klami 24.11.05, 17:52 ...może ktoś się orientuje szczegolnie w "tolerancyjnych parafiach". To w zalączenu do mojego poprzedniego wątku o chrzcinach bez kośielnego ślubu, tylko z cywilnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nizette Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 24.11.05, 17:55 gdzie i za ile dobre jakbys tapicera szukala w kosciele za co łaska Odpowiedz Link Zgłoś
klami Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 24.11.05, 18:05 ..."co laska ale nie mniej niż 300" - moja byla parafia cennik miala Odpowiedz Link Zgłoś
nizette Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 24.11.05, 18:06 a co Ty dajesz ile masz, przeciez Ci nie odmówia Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 24.11.05, 18:17 obawiam się, ze generalnie mozesz mieć problemy z chrztem jeśli nie macie koscielnego z wyboru a nie koniecznosci... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 24.11.05, 18:24 Ale Klami nie ma slubu koscielnego, bo nie moze go miec. Odpowiedz Link Zgłoś
tuskas św. Augustyn 25.11.05, 11:43 na ul. Nowolipki (Wola, przy Jana Pawła II, niedaleko Feminy) tu chrzciliśmy naszą Zuzię i wydaje mi się, że były dzieci rodziców bez ślubu kościelnego. Spróbuj się dowiedzieć. kancelaria czynna we wtorki i czwartki rano do 10, po południu do 16.45 Jeśli będziesz zainteresowana, we wtorki po poludniu jest w kancelarii proboszcz. Świetny człowiek, da się z nim pogadać całkiem rozsądnie. Ksiądz Robert też jest w porządku. My daliśmy standardowo 100 zł. Prawo kanoniczne jest takie, że nie mają dziecku prawa odmówić udzielenia sakramentu chrztu. Wiem, że kościoły robią jednak, co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
baroslaw Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 25.11.05, 12:55 na kabatach, parafia bl. ojca pio, tu nie ma cennika, daje sie co laska, my dalismy 50 pln, trzeba jeszcze wypelnic oswiadczenie, ze dziecko bedzie wychowywane w wierze katolickiej i ksiadz zasugerowal, zeby chrzestni przyniesli zaswiadczenia, ze byli u spowiedzi, chrzty sa w niedziele, ok. 11 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dondon Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 28.11.05, 11:15 Klami Chrzcilismy corke na Karolkowej u Redemtorystow ale poltora roku temu-byl jeszcze proboszcz LUZAK Nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi sie , ze nie bedzie problemu tylko dobrze jak odrazu uderzysz do proboszcza a nie do tej siostry w kancelarii.Ona nawet teraz gdy bralam dla syna zaswiadczenie ze moze miec komunie w innej parafii pytala o slub koscielny moj i partnera jakby to mialo jakies znaczenie dla komunii mego dziecka z poprzedniego malzenstwa. Cennika nie ma napewno-my nie zaplacilismy NIC - malo tego chrzestna bez problemu zostala druga zona mojego brata. Co do Nowlipek chrzcilam tam syna 7 lat temu i byl problem .Z tym , ze nie jakis duzy-proboszcz pogadal troche i skonczyl .Z tym , ze u nas nie bylo wedy przeszkody do zaracia zwiazku wiec moze jesli u was jest to nie bedzie nawet gadania. A w ogole ja mysle , ze sprobowalabym w kosciele przy Dolnej albo na Rakowieckiej.Tam dziala chyba SOPO wiec napewno patrza troszke inaczej na sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: chrzest w warszawie - gdzie i za ile 30.11.05, 23:41 kościół Pokamedulski na Bielanach (w lasku Bielańskim) ul. Dewajtis. Piękne miejsce, wspaniały ksiądz... Nie ma cennika, pieniądze nie są ważne. Ślub kościelny rodziców też nie jest sprawą najważniejszą dla księdza proboszcza. Idźcie tam w niedzielę na mszę o 11 lub 13 - będziecie pewnie zauroczeni. Odpowiedz Link Zgłoś