Dodaj do ulubionych

SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.05, 12:56
Chcemy jechac do Egipty zeby po snurkowac- tzn. wyjazd na tydzien i sam
wypoczynek nad morzem. Doradzcie nam gdzie jest SUPER RAFA i jakis fajny
hotel. Dzieki
Obserwuj wątek
    • kaya333 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 14:34
      Jeżleli nastwiasz sie tylko na nurkowanie to warto poszukac hotelu w Dahab. Ja
      polecam Iberotel Club Fanara w Sharm, ma podobno jedną z najładniejszych raf i
      sam hotel jest bardzo fajny.
      • trevally Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 14:57
        doskonałe warunki do snorkelingu w Sharm znajdziesz w hotelach położonych na
        klifie Ras Um Sid (zjeście do morza z klifu z reguły po długich schodach) lub w
        Nabq Bay (dojscie do rafy dłuuuuuugimi pomostami). Te niedogodności z pewnością
        rekompensuje urok raf, mniej zniszczonych niż w innych miejscach
    • Gość: nowy Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.05, 09:43
      Dzięki, dzięki a może coś jeszcze???
      • kaya333 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 10:35
        Na klifie Ras Um Sid jest położonych kilka hoteli. Ja osobiście polecam
        Iberotel Club Fanara. Sąsiaduje z nim Iberotel Club Farana (osobiście uważam,
        ze jest gorszy od Fanary, ale to tylko moja opinia) Snurkować możesz na rafie
        tych obu hoteli. Ciężko wyjść z wody. Inny godny polecenia hotel z piękną rafą
        to Coral Beach Tiran w Sharm, ale z tego co się orientuję nie ma opcji all incl
        i nie ma plaży. Ras Um Sid jest uważany za najpiękniejszy zakątek w Sharm pod
        względem rafy. Ale oczywiście ładna rafa jest chyba prawie wszędzie w Sharm.
    • Gość: joanna Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.106.6.* 14.09.05, 09:49
      Bardzo ladna rafe ma Holiday Inn Aphora Hotel w Sharm. Ale plaza jest mala.
      Fajna rafe ma rowniez Meanaville w Safadze i tam plaza jest super - ogromna,
      nie ma tloku. Polecam oba te hotele. Poza tym mozna nie tylko snorklowac przy
      hotelu. Mozna wybrac sie stateczkiem z nurkami i snorklowac tam gdzie oni
      nurkuja. To nie jest drogie, a codziennie mozna byc w innym miejscu.
      • madzia112 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 14:05
        El Faraana Club - o którym była już mowa, ale także Pyramisa w Shark's Bay (
        jedyny minus to lokalizacja hotelu - daleko do centrum )- ładna plaża no i
        piękne rafy oczywiście tuż przy hotelu.
        • cameltravel Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 21:19
          haha pewnie zabrzmi to jak eho - ale ras um el sid
          i w nabq bay !!!
          najfajniejsza lagunę widziałm niedaleko Tirana ale niestety nie pamiętam jej
          nazwy!
          tam było masa żółwi i płaszczek!
          ah do mojego odlotu już tylko 14 dni!!!

Ewa
    • aisza5 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!!-w Sharmie 15.09.05, 11:18
      1. Ras Nasrani-jest boska!!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=29005053&a=29070211
      2. Koło Tiranu- Gordo, Thomas, Woodhouse, Jackson
      -tutaj nurkowanie złodzi, w dryfie...
      3. Far Garden=Daleki Ogród
      -bardzo kolorowo, tylko nie ma dojścia od lądu
    • Gość: miki Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:52
      Byłem w Egipcie parę razy. Najpiękniejsza rafa jaką widziałem jest przy hotelu
      Coral Beatch Tiran w Sharmie. Cudo! Polecam
      • Gość: SYSIA Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 17.09.05, 23:07
        Możesz także wykupić sobie pobyt na plaży Sharm el Naga za 25 $ w Orbit Tours ( nie wiem po ile w innych biurach)Tam rafa zacyna sie już od samego brzegu i jak tylko wejdzesz do wody to juz masz między stopami rybki.CUDOWNIE polecam z całego serca.
    • Gość: nowy Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 11:43
      a co powiecie o hotelu PALMYRA RESORT i jego rafie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka