Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia/położne Madalińskiego?

18.08.06, 10:33
Proszę o informację nt. sensowności prowadzących i zajęc' w szkole rodzenia w
szpitalu na Madalińskiego Warszawa - położne Monika Rejer oraz para Anna
Hendigery i Anna Kopec'. I o polecenie położnych do porodu w tym szpitalu.
Obserwuj wątek
    • konto80 Re: szkoła rodzenia/położne Madalińskiego? 18.08.06, 11:25
      Chodzę na zajęcia do szkoły rodzenia właśnie na Madalińskiego i myślę, że to
      dość dobre przed porodem. Najważniejsze, że bezpłatne!Na zajęciach
      teoretycznych jest sporo informacji. Właściwie może nic nowego, ale zawsze
      kolejny krok żeby psychicznie nastawić się na poród. Oprócz spotkań z położnymi
      są też rozmowy z ginekologami, pediatrami. No i ćwiczenia, które każdej z
      nas "ciężarówek" się przydadzą. Mnie się podoba i jestem zadowolona. A jeśli
      chodzi o położne to też chętnie poznam nazwiska tych wartych polecenia.
      Zamierzam rodzić w tym szpitalu więc czekam na opinie.
      • dobronska Re: szkoła rodzenia/położne Madalińskiego? 18.08.06, 11:30
        Dzięki za odpowiedź - to mój debiut na forum i cieszę się, że nie bez echa smile
        Czy możesz zdradzic' do których położnych chodzisz na zajęcia? bo muszę się
        zdecydowac, a nie wiem, czy wrażenie/opinia moje po rozmowie z nimi przez
        telefon i widzeniu w przelocie nie jest pochopne...
        dzięki
    • konto80 Re: szkoła rodzenia/położne Madalińskiego? 18.08.06, 11:39
      To nie ma znaczenia. Ja chodzę do Anny H. i tej drugiej Ani. Narazie tylko
      jedne zajęcia się z nimi odbyły. Miłe sympatyczne kobitki. To akurat nie ma
      znaczenia. tak myślęsmile
      • przyszla_mama4 Re: szkoła rodzenia/położne Madalińskiego? 18.08.06, 20:57
        Ja chodziłam na zajęcia z grupą Pani Moniki. Też jestem zadowolona, ale do
        porodu umówiłam się ze znajomą położną z Wołoskiej. Poznałam fajnych ludzi z
        grupy. Najbardziej podobał mi się wykład o karmieniu piersią. Prowadziła go
        kobietka, świetnie przygotowana, ciekawie przekazywała informacje - niestety
        mało czasu, a chciałoby się jej długo słuchać. Rodziłam na Wołoskiej. Teraz
        zajmuję się synkiem i dużo informacji uzyskanych w szkole rodzenia przydało mi
        się do porodu. Zupełnie dobrze radzę sobie z dzieckiem, ale mam też pomoc męża i
        mamy. Zyczę powodzenia. P.M.
        • kasiek_1981 Re: szkoła rodzenia/położne Madalińskiego? 05.09.06, 13:05
          Witam, właśnie wczoraj byłam na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia na
          Madalińskiego. Odniosłam bardzo pozytywne wrażenie z wykładu o karmieniu
          naturalnym. Bardzo profesjonalnie i ciekawo przygotowane zajęcia - czas upłynął
          jak na żadnych dotychczas (niektórzy trochę "trują") . Super prowadząca pani
          konsultant od laktacji. Dowiedziałam się sporo praktycznych rzeczy, o których
          aż wstyd się przyznać nie miałam pojęcia. Tak się rozochociłam, że chyba
          zdecyduję się na poród w tym szpitalu. Zobaczymy jak będzie z kąpielą noworodka
          i wtedy podejmą ostateczną decyzję.
    • severina2 Re: szkoła rodzenia/położne Madalińskiego? 05.09.06, 14:30
      Chodziłam do szkoły rodzenia o którą pytasz. Byłam z niej zadowolona. Podobały
      mi się ćwiczenia i wykłady, zawsze można było zadać pytanie prowadzącym. Miałam
      też możliwość "przećwiczyć" na lalce ubieranie noworodka - oczywiście dziecko to
      nie to samo ale zawsze to jakiś trening. Dodatkowo jako mieszkanka Warszawy nie
      musiałam za nią płacić.
      Co do położnych, te które wymieniasz są dobre (w szpitalu dostajesz listę
      położnych do wyboru). Ja urodziłam swoją córkę na Madalińskiego bez opłacania
      dodatkowo położnej. Asystujące mi przy porodzie położne "z urzędu" były bardzo
      miłe. Myślę, że jeśli chodzisz do szkoły rodzenia z mężem i będziesz z nim
      rodziła to branie położnej za 900 zł nie jest konieczne (chyba że dla twojego
      komfortu psychicznego). Gdyby coś się działo, przecież mąż może wezwać pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka