kama73 16.04.04, 22:46 Cześć. Mam pytanko. Byłam na badaniu moczu i z opisu wynika, że pojawiły mi się w moczu jakieś szczawiany. Co to może być i czy jest to groźne dla dziecka (19 tc). Kama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_b Re: Szczawiany w moczu? Czy to groźne? 16.04.04, 23:35 wg mojej p doktor nie - tez mialam i mowila ze nieszkodliwe i czesto sie zdarza. Ale oczywiscie lepiej zapytaj swojego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasa Re: Szczawiany w moczu? Czy to groźne? 16.04.04, 23:45 Ja mam raz liczne kryształki szczawianu wapnia, raz nieliczne lub drobne... Różnie bywa, moja lekarka nie kazała się tym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia51 Re: Szczawiany w moczu? Czy to groźne? 17.04.04, 10:53 Też to mam a do lekarza idę w poniedziałek to zobaczymy.Dobrze,że nie ma bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
kags Re: Szczawiany w moczu? Czy to groźne? 17.04.04, 11:38 u mnie tez byly po kolce nerkowej. prawdopodobnie mam piasek w nerkach, ot tyle. nie ma sie czym przejmowac. powazniejsze jest bialko w moczu. pzdr. KaGS. Odpowiedz Link Zgłoś
agakwiatek Re: Szczawiany w moczu? Czy to groźne? 17.04.04, 15:38 Też miałam. Dla dziecka groźne nie jest na pewno, dla mamy też nie bardzo. Świadczy o tym że za mało się pije bo mocz jest zagęszczony. Ja miałam przez to nawet bóle pęcherza. _____________________ Agata 36tc Odpowiedz Link Zgłoś