (myslalam, ze wody mi sie sacza). Ale w koncu gdy to
dokladnie obejrzalam i pomacalam (a jakze !) zauwazylam, ze to jest tluste.
Juz sama nie wiem co o tym myslec. Mleczna wydzielina definitywnie zniknela.
Czy Wam globulki tez zmianiaja charakter wydzieliny?
Troche namieszalam w tym poscie, ale mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi?
A moze warto by sie jednak przejechac do szpitala i sprawdzic czy to nie
wody. Ale wody takie tluste?
A moze ktoras z Was brala polseptol i tez tak miala?
Obserwuj wątek
    • katstud Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 11.01.04, 17:46
      Cześć Gocha !!wink)
      Tez jestem w 32 tygodniu i od paru dni biorę Nystatyne, tez mam wydzieline i
      teraz sie troche zmieniała. Ale nie przejmuje sie tym tak bardzo wink I myśle ,ze
      Ty tez nie powinnaśwink - przeciez to narmalne. Wyczytałam ,ze tej wydzieliny
      moze byc az tyle ze konieczne sa podpaski, mi wystarczaja wkladki - wiec chyba
      jest ok wink Poza tym mysle ,ze teraz , kiedy dziedziuś jest coraz wiekszy i
      uciska pecherz moczowy to być moze i troche moczu czasem "uleci".
      Wszystko jest dobrze, pozdrawiam ciepło Kaska i Julka wink
    • madzia555 Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 11.01.04, 17:50
      Hej Gosiulku!
      Odetchnęłam z ulgą,że nie tylko ja mam fioła na punkcie odejścia wód płodowych.
      Czasami też mam wilgotną bieliznę i zaczynam panikować,czy nie sączą mi się
      wody płodowe. Doszłam jednak do wniosku,że to może problem z podwyższoną
      ciepłotą ciała i poceniem się. Na najbliższej wizycie pogadam o tym z moim
      ginekologiem.
      Słuchaj ja biorę Nystatynę dwa razy w tygodniu i wylatuje ona z dużą ilością
      wodnistej cieczy. Mój lekarz powiedział,że to normalne,więc wszystko chyba jest
      ok.
      A tak w ogóle,to też obecnie jestem w 32 tygodniu ciąży,tylko u mnie ma być
      podobno chłopczyk. Na kiedy masz może wyznaczony termin? Ciekawe,czy się nam
      zgadzają.
      Czy twój dzidziuś też ma często czkawkę,bo ja zaczęłam się tym ostatnio
      denerwować.
      Buziakismile
      Magda i Dawidek (32 tyg)
      • katstud Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 11.01.04, 18:26
        Witaj Madziu !!!wink))) Moja Juleczka czkawki ma baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo
        często, też zastanawiam sie czy aby nie za czesto wink na kiedy masz termin ???
        bo ja na 29 lutego i bede rodzić na Madalińskiego wink
        pozdrawiam Was wink)) Kasia
        • lastka Re: uffffff, odetchnęłam z ulgą :)) 12.01.04, 09:20
          A już myślałam, że tylko ja tak mam ale widzę, że nie jestem sama. Mnie też
          sączy się wydzielinka czasmia nawet jest tego dość sporo, już nawet ostatnio
          wpadałam w panikę, że to pewnie pęcherz płodowy mi pękł albo czop odchodzi
          jakieś takie dziwaczne mam myśli. Jednego dnia jest tego bardzo dużo innego
          prawie wcale. Własnie zaczynam 33 tydzień i chcę żeby już szybciej zobaczyć
          moją dzidziulkę. Idziemy w tym tygodniu na usg i zobaczymy co nam powie nasz
          doktorek smile)) Dzidzia skacze w brzuszku na wszystkie strony, raz mam wrażenie
          że leży sobie w poprzek innym razem, że jest tak niziutko że za chwilkę mi
          wypadnie albo rączkę wystawi i pomacha do nas smileA jeszcze czasami kopie mnie po
          żebrach i odpycha się jak oszalała smile)) Tak sobie myślę że chyba jak już urodzę
          naszą dzidziulkę to będzie mi brakowało tych kopniaczków.
    • anitashe30 Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 12.01.04, 15:30
      Hej, ja tez myslałam że jestem przewrażliwiona - panikowałam czy nie sączą mi
      się wody, ale mój gino mnie uspokoił (trochę miałam stan zapalny i dostałam
      globulki - nie pamiętam nazwy), ale są takie dni, że mam dół czy wszystko jest
      ok. jestem w 29 tyg. i termin mam na 6.04. trzymajcie się - anita i natalka
      • gochagocha Do Magdy: 12.01.04, 15:58
        Termin mam na 12.03. Juz zaczelam odliczac dni. Moj lekarz mowi, ze z uplywem
        36 tygodnia juz dzidzia jest donoszona i mozna rodzic. Czyli jeszcze 32 dni
        moja dziewuszka musi wytrzymac. U mnie to jest bardzo wazne, bo mamy z dzidzia
        wade pepowiny. W kazdej chwili moze sie okazac, ze dzidzia jest niedotleniona
        albo niedozywiona i trzeba rodzic wczesniej - dlatego chyba tak panikuje:
        ciagle mi sie zdaje, ze cos jest nie tak jak powinno ...
        Trzymaj sie cieplutko i poglaszcz od nas dzidziusia
        • agagacek2 Re: do gosi i innych emam na końcówce 12.01.04, 16:23
          Witajcie. Strasznie sie cieszę że jestem w podobnym do was wieku ciążowym (33
          tyg. termin: 12.03 !) bo też miałam mnóstwo wątpliwości. Jeśli chodzi o
          wydzieline to jest jej bardzo duzo, jest biała, bezwonna, lepka i tez sie bałam
          że chyba jej za dużo ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi trochę sie
          uspokoiłam. Natomiast nie wiem czy normalne są bóle w podbrzuszu takie jak przy
          okresie, powtarzaja sie od kilunastu dni. I jeszcze ból w kroczu szczególnie
          jak długo pochodzę lub stoję. Czy wy też macie takie dolegliwości? A czy ucisk
          na pęcherz powoduje u was uczucie takiego nagłego ukłucia? Strasznie duzo tych
          pytan ale nie wiem co myslec o tych rzeczach. Jutro idę na USG więc tez sie
          wypytam ale chciałam najpierw poradzic sie was bo może troche histeryzuję.
          Napiszcie co u was, pozdrawiam z Krakowa.
          Agnieszka i mała wiercipietka.
          P.S Dodam że to moja druga ciąza, mam już prawie 3-letnią córcie, ale przy niej
          nie miałam takich objawów.
          • gochagocha Do Agnieszki: 12.01.04, 17:52
            Agnieszka !
            Wiesz co, te wydzieliny to mi faktycznie wygladaja u Ciebie na normalne.
            Ale te bole w podbrzuszu ... nie chce Cie straszyc ale jezeli sa to bole takie
            jak przy okresie to powinnas to jutro zglosic lekarzowi. Bo wlasnie skurcze
            moga tak bolec ... lekarz zbada Cie, obejrzy szyjke ... najwyzej powie, ze
            wszystko ok. Ja tez miewam bole jakies tam ale nigdy nie przypominaly mi one
            bolow takich jak przy okresie - a to jelito poklulo a to cos tam ale nigdy
            taki bol ...
            Klucie w kroczu podobno jest ok - rozciagaja sie wiezadla.
            Co do uczucia klucia w pecherzu zdarza mi sie gdy np. obudze sie w nocy z
            pelnym pecherzem. Wtedy jak wstane do WC to czasami tak zakluje, ze hej ...
            Ale wiesz co? Te bole razem z tym kluciem w kroczu nie wygladaja dobrze -
            koniecznie powiedz o tym lekarzowi, dla wlasnego spokoju ...
            Pozdrawiam
    • zocha72 Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 12.01.04, 17:32
      Widzę że wszystkie mamy podobne problemy i wątpliwości, ale może świadczy to o
      tym, że wszystko jest ok. Mam do Was pytanie jek właściwie odróżnić wydzielinę
      od jekiegoś stanu zapalnego? Często się nad tym zastanawiam, bo jak my
      wszystkie dmucham na zimne. Czy te globulki np. nystatyna stosujecie
      profilaktycznie czy rzeczywiście dzieje się coś złego?
      Pozdrawiam zocha i 33tyg Niusia
      • ainer1 Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 12.01.04, 18:06
        nie wiem jak liczycie tygodnie, ale mam termin na 15 marca i jestem w 31
        tygodniu (wg wielkosci dzidzi ) smile

Renia
        • lastka Re: Ilość wydzieliny w 32 tygodniu 13.01.04, 08:13
          ainer1 napisała:

> nie wiem jak liczycie tygodnie, ale mam termin na 15 marca i jestem w 31
          > tygodniu (wg wielkosci dzidzi ) smile
          >
          > Renia

No własnie też mnie to zastanowiło bo ja mam termin na 27 luty i jestem w 33
          tygodniu. Dokładnie za 7 tygodni będę rodzić albo za 6 bo pierwszy termin na 19
          luty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka