majka.majka 28.07.05, 12:23 Drogie mamy! Niedługo dołączę do waszego grona. Ale wcześniej mam pytanie ile czasu upłynęło od zdjęcia pessara i odstawienia fenoterolu do momentu porodu. Pozdrawiam (35 tydz. trwa) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 12:28 Mi wody odeszly jak mialam pesser jeszcze zalozony. Urodzilam kilkanascie godzin pozniej w 35 + 4 (36 tydzien). :o) P.S.Juz sie mozesz powoooooli pakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 12:33 Mnie pesar zdjęto jakiś tydzień przed porodem (ale to byla cesarka, planowana ze względów okulistycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 12:52 Ja mialam zdjety pessar na poczatku 9 mies., ale dodatkowo mialam zalozony szew, ktory zdjeto mi na 2 tyg. przed terminem porodu.Urodzilam po 3 tyg., czyli 5 tyg. po zdjeciu krazka. Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 12:58 mialas krazek i jeszcze szew??? Myslalam ze zawsze jest albo 1 aldbo drugie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 21:52 Robilam za krolika doswiadczalnego.Zalozono mi szew, potem lezalam na podtrzymaniu i przyjechal jakis magik z Niemiec zakladac te krazki.Moj lekarz stwierdzil, ze pessarium bedzie dobrym dodatkowym rozwiazaniem i skorzystalam z okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
boranet Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 14:20 Witam, ja miałam planowaną cesarkę i pessar zdjęli mi już na sali operacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 14:28 ja też miałąm pessar i zdjeli mi w 36 tyg. urodziłam w terminie. ale jak mi ściągnęli to miałam nogi jak z waty bo powiedzieli że mogę w każdej chwili urodzić, nawet w kilka godzin po zdjęciu. ale jakoś dotrwałam do końca))) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniaan Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 14:46 Ja rodziłam 5 dni po zdjęciu pessara i odstawieniu leków. Ale znam dziewczynę która urodziła 4 godziny po zdjęciu pessara. Pozdrawiam i życzę szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 28.07.05, 16:56 Ja urodziłam w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: kiedy rodziłyście po zdjęciu pessara 30.07.05, 15:12 Ja nie miałam pessara, ale brałam fenoterol i lezałam. Leki odstawiono mi po 37 tc i wstałam. Bez leków i bez lezenia przechodziłam jeszcze 2 tyg. Tak więc fenoterol to był w moim przypadku pic na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś