Gość: nowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.05, 12:56 Chcemy jechac do Egipty zeby po snurkowac- tzn. wyjazd na tydzien i sam wypoczynek nad morzem. Doradzcie nam gdzie jest SUPER RAFA i jakis fajny hotel. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaya333 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 14:34 Jeżleli nastwiasz sie tylko na nurkowanie to warto poszukac hotelu w Dahab. Ja polecam Iberotel Club Fanara w Sharm, ma podobno jedną z najładniejszych raf i sam hotel jest bardzo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 13.09.05, 14:57 doskonałe warunki do snorkelingu w Sharm znajdziesz w hotelach położonych na klifie Ras Um Sid (zjeście do morza z klifu z reguły po długich schodach) lub w Nabq Bay (dojscie do rafy dłuuuuuugimi pomostami). Te niedogodności z pewnością rekompensuje urok raf, mniej zniszczonych niż w innych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.09.05, 09:43 Dzięki, dzięki a może coś jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaya333 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 10:35 Na klifie Ras Um Sid jest położonych kilka hoteli. Ja osobiście polecam Iberotel Club Fanara. Sąsiaduje z nim Iberotel Club Farana (osobiście uważam, ze jest gorszy od Fanary, ale to tylko moja opinia) Snurkować możesz na rafie tych obu hoteli. Ciężko wyjść z wody. Inny godny polecenia hotel z piękną rafą to Coral Beach Tiran w Sharm, ale z tego co się orientuję nie ma opcji all incl i nie ma plaży. Ras Um Sid jest uważany za najpiękniejszy zakątek w Sharm pod względem rafy. Ale oczywiście ładna rafa jest chyba prawie wszędzie w Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.106.6.* 14.09.05, 09:49 Bardzo ladna rafe ma Holiday Inn Aphora Hotel w Sharm. Ale plaza jest mala. Fajna rafe ma rowniez Meanaville w Safadze i tam plaza jest super - ogromna, nie ma tloku. Polecam oba te hotele. Poza tym mozna nie tylko snorklowac przy hotelu. Mozna wybrac sie stateczkiem z nurkami i snorklowac tam gdzie oni nurkuja. To nie jest drogie, a codziennie mozna byc w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 14:05 El Faraana Club - o którym była już mowa, ale także Pyramisa w Shark's Bay ( jedyny minus to lokalizacja hotelu - daleko do centrum )- ładna plaża no i piękne rafy oczywiście tuż przy hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.05, 21:19 haha pewnie zabrzmi to jak eho - ale ras um el sid i w nabq bay !!! najfajniejsza lagunę widziałm niedaleko Tirana ale niestety nie pamiętam jej nazwy! tam było masa żółwi i płaszczek! ah do mojego odlotu już tylko 14 dni!!! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
aisza5 Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!!-w Sharmie 15.09.05, 11:18 1. Ras Nasrani-jest boska!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=29005053&a=29070211 2. Koło Tiranu- Gordo, Thomas, Woodhouse, Jackson -tutaj nurkowanie złodzi, w dryfie... 3. Far Garden=Daleki Ogród -bardzo kolorowo, tylko nie ma dojścia od lądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:52 Byłem w Egipcie parę razy. Najpiękniejsza rafa jaką widziałem jest przy hotelu Coral Beatch Tiran w Sharmie. Cudo! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 17.09.05, 23:07 Możesz także wykupić sobie pobyt na plaży Sharm el Naga za 25 $ w Orbit Tours ( nie wiem po ile w innych biurach)Tam rafa zacyna sie już od samego brzegu i jak tylko wejdzesz do wody to juz masz między stopami rybki.CUDOWNIE polecam z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: SZUKAM SUPER RAFY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 11:43 a co powiecie o hotelu PALMYRA RESORT i jego rafie??? Odpowiedz Link Zgłoś