Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia- Kraków

27.03.06, 21:45
Mam pytanko: kiedy trzeba zerezerwowac sobie szkołę rodzenia i czy to prawda
ze sa kolejki?
gdzie w Krakowie polecacie?
Ja zamierzam rodzic na Kopernika a z tego co wiem tam nie ma takiej szkoły.
I jeszcze jedno pytanko: w jakich godzinach odbywaja się takie zajęcia.
Chciałabym chodzic z mężem a nie wiem czy godzinowo nam to będzie pasować.

Jeżeli znacie jakies namiary telefoniczne to baaaardzo Was prosze o podanie.
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • bozus78 Re: szkoła rodzenia- Kraków 27.03.06, 22:08
      up
      • rybinek17 Re: szkoła rodzenia- Kraków 27.03.06, 22:30
        Ten wątek był nie dawno o ile się nie mylę to na forum "Szpitale", radze
        skorzystac z wyszukiwarki. Ja tez poszukam i dołączę linka.
        Pozdrawiam
        Aga
    • rybinek17 Re: szkoła rodzenia- Kraków 27.03.06, 22:33
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=38259871
      Mam nadzieję że pomoże. Ja również służę pomocą.
      • bozus78 Re: szkoła rodzenia- Kraków 28.03.06, 20:49
        dzięki za informacjesmile)
        A nie wiesz przypadkiem coś na temat szpitala Ujastek?
        I w jakich godz są zajęcia?
        • rybinek17 Re: szkoła rodzenia- Kraków 28.03.06, 21:23
          Słyszałam, ze dni otwarte są tam 12 kwietnia i bardzo polecam sie wybrać na coś
          takiego. Ja własnie po takich dniach zdwcydowalam sie na szpital. Co do szkoły
          to wiem że jest darmowa przez co wolne terminy są bardzo odległe i trzeba sie
          zapisywać dużo wczesniej. Tak czy owak pomyśl o basenie dla kobiet w ciąży
          super sprawa i swietne samopoczucie. Zajęcia się odbywają w Herbewie raz w
          tygodniu.
          Pozdrawaiam
          Aga
          • bozus78 Re: szkoła rodzenia- Kraków 30.03.06, 19:34
            rybinku! dziękuje Ci jeszcze raz
            A co do tego basenu w Herbewie to jest on pewny? to znaczy chodzi mi o to czy
            sie czymś nie zaraże bo mam w tej chwili hopla na tym punkcie. Przechodziłam
            już jedną infekcję i nie chciałabym znowu dzidzi obciążać.
            I jeszcze jedno- Ty chodzisz na ten basen? Może zadam głupie pytanie ale czy
            woda jest ciepła, bo jest mi teraz wiecznie zimno i wchodzenie do zimnej wody
            mnie odstrasza a tak chętnie bym popływałasmile)) (jestem w 14 tyg ciąży)
            POzdrawiam serdecznie
            • rybinek17 Re: szkoła rodzenia- Kraków 30.03.06, 20:49
              Woda jest tam czysta i bardzo często kontrolowana nie tylko ze względu na
              zajęcia dla kobiet w ciąży ale również dlatego że są tam zajęcia dla
              dzieciaczków już od 6 tygodnia życia.Fajna sprawa pomyśle o tym jak już urodzę
              syneczka. Ja tam chodzę i dlatego polecam. Jednak 14tc to chyba za wczesnie na
              szkołę ja zaczełam chodzić w 29 tc i ma to wtedy większy sens, basen jednak
              polecam dla świetnego samopoczucia. Jednak w ostatni poniedzialek słyszałam coś
              że zmienia się tam właściciel fitnesu i nie wiadomo co z basenem, jak bedę
              znała informacje napisze do ciebie.Pozdrawiam
              Aga
              • bozus78 Re: szkoła rodzenia- Kraków 30.03.06, 23:27
                myślisz że za wcześnie? Kurcze chciałabym zacząć się coś ruszać bo coraz gorzej
                z moją kondycją.
                Zawsze byłam osobą aktywną a teraz od kilku miesięcy nicsad(
                Próbowałam się tam dzisiaj dodzwonić ale nikt nie odbierał- chyba już za późno
                dzwoniłam.
                Czekam na info od Ciebiesmile
    • nancy_m Re: szkoła rodzenia- Kraków 31.03.06, 15:40
      Bezpłatna szkoła rodzenia jest w Żeromskim ale tam trzeba jakies 4 miesiace
      wczesniej sie zapisac, bo tyle chetnych(tel. 644-01-44) i bezpłatna jest też w
      szpitalu Ujastek, tam co miesiac zaczynaja sie nowe kursy i trwaja 4 tygodnie,
      godziny to 17 i 18:30(www.ujastek.com.pl). Do tej szkoły wystarczy miesiac
      wczesniej sie zapisac. A zazwyczaj szkole rodzenia mozna zaczac dopiero od
      dwudziestego ktoregos tygodnia. Szkoła rodzenia jest tez w szpitalu MSWiA -
      zajecia w poniedzialki i czwartki ale w godzinach wczesno popoludniowych (ok 14
      chyba)(tel:61 51 653), opłata 100 zł i tam mozna chodzic dopiero od 35 tygodnia
      ciazy; nastepna szkola jest w Rydygierze (tel:646 87 03)i w Narutowiczu
      (tel:634 11 89 lub 634 01 00 wew. 605)Pozdrawiamsmile
      • olka_krakow Re: szkoła rodzenia- Kraków 31.03.06, 21:38
        Ja sie zapisalam na szkle rodzenia do Ujastka na 2 tygodnie przed rozpoczeciem
        kursu i jeszcze bylo pare wolnych miejsc. Zajecia sa o 16 i o 18:30
        • zu2ka Re: szkoła rodzenia- Kraków 01.04.06, 17:37
          do szkoły rodzenia najlepiej zapisac się dopiero po 27 tc. wcześniej nie ma
          sensu. A cwiczyć możesz w domu, wrzuć sobie na wyszukiwarkę w internecie hasło
          ćwiczenia dla kobiet w ciąży, są różne np pilates, ćwiczenia jogi. A czy
          szpital Ujastek nie prowadzi szkoły rodzenia Gamela? Dzwoniłam tam 2 tyg. temu
          i powiadomiono mnie, że kurs kosztuje 200zł, a bez ćwiczeń 10o zł...
          • olka_krakow Re: szkoła rodzenia- Kraków 01.04.06, 23:41
            Z tego, co mowili na dniach otwartych, szkola rodzenia w Ujastku jest za darmo.
          • elieka szkoła rodzenia na Ujastku jest za darmo, 02.04.06, 10:52
            przyjmują od około 24 tygodnia ciąży, zajęcia 2* w tygodniu (teoria, praktyka)
            przez 4 tygodnie.
            informacje o zapisach i daty kolejnych turnusów są na stronie Ujastka
            www.ujastek.pl/
            lub już szczegółowo tutaj:
            www.ujastek.pl/index.php?option=content&task=view&id=59&Itemid=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka