Dodaj do ulubionych

jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))))))))

08.09.04, 17:33
Dziewczyny byłam u dr. Doreinga. Ledwo co zaczął mi robić USG mówi do mnie:
pani Asiu jakie to szczęście że pani dziś przyjechała. Niech pani zobaczy jak
maleństwu bije serduszko. słyszałam bicie serduszka (140/min), widziałam moją
kruszynkę (ma 9mm). Wszyściutko widziałam. Powiedział do mnie: widzi pani
jutro usuneliby pani żywy zarodek.
Wyobrażacie sobie, przez głupią jędzę moje maleństwo przestałoby istnieć.
Może nawet ostatnio widziała, że żyje, ale duma nie pozwoliłaby jej przyznać
się do błedu. Nie mogę w to uwierzyć, że zabiliby mi dziecko. jutro pokarzę
jej te zdjęcia z usg i powiem żegnam. Boję się tylko, że pozniej np. przy
porodzie będzie się mścić. Ale sobie poradzę. Nawet nie macie pojęcia jak
jestem szczęśliwa.
Pan dr. powiedziaqł, że wszystko jest prawidłowo, nawet nie zauważył
odklejania się kosmówki.

Ma faktycznie świtny sprzęt i miłe podejście. na tym monitorze nawet dlaq
mnie laika wszystko było jasne.

Moje doświadczenie dowodzi, że wszystko w życiu jest mozliwe. To dla mnie
jest CUD.
Dziewczyny (które planują ciąże lub są na samym początku)!!
Nie idzcie zbyt wcześnie do lekarzy, bo możecie przeżyć taki koszmar jak ja,
który wczaqle niebył mi i mojemu maleństwu potrzebny.

Dziękuję Wam serdecznie za siły i wsparcie jakie mi okazałyście. Chociaż się
nie znamy, to czuję, że łączy nas wyjątkowa więz. Bo zależało Wam na moim
maleństwie tak samo mocno jak mi. Jesteście kochane.
Dziękuje, dziękuję, dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madziu Tobie chcę wyjątkowo podziękować, że poświęciłaś mi czas i byłaś ze
mną dzisiaj u lekarza i tak jak ja z płaczem przyjęłaś tą wspaniałą nowinę.
Nawet nie poczułam, że nie ma przy mnie męża, bo zachowałaś się wspaniale.
Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZACZYNAM NOWY ROZDZIAŁ W MOIM ŻYCIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • psotna Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 17:39
      Gratulacje,
      Cieszę się z Tobą. Według mnie to powinnaś udać się do dyrektora tej placówki z
      wynikami od tej pseudo lekarz i z aktualnymi wynikami od innego lekarza bo ta
      kretynka zrobi jeszcze kiedyś komuś krzywdę.
    • sonia15 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 17:39
      Gratuluję!
      Bardzo się cieszę- ja nie przeżyłam tego co Ty ale z mężem długo staraliśmy się
      o dzidziusia. Jak zobaczyłam dwie kreski na teście a potem ziarenko na
      monitorze- czułam się najważniejszą i najszczęśliwszą istotą na świecie.Kręciło
      mi się w głowie- więc wiem jak to jest. Gratuluję, życzę Ci duuuużo zdrówka i
      wspaniałego dzieciaka.
      SOnia i 29 tygodniowy bobas
    • mmala6 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 17:40
      GRATULACJE!!!!!!!smile))))))))))))))))
      Zawsze jak czytam ze ktoras dziewczyna jest w ciazy, to sobe mysle o sobie jak
      sie dowiedzialam 19 tygodni temu (no, 16wink)i jest to dla mnie najwiekszy cud na
      swieciesmileI do tej pory do mnie nie dociera ze rosnie we mnie zycie i z kazdym
      dniem jest coraz doskonlasze, piekniejsze, madrzejsze....Pieknesmile)
      Bardzo sie ciesze, uwazaj na siebie i Babelkasmile
    • atlantis75 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 17:43
      Joasiu, to najmilsza wiadomość dzisiejszego dnia! smile))
      Dzielna i uparta z Ciebie kobieta. Twoja nadzieja, miłość i zaparcie uratowały
      życie Twojej kruszynce!
      Do lekarki idż i jej po prostu, mówiąc brutlanie, "wyrzgaj". A tym, że miałaby
      się mścić podczas porodu nie zawracaj sobie głowy! Niczego zlego nie może Ci
      zrobić.

Pozdrawiam. Atlantis w 31tc1d
    • akaka Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 17:45
      Moje gratulacje!!! Teraz pozwól sobie być takim dzieckiem, o które trzeba
      bardzo, bardzo dbać. Wyobrażam sobie, co przeżywałaś; u mnie do tej pory
      wszystko w porządku (oby tak dalej), a i tak często trzęsę się z niepokoju czy
      oby na pewno. Ale tej lekarce nie podarowałabym. Skandal. Prosto do szefa, nie
      do niej. I trzymaj się ciepło!
    • hannamay Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 17:52
      tak bardzo sie ciesze z twojej nowinki.. bardzo bardzo bardzo. gratuluje ci
      niezwykle i zycze tak wiele powodzenia i radosci i szczescia dla ciebie i
      twojego malenstwa. zaslugujecie na to co najpiekniejsze.

ciesze sie ze napisalas bo czesto myslalam o tobie..raz jeszcze ciesze sie
      ogromnie z twojej radoscismile

_pozdrawaiam hannamay_
    • abjankowska Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:01
      Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ciesze się ogromnie Twoim szczęściem!
      Teraz sie już tylko nie denerwuj i dbaj o siebie i o tą małą istotkę. Tak
      dzielnie o nią walczyłaś, że teraz musi być dobrze.
      Znajdź tylko sobie dobrego lekarza do prowadzenia ciąży i nie pozwól aby to
      głupie babsko sie do Ciebie kiedykolwiek zbliżyło.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!
      Aga
    • marzek2 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:02
      Jaki piękny happy end smile) choć to właściwie początek Waszej drogi razem...
      Chwała Bogu, wierzę, że ON uratował Twoje dzieciątko. A lekarka, no nie wiem, ja
      chyba też bym poszła do dyrektora takiego szpitala i złożyła jakąś skargę
      zaczynając od niekompetencji, kończąc na niewłaściwym podejściu do pacjentki.
      MOże jednak możesz rodzić w innym szpitalu, bo jeśli jej podejście do rodzących
      jest takie same jak na początku ciąży to nie zazdroszczę kobietom, które mają z
      nią doczyniena. Swoją drogą jestem ciekawa jej reakcji na ostateczną diagnozę,
      napisz o tym. Pozdrawiam Cię baardzo serdecznie ja też w ostatnich dniach żyłam
      Twoją historią i z oburzeniem opowiadałam wszystkim naokoło.
    • nelka1313 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:03
      Gratuluje!
      To naprawdę fantastyczna wiadomosć!!!!! Bardzo sie cieszę. Jak to dobrze ,że
      byłaś taka uparta! Pomyśl, juz niedługo bedziesz miała w rękach najkochańszy
      skarb świata- który juz od samego początku jest naprawde wywalczony!Życze Ci
      spokojnego bezproblemowego przebiegu ciąż i żebys nigdy wiecej nie spotkała
      takich kretynów jak ta lekarka!!!!!!!
      Ja dla własnej satysfakcji poszłabym do niej z wynikami, oczywiscie do jej
      szefa też!!! Powinni sie o tym wszyscy dowiedzieć- ta kobieta nie powinna miec
      styczności z przyszłymi mamami- kto wie co ma juz na sumieniu!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowego maluszka
      Ela i moja kruszynka
      Martunia
    • gagat100 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:06
      Ciesze sie tak jak i TY
    • aronka1 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:10
      Asiu! Tak czekałam na tę wiadomość! Nie mogłam Ci pomóc namiarami na lekarzy
      (jestem z drugiego końca Polski), ale cały czas się martwiłam.
      Tak bardzo się cieszę!!! To nieprawdopodobne, do czego ta lekarka by
      doprowadziła. Tragedia! Tobie się udało, ale jak pomyślę, ile takich dziewczyn,
      jak Ty mogło do niej trafić z podobnym problemem... Potworne.
      Ciesz się teraz swoją dzidzią. Odsapnij po tych stresach. I pisz, pisz, co
      dalej.
      Pozdrawiam serdecznie!
    • anek130 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:12
      witaj! od jakiegoś czasu śledzę Twoja historię i naprawdę byłam przejęta. To
      wspaniała wiadomość smile)). Zyczę Ci dużo radości i szczęścia w tym pięknym
      okresie jakim jest ciąża.

pozdrawiam
      Ania +13 tydzień
    • catalina1 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:20
      Rany julek. Ufff. Gratulacje !!! big_grin
      Nawet nie próbuję sobie wyobrazić Twojego szczęścia wink) bo to chyba nie jest
      możliwewink)
      Życzę Ci aby najbliższe miesiące a potem lata wynagrodziły Ci te wszystkie
      strachy, zresztą teraz innej możliwości nie może być - po prostu wszystko musi
      być dobrze. Jak wszystkie tutaj śledziłam Twoją historię i teraz cieszę się z
      razem z Tobą i wszystkimi forumowiczkami.
      • catalina1 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:29
        Dodam jeszcze, że moj TŻ własnie stwierdził, że na Twoim miejscu poszedłby po
        prostu walnął w mordę tą babę wink) Co to znaczy męskie rozwiązywanie
        problemów wink Choć sądzę, że Twój mąż zareagowałby podobnie wink
    • roxi_hart Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:26
      Ale sie ciesze!! Nie zostaw tego tak sobie, najlepiej zglos to gdzies, dzieki Tobie moze inne dziewczyny unikna niepotrzebnego stresu a moze uratujesz jakas mala istote.
      Ciezze sie razem z Toba, dbaj o siebie i Malenstwo.
      Pozdrawiam
    • amtn Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:28
      Joasiu! GRATULUJE!!!!!
      Nie masz pojęcia jak się cieszę!!! Przeczytałam Twojego posta i aż się popłakałam z radości i ze wzruszenia!!!
      Cieszę się, że wszystko się tak pieknie skończyło. Życzę Ci i Dzidzi dużo zdrówka!!!
      Pozdrawiam
      Agnieszka z Maleństwem
    • aska_f Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:33
      SUPER, SUPER, SUPER!!!!! Gratuluacje!!!! Strasznie się cieszę i życzę dużo,
      dużo zdrówka na najbliższe miesiące smile) I już bez stresów!!! smile))

Pozdrawiam,
      Aśka
      • anna-33 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:40
        Wielkie GRATULACJE!!! Niech ten nowy rozdział zrekompensuje Twoje nerwy i
        stres. Teraz już tylko dostarczaj Maluszkowi dobrych emocji wszyscy razem
        radujcie sie! Pozdrawiam
      • wichary1 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:40
        Gratuluję z całego serca i życzę ci pociechy z dzidzi!!!Też się popłakałam jak
        przeczytałam twój post (dziś czekałam pół dnia)!!!Jestem z południa ,więc
        daleko od ciebie ale myślami zaraz obok!!A do lekarki idź i powiedz od serca co
        myślisz, następnie żeby uniknąć na przyszłość takich OKRUTNYCH diagnoz z jej
        strony pokaż dokumentację jej szefowi-może uratujesz jakieś istnienie, które
        ona uzna za nieżywe....szkoda słów..I podaj imię i nazwisko tej lekarki ku
        przestrodze innych... I ciesz się, ciesz, ciesz.... Pozdrawiam-Ania,dwie córki
        i trzecia z brzuszka!!!!
    • dominika8 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:40
      Jejku, jak fajnie, super!!!!!!nawet nie wiesz jak sie ciesze!
      nie mam slow, lzy szkla mi sie w oczach........tylko tyle.
      trzymaj sie cieplutko, i pomysl sobie, ze jak tak sie zaczelo, to cala ciaza
      bedzie przebiegala super, Opatrznosc czuwa nad Twoim dzieciaczkiem.
    • milk_and_honey Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:44
      Z drżeniem serca weszłam dziś na forum szukając Twojego postu. I właśnie na
      takie wieści czekałam smile Zyczę Ci by już od tej pory ciąża przebiegała
      spokojnie i bezstresowo. Duuużo zdrowia dla maluszka i mnóstwo radości dla
      Ciebie!!!
    • kariba Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:49
      Joasiu ja mam poprostu łzy w oczach. Miałam wewnetrzne przekonanie że z twoją
      fasoleczką będzie wszystko dobrze. Cieszę się razem z tobą, gratuluje ci
      wytrwałości i siły a przedewszystkim maleństwa które dzisiaj widziałaś na USG.
      Trzymaj się mocno przesyłam ci moc całusów kariba
    • ikw1 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:56
      gratuluje!
      trzymałam za was kciuki i az robie porykuje z radości moze to dlatego ze tez
      staram sie o fasolkę. Mi tez sie uda
    • elve Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 18:57
      HURRRAAAAA!
      Jej, jak strasznie się cieszę! aż mi łzy poleciały!!!!!!!!
      Joasiu, mam nadzieję, że już wszystko teraz będzie świetnie, bez zbędnych
      nerwów! strasznie się cieszę! pamiętam Twój pierwszy post w tej sprawie... i to
      cudowne, że to maleństwo ciągle jest w Tobie!!!
      a z tą lekarką to koniecznie trzeba coś zrobić...
      ściskam mocno!!!!
      • agulka295 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 19:08
        Asiu ciesze sie tak samo mocno jak ty.... buziaczki trzymajcie siesmile))
    • liska77 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 19:14
      wiedziałam, ze wszystko dobrze sie potoczy smile)
      tak strasznie sie ciesze!

liska i 23-tyg. dzidzius w brzuszku smile
      • kawka74 Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 19:23
        ufffffffffffff..... smile)))) wiedziałam, wiedziałam, że będzie dobrze, kochana, tak bardzo się cieszę, że nie masz pojęcia wink
    • aquaplus Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 19:38
      Witaj
      Widzę, że zupełnie "zmonopolizowałaś" dzisiaj forum ciąża smile
      Cóz mogę powiedzieć ? Bardzo ale to bardzo cieszę się z tej wiadomości.
      Przyznam się, że czekałam na wieści od Ciebie cały dzień. To co spotkałao Cię
      jest materiałem na thriller medyczny. Trzymaj się cieplutko !! Wypocznij po
      stresie i dbaj o siebie i Maluszka.
      Pozdrowienia Kasia
    • maaaluszek Re: jestem najszczęśliwsza na świecie :-))))))))) 08.09.04, 19:54
      po prostu super!!!!!!!!!!!!gratulacje....i wszystkiego co najlepsze i duzo zdrowka...smile)))))))))
      Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka