Dodaj do ulubionych

Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005

02.03.05, 13:40
szukam na lato ośrodka wczsowego na Mazurach najchętniej w formie domków .
Planujemy wyjazdz dwójką dzieci 3i 9 lat więc bardzo mije widziane place
zabaw na terenie ośrodka.Nie ukrywan że najchętniej pojechałabym w miejsce
już sprawdzone.czekam na wszelkie informacje . Sama mogę służyć sprawdzoną
informacją na temat Krynicy Morskiej Sarbinowa Międzywodzia Dźwirzyna
Dziwnowa ,chłopy. /morze/Rybity na Mazurach i Muszyna /góry/.Te miejscowości
mamy już przetestowanwe.Ewa
Obserwuj wątek
    • przyszla-mama Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 02.03.05, 13:58
      Witaj
      Polecalam ten osrodek juz kilkakrotnie: www.gim.pl
      Jest tam wszystko co trzeba: fajne domki, extra jedzenie, super plac zabaw oraz
      pokoj zabaw dla dzieci i oczywiscie jezioro.
      My jezdzimy tam od 3 lat.
      Pozdrawiam
      Iwona mama Weroniczki
      • ciutka Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 03.03.05, 14:09
        W tym roku i ja sie tam wybierazm 16-30.07, pozdrawiam
        • renatas4 Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 03.03.05, 15:32
          Ja też wybieram się do ośrodka GIM w terminie 16-23 lipca. Bedzie to nasz
          pierwszy pobyt tam. Zachęciły mnie opinie tu na Forum, sprawdzę osobiście czy
          jest fajnie. Właśnie zrobiłam rezerwację.
          • ciutka Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 04.03.05, 18:47
            Super to napewno sie spotkamy!!!! Pozdrawiam
    • patyk.od.zosi Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 04.03.05, 19:54
      Gim jest ok. Bylam tam 4 razy.
      W tym roku wyprobowywuje Copernicusa, rowniez poleconego na forum...
    • ewis Re: Mazury ....GIM - NIE POLECAM !!!!! 07.03.05, 02:15
      Byłam w Gimie ze znajomymi w zeszłym roku i niestety nie mogę polecić tego
      ośrodka, bo zostaliśmy OSZUKANI PRZEZ WŁAŚCICIELI.
      A było to tak. Zarezerwowałam domek jeszcze w marcu, wpłaciłam 1000 zł zaliczki,
      listownie potwierdziłam jakie domki zamawiamy, ile osób dorosłych, ile dzieci,
      dostałam pisemne potwierdzenie, że wszystko jest o.k.....
      Na początku lipca znajomy był służbowo na Mazurach, pojechał obejrzeć ośrodek i
      dopłacić resztę kwoty. Po powrocie do Warszawy okazało się, że kazali mu
      zapłacić też za nasze niespełna trzyletnie dziecko i że rzekomo zostało to z
      nami uzgodnione. Spokojnie - pewnie pomyłka - wyjaśnimy na miejscu i kaskę nam
      zwrócą (500 zł + 150 zł jedzenie), myśleliśmy naiwnie.
      Na miejscu dowiedzieliśmy się, że nic nam nie mają zamiaru zwracać. Na nasze
      argumenty, że na stronie internetowej jest napisane, że dzieci do lat 3 nie
      płacą za pobyt i wyżywienie właściciel stwierdził, że nic go nie obchodzi to, co
      jest na www, bo u niego się płaci i już. Powiedzieliśmy, że mamy ich pisemne
      potwierdzenie (że dzieci do lat 3 są bezpłatnie), a właściciel na to "to co z
      tego, ja też mam to pismo, a w ogóle to już jest zapłacone i nic nie mam zamiaru
      zwracać. A jak się nie podoba to..." i tu wymownie wzruszył ramionami i machnął
      głową w stronę drzwi. No comments.
      Dodam, że w tym samym okresie była w Gimie jeszcze jedna dziewczyna z forum (z
      córeczką < 3 lat), której również kazali zapłacić za dziecko, ale ona nie miała
      przedpłaconej całej kwoty tak jak my i po prostu wykłóciła się, że nie ma
      zamiaru płacić. Jesli będzie chciała to może potwierdzić moje słowa, że tego
      typu praktyki i wyłudzanie pieniędzy są praktykowane w Gimie.

Poza tym:
      1/obiady - całe menu jest tylko na początku, jeśli ktoś przyjdzie w drugiej
      godzinie wydawania, nie będzie już żadnego wyboru (np.: zostaną tylko kluski z
      owocami, bo mięsko z surówką już "się zjadły")
      2/ śniadanka - dwa dni przed wyjazdem dowiedziałam się, że codziennie na
      początku były racuchy i jajecznica smile)))) bo my - przychodząc w drugiej połowie
      wydawania (ale długo przed końcem) zastawaliśmy tylko trochę wędliny i sera itp.
      3/stołówka za mała, duszna, można było przyjść na poczatku posiłku i stać w
      oczekiwaniu na stolik w skwarze z dzieciaczkami, albo przyjść trochę później i
      pogodzić się z ubogim menu

Acha, właściciele po tym, jak śmieliśmy żądać zwrotu nadpłaty (której zresztą do
      dziś nie otrzymaliśmy) OBRAZILI SIĘ na nas smile Po prostu żenada. Facet nie
      odpowiadał na "dzień dobry", a właścicielka - gdy koleżanka spytała się czy może
      się dosiąść do stolika - zrobiła "phi" i demonstracyjnie wstała i poszła do
      swojej kanciapy smile Buractwo jakich mało smile

Tak więc - NO MORE GIM!
      p.s. Na ich www nadal stoi jak wół "dzieci do lat 3 bez świadczeń bezpłatnie".
      Ciekawe ile osób w tym roku uda im się naciągnąć?
      • ewis Re: Mazury ....GIM - NIE POLECAM !!!!! 07.03.05, 02:23
        Widzę (np.: w wątku "najlepszy ośrodek na mazurach"), że nie tylko ja zostałam
        naciągnieta przez właścicieli GIMU. Mam nadzieję, że pisząc to wszystko ostrzegę
        choć jedną osobę przed praktykami tych państwa.
        Dodam jeszcze, że obiecałam im, że zrobię im antyreklamę wśród znajomych i na
        forum na co Pani właścicielka roześmiała mi się w twarz. No cóż, pewnie mają
        tylu klientów, że utrata tych paru osób to dla nich żadna różnica....
        • ciutka Re: Mazury ....GIM - NIE POLECAM !!!!! 07.03.05, 11:49
          Ja tez byłam zaskoczona ze facet mi zaczął wyliczać za córeczkę, tłumaczyłam że
          przyjadę nawet z właśnym łóżeczkiem turystycznym i pościelą ale był nie ugięty,
          tak mają juz tylu stłych klientów że nie zalezy im najwyrażniej na nowych,
          kolejnych klientach.....Jeszcze domek nie zarezerwowany, choć nie ukrywam że i
          tak pewnie tam pojadę, pozdrawiam
          • renatas4 Re: Mazury ....GIM - NIE POLECAM !!!!! 14.03.05, 14:49
            Ja niestety juz wpłaciłam zaliczkę (przed przeczytaniem negatywnych opini o
            ośrodku). Wybieramy sie z 2,5 letnim synkiem. Poniewaz uważałam, że dmek 2-
            osobowy może byc za mały to zarezerwowałam większy 3-osobowy. Facet w e-mailu
            napisał, że zapłacę za 2 osoby dorosłe plus 53 zł/dzień za większy domek. Mam
            nadzieję, że wszystko będzie ok, chociaż jak póżniej po przeczytaniu waszych
            osrzeżeń wysłałam kolejnego e-maila z prośba o [potwierdzenie ostatecznej kwoty
            do zapłaty to niestety nie otrzymałam odpowiedzi.
            • renatas4 Re: Mazury ....GIM - NIE POLECAM !!!!! 17.03.05, 10:51
              Dostałam odpowiedź na e-maila, faktycznie w GIM-ie za wyżywienie dziecka
              (jeżeli się chce) trzeba zapłacić 15 zł, chociaż na stronach jest informacja,
              że dzieci do 3 lat bez opłat. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. i spędzimy
              tam miłe wakacje, a moje dziecko będzie zadowolone.
              • dagbe Re: Mazury ....GIM - NIE POLECAM !!!!! 17.03.05, 11:56
                Na stronie WWW jest napisane, że dzieci do 3 lat bez świadczeń (czyli osobnego
                łóżka i wyżywienia) nie płacą za pobyt. Jeśli więc zamówi się jedzenie dla
                dziecka, to opłata za to nie jest sprzeczna z informacją podaną na WWW.

Pozdrawiam,
                Dagmara

PS. Nie mam nic wspólnego z ośrodkiem GIM i jeszcze tam nie byłam. Zastanawiam
                się nad wyjazdem pod koniec maja.
                • agakow2 Re: Mazury ....GIM - A JA POLECAM !!!!! 27.04.05, 23:16
                  Byłam w Gimie w ubiegłym roku z 3-letnim dzieckiem. Przy rejestracji
                  zaproponowano mi wykupienie połówki wyżywienia, ale z tej propozycji nie
                  skorzystaliśmy i nikt nie miał do nas pretensji. Co do obiadów to nie było
                  problemu z wyborem dań nawet, jeśli przychodzilismy pod koniec ich wydawania.
                  Zarówno śniadania jak i kolacje były zróżnicowane. Dzieci mogły zostać pod
                  opieką pani Małgosi. Moja mała do tej pory wspomina pobyt w Gimie i nie chce
                  słyszeć, że w tym roku jedziemy nad morze, a nie do Gimu. Jeśli chcecie wiedzieć
                  coś więcej to piszcie na priva.
                  Agakow, mama Marysi
                  • dagbe GIM - A JA POLECAM !!!!! 30.05.05, 11:23
                    Spędziłam tam z rodziną miniony weekend i jestem zachwycona.
                    Może właściciele poczytali forum i wzięli sobie do serca Wasze uwagi? Jedzenie
                    było bardzo smaczne i nie zdarzyło się, żeby czegoś zabrakło. Nawet pod koniec
                    czasu "śniadaniowego" można było dostać świeżutką jajecznicę - wystarczyło
                    poprosić. Codziennie na tablicy ogłoszeń było wywieszone aktualne menu.
                    Miejsca na stołówce nie brakowało niezależnie od tego, kiedy przyszliśmy na
                    posiłek. W środę wieczorem czekano na nas z kolacją do 22:00. Gdy
                    zapowiedziałam telefonicznie, że mój mąż dojedzie do nas w piątek wieczorem,
                    już w środę byłą przygotowana dodatkowa pościel. W piątek nie byłam na kolacji
                    (pojechałam po męża). Moja mama wzięła dla nas kanapki - nie było problemu,
                    aczkolwiek kelnerka poszła spytać o zgodę właścicieli.
                    Teren ośrodka jest bardzo zadbany i bardzo regularnie sprzątany. Kilka rowerów
                    z wypożyczalni ma foteliki dziecięce.
                    W zasadzie jedyne do czego mogę się przyczepić - to komary.
                    Było ich mnóstwo sad Ale trudno tu winić właścicieli ośrodka wink
                    Dodam, że mój młodszy syn w niedzielę 29.05 kończył trzy lata - nie płaciłam za
                    niego. Wykupiłam mu dostęp do chrupków czekoladowych - 15pln na dzień.

Chciałabym znaleźć ośrodek o podobnym standardzie gdzieś na Kaszubach... Ale to
                    chyba za daleko od Warszawy sad

Pozdrawiam,
                    Dagmara
                    • agata_to_ja Re: GIM - A JA POLECAM !!!!! 30.05.05, 21:51
                      no coś ty, chrupki za 15 zł dziennie???
                      • dagbe Re: GIM - A JA POLECAM !!!!! 31.05.05, 12:03
                        agata_to_ja napisała:

> no coś ty, chrupki za 15 zł dziennie???

Tak naprawdę to była dziecięca porcja jedzenia smile Przez pierwszy dzień Młody
                        żywił się chrupkami właśnie ale potem zainteresował się resztą menu.
                        Szczególnie zasmakował mu wiejski chleb z masłem. Zupkę jarzynową tez zjadł bez
                        większych protestów, co mu się do tej pory nie zdarzyło.
                        Sama zapytałam o możliwość korzystania przez Młodego z posiłków.

A tak na marginesie: jestem w stanie zapłacić dużo więcej niż 15pln, żeby moje
                        dziecko COŚ zjadło... Kto ma w domu niejadka, ten zrozumie sad

Pozdrawiam,
                        Dagmara
    • jr30 Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 16.03.05, 10:30
      sorki że podpinam sie pod ten post ale nie znacie ośrodka dogodnego dla
      dziciakow (koniecznie plac zabaw) ale z mozliwością wypozyczenia łódek
      żaglowych?. Dzięki dziewczyny za ostrzeżenia - odnośnie Gim'u
      • aomega Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 25.04.05, 22:53
        www.wdw-wegorzewo.pl/glowna.html
    • ewasoko Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 18.03.05, 16:15
      Gim, hm.....bylam dwa razy....z roku na rok gorzej.
      A dlaczego?
      1-nikt o tym nie pisze w folderach reklamowych, ale plaza jest ogolnodostepna,
      czyli brud, smrod i ubostwo. W weekendy caly Olsztyn sie zjezdza, nie zebym
      miala cos przeciwko, ale w zwiazku z tym nikt o plaze nie dba, psy zalatwiaja
      sie na "plazowy" piasek i nikt nie sprzata. Olbrzymi tlok, i czlowiek nie czuje
      sie bezpiecznie i komfortowo.
      2. Wlkascicele osrodka postawili na plazy TOI TOI za ktory trzeba placic, tzn
      nawet goscie osrodka placa, nie ma zmiluj 2zl ( w konsekwencji
      wszyscy "zalatwiaja sie w krzaczkach")
      3. Nie mozna wynosic posilkow ze stolowki, czyl np jesli moje dziecko nie mialo
      ochoty jesc w porze wyznaczonej, to nie moglam wyniesc dla niego nawet
      kawaleczka kanapeczki!!!! W konsekwencji dokarmialam prodektami ze skleou,
      pomimo, tego, ze mialam wykupione dla dziecka wyzywieni.
      4.AROGANCJA wlascicieli-az ciezko sobie to wyobrazic, kiedy placi sie takie
      duze pieniadze, ale tak jest.....sa naburmuszeni i niemili....!!!!
      5. W barze sprzedawany byl alkohol osobom NIELETNIM, kiedy zostala zwrocona na
      to uwaga, rozpetala sie ogromna awantura!!! Oczywiscie w obronie barmana.( to
      bylo dwa lata temu)
      5. reszta uwag pokrywa sie z poprzednimi wypowiedziami emam.

My juz nigdy tam nie pojedziemy.......dlatego tez szukamy osrodka, ktory bylby
      rodzinnym i przjaznym dla dzieci.
      Bo z cala odpowiedzialnoscia moge stwierdzic, ze GIM TAKIM OSRODKIEM NIE JEST.
      2.
      • patyk.od.zosi Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 18.03.05, 22:47
        Faktycznie z roku na rok coraz gorzej...
        Dostalam dzis poczta "zyczenia wilekanocne" wraz z cennikiem na obecny sezon
        i... coraz drozej.
        4 razy wystarczy.
        Tez juz tam nie pojedziemy.
        • ciutka Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 19.03.05, 13:03
          Ja własnie napisałam do własciecieli, żeby mieli świadomość tego że opinia o
          osrodku jest coraz gorsza itd..........., może ruszą po rozum do głowy, pozdrawiam
          • jokam Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 20.04.05, 23:39

• ammeux Re: Mazury ośrodek wczasowy Lato 2005 31.05.05, 12:08
              Dziewczyny, a nie boicie się kleszczy?? My właśnie z ich powodu wrócliśmy
              wcześniej z ostatniego weeekendu. Są wszędzie i jest ich bardzo duuuużo. A te
              na terenach pn-wsch najczęsciej przenoszą choroby!! Uważajcie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka