Dodaj do ulubionych

ginekolog w Medicover Wawa

11.04.06, 08:13
kogo polecacie?
Obserwuj wątek
    • beczek2 Re: ginekolog w Medicover Wawa 11.04.06, 09:09
      Ja bardzo polecam panią doktór Karwacka, niestety jest jeden problem bardzo
      ciężko się do niej dostać
      • kgbx2 Re: ginekolog w Medicover Wawa 11.04.06, 09:21
        dr Anita Strojecka na ochocie jest b. dobrym lekarzem ale jest konkretna i
        rzeczowa więc może wydawać się oschła i nieprzystępna.
      • margonik Karwacka 11.04.06, 15:23
        > Ja bardzo polecam panią doktór Karwacka, niestety jest jeden problem bardzo
        > ciężko się do niej dostać

Ja Karwacką odradzam właśnie z tego względu. Próbowałam u niej prowadzić drugą
        ciążę, ale to była klęska. Na pierwszą wizytę sie dostałam - niestety miała
        taki nawał pracy, że potraktowała mnie ekspresem. Nie zdążyłam zadać jej
        żadnych pytań - przerywała mi i pędziła dalej ze swoim monologiem. Później
        niestety nie udało mi się umówić na kolejną wizytę. Gdy pytałam się na recepcji
        o wolne terminy dowiadywałam się, że przez najbliższe 2 miesiące nie ma żadnych
        wolnych, a na kolejny miesiąc nie ma jeszcze grafika. Dostanie się do niej
        graniczy z cudem! Ja bardzo odradzam takiego ginekologa, z którym tak ciężko o
        kontakt.
    • london97 Re: ginekolog w Medicover Wawa 11.04.06, 14:43
      baaardzo polecam Ewe Swiatek - swietny lekarz pod kazdym wzgledem;
      dodatkowo takze Bozene Kowalska - chociaz bylam u niej krotko(przerwa na egz.specjalizac.)to zasluguje na uwage:sympatyczna,odpowiada na pytania

natomiast A.Karwackiej nie znam ale tez slyszalam ze jest OK smile

mama wspanialej 3miesiecznej dzidzi smile)
      • margonik Re: ginekolog w Medicover Wawa 11.04.06, 15:35
        > baaardzo polecam Ewe Swiatek

Pani Ewa nie prowadzi mi ciąży (ostatecznie wybrałam lekarza prowadzącego spoza
        Medicover), ale czasami u niej bywam. Cieżko mi ocenić jej kompetencje, ale na
        pewno jest przemiła! Wiem, że cokolwiek będę miała do załatwienia w Medicover,
        zawsze do niej pójdę (na kilku innych lekarzach w Medicover sie sparzyłam).
        Pani Ewa jest naprawdę cudowna! Na dodatek nie jest tak oblegana.
        Jak proszę ją o jakieś badanie nie robi głupich uwag. Zawsze sie dopytuje, czy
        wszystko w porządku i ma w sobie pozytywną energię. Ja ją bardzo, bardzo lubię!

Dodam jeszcze, ze w moim rankingu ostatnie miejsce zajmuje Czempiński. Wiem, że
        wiele osób go sobie chwali, ale ja gorąco odradzam! Jak dla mnie to konował. W
        pierwszym kontakcie może wydawać sie miły, ale to pozory. Ponadto bardzo nisko
        cenię jego kompetencje, o ile w ogóle jakiekolwiek posiada...
        • kgbx2 Re: ginekolog w Medicover Wawa 11.04.06, 18:05
          czy dr Ewa Świątek to szczupła brunetka?
          • margonik Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 16:56
            Tak.
        • julienx Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 16:53
          hmmm, a ja właśnie bardzo go sobie chwalę. Gdyby nie jego wiedza i kompetencje
          pewnie straciłabym mojego dzidziusia. A tak, dziś jestem w 37 tygodniu ciąży.
          Fakt, że 3-krotnie kładł mnie na patologii do szpitala.
          Napewno będę z nim rodzić.
          • margonik Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 17:13
            Czempiński prowadził moją pierwszą ciążę. Po pierwsze, lekceważył badania. Już
            przy pierwszej morfologii (koło 5-6tc) miałam hemoglobinę poniżej normy. W
            ogóle na to nie zareagował. O kolejną morfologię (wówczas jeszcze trzeba było
            mieć skierowanie) przez kolejne 2 miesiące prosiłam bezskutecznie - nie
            dostałam. Stwierdził, że nie widzi potrzeby. Cały czas miałam skurcze macicy
            (nie takie zwykłe bóle, ale ewidentnie skurcze). Stwierdził, że to normalne i
            zapisał mi no-spę. Na pierwsze USG dał mi skierowanie dopiero w 12tc. Nie
            zdążyłam go zrobić, bo na dzień wcześniej poroniłam...

Gdy sie dowiedział o poronieniu, zupełnie się tym nie przejął. Stwierdził, że
            zdarza się i że rokowania na kolejną ciąże są dobre. Kolejną też poroniłam...

Przy trzeciej ciąży okazało się, że mam ogromny wysoki wskaźnik IgG na
            cytomegalię (od tego wirusa się roni) - miałam ponad 300 przy normie rzędu
            kilkunastu jednostek. Sam IgG nic nie mówi, bo aktywną cytomegalię wykrywa sie
            przez IgM. Mój lekarz prowadzący (spoza Medicover) poprosił mnie o to badanie.
            Chciałam je zrobić w Medicover (tam nie płacę) i akurat przypadkiem trafiłam do
            Czempińskiego - powiedział mi, że przecież mój wynik jest świetny i on nie
            widzi potrzeby!

Także nigdy więcej do tego gościa...

A, przypomniało mi się coś jeszcze... W ciąży poskarżyłam się Czempińskiemu, ze
            swędzi mnie (wiadomo co), stwierdził, że on nic nie widzi i nie mam się
            przejmować... Przepisał mi tylko jakies delikatne globulki. Mój obecny lekarz
            zareagował zupełnie inaczej: "tak? to zaraz zrobimy wymaz, aby nam się nic nie
            przypałętało" ... no i okazało się, że mam paciorkowca.

Także kompetencje Czempińskiego w moim mniemaniu są po prostu zerowe.
        • 1marta2 Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 18:16
          zgadzam się w 100%!!! Ja również polecam dr Ewę Świątej. Prowadzi teraz moją
          ciążę, chucha i dmucha na mnie. Zawsze miła i usmiechnięta, stara się
          przekazywać informacje jak najdelikatniej i odpowiada na wszelkie pytania bez
          pośpiechu. Zawsze czuję się u niej jakbym była jednynym pacjentem na całej kuli
          ziemskiej. Ja jakieś badania wychodzą nie tak to dwoi się i troi by wykryć
          przyczynę. Nie olewa i nie zapomina swoich pacjętów (no chyba, że jest sie u
          niej raz na rok - jest przecież tylko człowiekiem).
          Jestem BARDZO zadowolona.
          Pozdrawiam
          • kgbx2 Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 20:04
            nie znam dr Ewy Światek z Medicoveru ale z imienia i nazwiska oraz opisu
            wynika, że jest to ta sama pani ktróra ponad 5 lat temu pracowała w szpitalu na
            Madalińskiego. Była tam jednym z najmilszych i najdelikatnieszych lekarzy a
            uwierzcie, że nie było tam wtedy zbyt wielu miłych i delikatnych. Gdybym nie
            chodziła już do dr Strojeckiej to też pewnie wybrałabym dr Świątek. A przy
            okazzji w którym centum przyjmuje?
            • margonik Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 20:26
              Na Domaniewskiej.
              To prawda, że jest bardzo delikatna. Powiedziałabym nawet, że nie pamiętam, aby
              któryś lekarz tak delikatnie wykonywał badanie. Cały czas mi mówiła, co robi i
              bardzo się starała, abym nie czuła dyskomfortu.
            • 1marta2 Re: ginekolog w Medicover Wawa 12.04.06, 21:13
              Przyjmuje na Domaniewskiej i w Atrium (na zmianę, jeden tydzien tu drugi tam).
              Aha pracuje również w Instytucie Matki i Dziecka na Kasprzaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka