Dodaj do ulubionych

PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bambuko

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:28
Nie polecam tego biura, widzą to wszyscy którzy byli na majowym weekendzie w
Egipcie. Dzięki super posunięciom tego biura w pięknym stylu ucięto wszystkim
ludziom około 200 osób jeden dzień a to wszystko zgodnie z umową.
Jak to zrobić - przesunąć wylot z kraju na 12 godzin przed odlotem z 8:30 na
17:30 (9 godzin) oraz powrót z 15:00 na 3:00 (12 godzin) a to wszystko
zgodnie z zapisami w umowie oraz zapisach na bileach czarterowych.
Jeszcze jedno obiecali samolotu Fishera (takie były bilety) a zamienili na
AMC (egipskie linie lotnicze), też zgodnie z umową.
Może ktoś sie odezwie kto tam był i może coś wskórał w tej sprawie bo ja
jestem za słaby na reklamacje. Nawet nie wiem jak sie za to zabrać.

Pozdrawiam Biuro Podróże TV (podrozetv)
Napewno w przyszłości skorzystam z Waszej oferty.
Obserwuj wątek
    • cairo7 Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam 06.05.05, 12:06
      A uprzedzałem......A teraz zapraszam z nimi na taniutką Dominikanę....
      • Gość: Kasia Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 19:31
        właśnie, jak w koncu jest z tą Dominikaną?
        • Gość: ewa Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:27
          hej ja pofatygowałam się i poczytałam wylot w listopadzie ....... resztę sam
          poszukaj - bo prowadze biuro pośrednictwa podróży i ne chcę być oskarżona o
          naskakiwanie na konkurencję
    • Gość: Magda Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: 82.201.230.* 07.05.05, 13:58
      to śpiesz się z reklamacją bo napewno masz 7 dni do jej złożenia
      • Gość: muniek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:52
        ja miałam przeżycia z exim tours zgłoś się do Polskiej Izby Turystyki i do
        Federacij Kosumentów a pozatym pisz odrazu reklamacie w moim przypadku
        wywalczyłem częściowy zwrot kosztów powodzenia
    • Gość: Olek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 21:48
      Jeżeli człowiek ma trochę oleju w głowie to wie że koło niego się świat nie
      kręci. I tak samo jest z liniami lotniczymi. Świat koło polskich lini
      lotniczych się nie kręci. Co to oznacza? To oznacza, że lecąc na jakąkolwiek
      wycieczkę, z jakimkolwiek biurem musicie liczyć się z tym że godziny wylotu i
      powrotu mogą ulec zmianie. Każde biuro podróży nawet takie molochy jak TUI czy
      Thomas Cook mają takie klauzule. Zerknijcie sobie na ich strony i warunki.
      Biuro podróży, które organizuje wyjazd nie jest właścicielem samolotu i nie
      decyduje o godzinach lotu. Co więcej nawet linia lotnicza często nie ma na to
      wpływu - dlaczego? Dlatego żeby polecieć linia musi uzyskać stosowne pozwolenia
      na wykonanie lotu, uzyskać dostępność "slotów"(miejsca na lądowanie i start) na
      każdym lotnisku, musi przestrzegać przepisów odnośnie zmian załóg itp. Na
      koniec UWAGA: Każda linia lotnicza może zmienić godziny przelotów i nic na tym
      ziemskim padole tego nie zmieni. Takie po prostu jest lotnictwo nie tylko w
      Polsce. A moje pytanie jest takie - jaki interes ma biuro podróży w tym aby
      zmieniać godziny wylotu klientom? I tak musi za wszystko zapłacić, wykonać
      dodatkowe telefony, wydrukować nowe bilety itp. same straty:) No i oczywiście
      musi wysłuchać marudzenia niezadowolonych z tego tytułu klientów, którzy
      niestety nie rozumieją a może nie chcą zrozumieć że nikt nie ma na to wpływu.
      • Gość: Waldek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:08
        Drogi Olku więc może mi wytłumaczysz dlaczego biura podróży TUI, Neckermann
        jeżeli zmieniają godziny odlotu zmieniają je zawsze na korzyść klienta np.
        jeżeli wylot miałbyć o 15:00 a przesunie sie na 03:00 to klienci wylecą dzień
        później, bo nie przyjdzie im do głowy żeby uciąć choćby godzinę z ich pobytu.
        • w_madzik Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam 14.05.05, 16:06
          wiesz co? jak by mi biuro zmieniło dzień odlotu na następny - to bym się
          wkurzyła. Kurcze jak tak się chwali TUI, to trzeba lecieć TUI a nie z PES
          TRAVEL>

Wypoczynek był udany?? Bo jakoś o tym nikt nie pisze... A to jest chyba
          najważniejsze. Latam bardzo często i jak dla mnie lot opóźniony 4 godziny, to
          bułka z masłem... Opisz swój pobyt tam też biuro zawaliło??
          • Gość: Waldek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:31
            Tylko, że TUI cena x 2 więc nie bardzo mnie stać. Jeżeli chodzi o pobyt to
            typowo jak to w Egipcie, choć w Makadi Bay 2 lata temu było dużo lepiej. Tutaj
            bardzo dużo ruskich i przez to obsługa nastawiona na nich, raczej wszystko
            olewała. Ja bym nie dał 5* temu hotelowi 3*+ to może byłaby dobra ocena. Ale
            jeżeli komuś zależy na luksusie i naprawde dobrym jedzieniu to polecam
            Dominikane lub Wyspy Kanaryjskie oczywiście hotele 5* All Inclusive.
            • tmi11 Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam 16.05.05, 09:12
              Podczas weekendu majowego byłem z tym biurem w Egipcie i mnie dotknęły właśnie
              te zmiany wylotów. Łącznie skrócono nam pobyt o 22 godziny. Ja bardzo dobrze
              zdaję sobie sprawę, że godziny wylotów mogą się zmienić, ale mam dwa
              zastrzeżenie. Po pierwsze tak jak na umowie z biurem zmiany tę muszą być
              najpóźniej dokonane na dwa dni przed wyjazdem, a te były dokonane na jeden
              dzień przed wyjazdem. Dla osób nurkującyhc z butlą jest to informacja bardzo
              istotna, ponieważ po ostatnim nurkowaniu powinno się odczekać 24h do lotu
              samolotem. Mój przyjaciel, który nurkował skończył nurkowanie dzień wcześniej i
              nie miał tego problemu, ale gdyby nurkował do ostatniego dnia musiałby
              decydować czy ryzykować nurkownie i lot czy stracić kasę.....
              Po drugie biuro podróży musi być przygotowane na takie ewentualności jak zmiana
              godzin wylotu i zaproponować rekompensaty, a nie chować głowę w piasek. Ja
              generalnie jestem zadowolony z wyjazdu, poza lotami było wszystko ok. Ale jeśli
              biuro PODRÓŻE TV - PES TRAVEL traktuje nas w ten sposób to dostanie to na co
              zasłużyło, napiszę skargi do wszystkich możliwych instytucji, opiszę sytuację
              na wszelkich możliwych forach......
              A wystarczyło przeprosić, zaproponować rekompensatę i byłoby super. Jescze bym
              im napisał pozytywna opinię, ale oni wybrali inne wyjście. Nie ma problemu ich
              wybór......

Pozdrawiam
              tmi
              • w_madzik Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam 16.05.05, 23:42
                ok, ja wylatuję 16 czerwca. zobaczymy jak będzie. opowiem jak wrócę.
    • Gość: Waldek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:34
      Czyżby coś drgneło? Otrzymałem odpowiedz na reklamację gdzie poinformowano
      mnie, że forma rekompensaty zostanie przedstawiona w przyszłym tygodniu.
      Oraz wyjaśnienie, że zawiniły linie Fisher (wyjaśnienie Fishera).
      Trzymajcie kciuki.
      • Gość: dideq Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 11:50
        I teraz powinienes przeprosic biuro, ktore ma prawo wytoczyc ci proces o pomówienia.
        • w_madzik Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam 01.07.05, 16:36
          Cześć. dwa dni temu wróciłam z Egiptu. Byłam tam z PES.
          To co przeżyliśmy tam (7 osób) to był jakiś koszmar.
          mamy podpis rezydentki pod wszystkim co napisaliśmy, mam zdjęcia, napisaną
          skargę i jadę im to złożyć.
          • Gość: marekm36 Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:02
            czy mozesz napisac jakiego rodzaju to byly klopoty? czy problemy z lotem,
            hotelem, czy inne ? W jakim miescie i hotelu bylas ?
          • Gość: Karol Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:39
            Kurcze,co z tym PES-em napisz coś więcej. My też jadziemy z nimi w sierpniu do
            Egiptu.
            • w_madzik Re: Do W_Madzik 02.07.05, 15:05
              pojechalismy z nimi na dwa tygodnie do Sharm. Rezydentka na lotnisku w Sharm
              powiedziala nam, ze bedziemy 1 tydzien w innym hotelu, a 2 tydzien w tym, za
              ktory zaplacilismy! Oba hotele 5*, ale standardy naprawde sa rozne. Pomimo
              formuly All Inclusive nie dostalismy w nocy nic do picia, wiec musielismy
              dzwonic na Room Service. Nastepnego dnia dzwonilismy z reklamacja do PES, ale
              oni o niczym nie wiedzieli!!! Dostalismy pokoj z widokiem na szambo i plac
              budowy. Dopiero 2 dnia nas przeniesiono do innego pokoju.
              Do naszego hotelu przeniesiono nas 8 dnia. Niestety opoznilo sie to troche, bo
              w recepcji powiedziano nam ze biuro za nas nie zaplacilo i musielismy wzywac
              rezydentke (podobno bylo uregulowane, tylko jakiegos tam pokwitowania nie
              dostarczono ;-)). Jak zobaczylismy nasz hotel to szlag nas trafil, ze moglismy
              tam byc tylko 5 dni - hotel rewelacyjny, ludzie mili, super!
              Na koniec zmieniono nam godziny wylotu - mielismy wylatywac 14 godzin szybciej!
              dzien przed wyjazdem znowu nam zmienili godzine wylotu - jednak 15 godzin
              pozniej.
              koniec, koncow wrocilismy. Moze tylko my mielismy pecha???
        • Gość: Waldek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:53
          Niech wytoczy do dzis milczą i ani słowa wyjasnienia mój koment był zbyt
          optymistyczny
          • w_madzik Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam 04.07.05, 12:16
            oni mają 30 dni na odpowiedź. jeśli w tym czasie ci nie odpowiedzą można uznać
            że twoje roszczenia były zasadne i wciągu 7 dni powinni ci wypłacić
            odszkodowanie
    • kreola No coz .... 31.05.05, 23:48
      Moj znajomy mecenas zawsze mawia - "Jak cos jest tanie, to napewno nie jest
      dobre!"
      I jak tak czytam sobie ten watek, to mysle, ze on ma racje :(
      Szkoda...
    • Gość: darek Re: PodróżeTV - PES Travel jak zrobić ludzi w bam IP: *.idea.pl 03.07.05, 22:01
      Nie ma szans na reklamację, to jest praktyka prawie wszystkich BP, wylot godziny nocne, powrót godziny wczesno ranne, było tak w zeszłym roku ze Scan Holiday - Tunezja i w obecnym roku Exim - Egipt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka