elekta 22.05.07, 12:37 Kto wie jakie statki ma w ofercie Triada? I gdzie można znaleść ich opisy i zdięcia. Darek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
39nick Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 12:56 www.rosettanile.com/ forum.egipt.pl/egipt/desert_rose_relacja_z_maja-728723.html&s=2 miłego rejsu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 15:29 Dzięki za ifo.Ale czy mamy szanse trafić nz inny statek 4* niż Rosetta.Bo po opisie widać że tam jest [ sodomia & gomoria ;]. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 16:21 a czy ktoś był na 5* statku?? bo my sie wybieramy i mieliśmy dopłate do 5* Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 18:51 elekta napisał: > Dzięki za ifo.Ale czy mamy szanse trafić nz inny statek 4* niż Rosetta.Bo po > opisie widać że tam jest [ sodomia & gomoria ;]. Darek Program rejsu Triady jest identyczny jak program rejsu Rosetty (program 4 noce, 5 dni): www.min-travel.com/nile_river_cruises/rosetta_nile_river_cruise.asp Tak więc należy przypuszczać, że Triadzie pozostaje tylko Rosetta. Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 20:14 niemożliwe program jest 7 - dniowy. A gdzieś czytałem, że triada ma ten statek na cały sezon wykupiony - pewnie był najtajńszy, ale żeby dopłacać tyle kasy do * gwiazdek - to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 22:48 Nie łudż się,że 7-dniowy.Tak jest tylko w katalogu.Wróciłam 4 dni temu i wiem. Na pewno jest Rosetta /nie ta z linku wyżej tylko stara/,bo Triada ma podpisaną umowę na cały sezon z tym statkiem. I jeszcze inne - takie jak "podstawi" armator. Licz na szczęście.Ja miałam statek o nazwie Splendor Nilu.Koń by się uśmiał. Nie wiem czy to był przypadek,czy też Triada tak ma,ale w Luksorze cumowaliśmy 7 km od miasta na przysłowiowym za..... Na Nilu pływją setki statków,ja jako mądry Polak po szkodzie żałowałam,że oszczędziłam na tej jednej gwiazdce Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 23:19 nilesplendor.com/splendor/index.htm jeśli to ten statek to chyba jednak nie wycofam się z wyjazdu z moim ulubionym biurem ( dam im nawet zarobić na wizie -3$)- jest nawet telewizor! a te trzy dni z programu (7 +7)to gdzie : na lotnisku czy na pustyni? Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 23:34 rosetta to chyba ten statek tylko pewnie już trochę zmęczony tymi tłumami turystów z bp triada. a ogólnie wrażenia z pobytu ok? czy już nigdy więcej z triadą? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 00:01 Ogólne wrażenia są takie:małymi literkami napisano w umowie,że biuro zastrzega sobie zmiany w programie i szeroko z tego prawa korzystało np.łącząc i przekładając wycieczki aby przypadkiem nie zamawiać 2 razy autokaru co czyniło zwiedzanie na tyle uciążliwe,że większość zanosiła modły do Najwżśżego,żeby ta udręka szybko się zakończyła,zalewający oczy /dosłownie!!/ pot uniemożliwiał oglądanie tych cudownych zabytków,a miękkie nogi nie sprzyjały pośpiechowi pilotki przyzwyczajonej do takich warunkow. Trafilimy na bardzo wysokie temperatury - ponad 50 stopni w Luksorze, 60 w Asuanie i 65 w słońcu z bardzo dużą wilgotością w Abu Simbel. Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 00:19 "Kolejność zwiedzania może ulec zmianie, również kolejność realizacji imprezy (7-dniowego zwiedzania i 7-dniowego pobytu) może być realizowana zamniennie i jest uzależniona od Organizatora. W programie kolejność zwiedzania może ulec zmianie ze względu na zmiany godzin rejsów statków, jak i eskort podczas przejazdów, jednakże wszystkie punkty programu zawsze zostaną zrealizowane. Ze względu na różne rozkłady kursowania statków rejs może być realizowany w innym dniu niż założono w ramowym programie imprezy i możliwe jest podzielenie 7-dniowego pobytu na dwie części." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=60105922 podobnie miałem w Hiszpanii- pani się spytała w autobusie czy w drodze na wybrzeże możemy zrealizowac jedną wycieczkę fakultatywną - jakieś miasteczko - po całonocnej podróży- mi to akurat było obojętne , poza tym było ok mimo oferty traf, a i w biegu Barcelona - niby cały dzień a jednak za mało. to jakie tam będą warunki w sierpniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 23:39 Ten. Niemusisz daać im zabić nawizie.Wysrczy zinorować krzyki "Triada,Triada na lewo!!!!!" po wyjściu z autobusu i wejściu do hali przylotów.Zamiast na lewo pójść dosłownie 20m prosto do 2 małych budek na środku hali i 3$ możes wydać przyjemniej.Co to kogo obchodzi,że triaa kupuje wizy od towarzytwa Cook i sprzedaje je drożej? Telwizor ma 3 programy - 2 arabskie i 1 francuski.Lodówka jest. A te 3 dni?Jak z WAW to lądujesz w HGD w nocy,wiozą cię do hotelu /najczęściej tego co i po rejsie/,ok godz.16 wyjazd do Luksoru /a po 01 czerwca do Esny/,zokrętowanie pózną nocą w egipskich ciemnościach i tak masz już 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 23:41 Przepraszam za literowki,cos mi klawiatura nawala. Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 22.05.07, 23:55 dzięki za info. wkurza mnie tylko to co piszą :7+7 - ja będę musiał tłumaczyc ludziom i wyjasniać - bo ja ich namówiłem na wspólny rejs! Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 00:03 Tak czy tak rejs to fajna sprawa a reszta - inshallah....... Odpowiedz Link Zgłoś
elunia002 Re: TRIADA-REJS 01.06.07, 17:26 my bylismy ze znajomymi na rejsie w zeszlym roku i jestesmy bardzo zadowoleni .Przylecielismy do hurg.nad ranem potem do hotelu Desert Rose tam caly dzien i wieczorem pojechalismy na statek ( to byla sobota ).Na statku bylismy az do nastepnej soboty.A statek byl 5gwiazdkowy i nazywal sie Nille Bridge.(zreszta bardzo ladny ,kabiny wygodne jedzenie super ,obsluga tez ) Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 10:38 Po przeczytaniu tych postów jestem w szoku,a jade 7+7 TRAF 4* Statek 4* .I Co z tego że będą super widoki, nizapomniane budowle jak pewnie statek,hotel i papu będą do bani.Spróbuje jeszcze sie wycofać z tego wyjazdu, choć wylot jest 15-06 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 10:46 elekta napisał: I Co z tego że będą super widoki, nizapomniane budowle jak pewnie statek,hotel i papu będą do bani. No tak, zarcie najwazniejsze. Lepiej sie fakycznie wycofaj, bo jak wrocisz to przybedzie kolejny malkontent ktory skrytykuje na forum cala wycieczke. Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 11:06 Chodzi o wszystkie aspekty a nie tylko papu !. Zresztą o Triadzie jest najwiecej negatywnych opini na forum. Coś w tym musi być??? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 11:09 Zgadza sie, jest, dlatego ze najwiecej ludzi z nimi jezdzi. Sam ostatnie trzy pobyty w Egipcie spedzilem z Triada i niejednokrotnie opisywalem te wycieczki.Nie bronie tego biura, jesli bylo cos nie tak to pisalem o tym, jesli bylo ok, to tez wyrazalem swoja opinie.Obiektywnie sadze ze standart tych wyjazdow jest adekwatny do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia002 Re: TRIADA-REJS 01.06.07, 17:28 elekta napisał: > Chodzi o wszystkie aspekty a nie tylko papu !. Zresztą o Triadzie jest > najwiecej negatywnych opini na forum. Coś w tym musi być??? ja juz bylam z mezem 2 raz i jestesmy zadowoleni z Triady. Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 11:09 proponuję w takim razie wczasy nad morzem -polskim morzem za zwrócone pieniądze, ale chyba będzie ich za mało na extra kwaterę u naszych cwaniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
39nick Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 11:17 ja jadę drugi raz i pewnie nie ostatni ( ze względu na cenę naturalnie, nie zależy mi na złotych klamkach w drzwiach itp...rezydent będzie mi jedynie potrzebny w razie jakiejś awarii. Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 14:08 Proszę o jakieś porady odnośnie rejsu ? co warto zwiedzić, a co pominąć.Jle dodatkowo $ poza 130$ które pobiera pilot przygotować na te atrakcje. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Re: TRIADA-REJS 23.05.07, 17:04 Koniecznie trzeba jechać do Abu Simbel. Poszukaj na forum - dużo było postów o tej wycieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia002 Re: TRIADA-REJS 01.06.07, 17:30 becikowe5 napisał: > Koniecznie trzeba jechać do Abu Simbel. Poszukaj na forum - dużo było postów o > tej wycieczce. ooo tak bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 24.05.07, 00:26 Zwiedzać należy to co proponują,bo jest to niezbędne minimum.Przed wyjazdem troche poczytać o zwiedzanych zabytkach,wtedy lepiej się pamięta poszczególne miejsca. Kasę trzeba mieć na wodę i inne płyny /wykluczam napoje wyskokowe w taki upał/,które należy kupować przy każdej nadarzającej się okazji np.po wyjściu ze statku na nabrzeże - biegają różni z butelkami w ręku,zostaje tylko ustalenie ceny,albo kupuje się w budkach na nabrzeżu - tez ostro się targując.Do wody mineralnej warto wrzucić kilka cząstek limonki,jest smaczniejsza i mniej chce się pić.W kabinach są lodówki,sprzątający moz i zaglądają,ale nie zwracają uwagi,ze nie wolno. Warto jechać do Abu Simbel,jedzie się dość długo,na miejscu chodzi krócej,przez co nie zdązy się dać we znaki upał i ogromna wilgotność.Swoją drogą dziwię się,że skoro tyle pieniędzy włożyli w przeniesienie tych świątyń to mogli jeszcze zainwestować w porządną wentylacje,bo za jakiś czas rozsypią się te wspaniałe freski. Polecam też wioskę nubijską z kąpielą w Nilu.Przestrzegam przed kupowaniem pamiątek u szefowej tej wioski tzw. sołtysowej.Te same pamiątki są wszędzie i ceny niższe,a wmawia się turystom,że to wytwory nubijczyków z tej wioski. Na targu w Asuanie trzeba miec dużą dozę tolerancji i cierpliwości do sprzedających,ale można wytargować dobre ceny.Najlepiej używać tylko angielskiego. Pytaj dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 24.05.07, 00:03 Będzie dobrze,nawet lepiej niż dobrze.Papu na statku jest naprawde niezłe.Grzeszą ci co mówią inaczej.W domu człowiek nie ma nawet części takiego wyboru.Zemsta zaś generalnie dopada tych co chcą z półmisków i patelni zjeść wszystko na raz.Jest gdzie spać,bawić się wieczorem,kąpać w dzień.Słońce też za darmo - calutki dzionek. Widziałam też takich co przez pół dnia bez przyczyny siedzieli w kabinie /i narzekali,że ciasna/,drugą część dnia leżeli pępkiem do góry nie patrząc na boki,a w czasie zwiedzania narzekali,że za gorąco.Moim zdaniem powinni zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: TRIADA-REJS 25.05.07, 19:33 a czy ktos był na statku 5* bo my mamy taki statek bo nie było już 4* :(( czego mamy sie spodziewać?? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 25.05.07, 22:55 Bardziej różnorodnego jedzenie,lepszej klimatyzacji,większego nasenu /i może jacuzi?/,i może zamiast mocno nierównej wyłożonej wykładziną podłogi - marmurów?Inshallah....... Takie widziałam przechodząc do naszego Splendora Nilu. Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 30.05.07, 12:40 Dzięki za ifo.Mam jeszcze jedno pytanie,proszę podaj nazwę tego statku 4* i na jakiej stronie można je znaleść? Darek Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 30.05.07, 23:32 Nazwy to ROsetta i Splendour Nile.Oba linki są na tej stronie,wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
malini Re: TRIADA-REJS 31.05.07, 08:35 Edytka,jak myśmy kupowali,to jeszcze był wybór,ale wobec opinii na tym forum o stanie technicznym 4* ,zdecydowaliśmy się dopłacić (no dobra-ja zdecydowałam,miś się opierał).Mam nadzieję,że się opłaci.Nikt, kto pisze na tym forum nie był na 5*statku z Triadą jeszcze,więc wszystkie informacje są tylko gdybaniem.Niepokoi mnie to, że Triada jakoś się nie chwali sama zdjęciami i opisem statków.Na ich stronie jest za to wiele zdjęć i opisów hoteli.To nie jest dobry znak,ale wiesz...ja panikara jestem Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.s.1 Re: TRIADA-REJS 31.05.07, 10:59 Witaj ja się wybieram od jutra na rejs statkiem 5*z Triady więc po powrocie napisze jak to wyglada.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.s.1 Re: TRIADA-REJS 16.06.07, 16:34 No i wróciłam wiec tak jak obiecałam odpisuje statek na którym byłam nazywa sie Grand Princes i w 100% zasługuje na 5* www.drakeandcavendish.com/luxury_hotels/africa/egypt/nile_cruise/m.s._grand_princess.html Odpowiedz Link Zgłoś
elunia002 Re: TRIADA-REJS 01.06.07, 17:34 Ja bylam na statku 5gwiazdkowym nazywal sie Nill Bridge oczywiscie z Triada bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 31.05.07, 13:42 Link odnośnie statków jest ale mam problemy z otwarciem zapisu a chciałbym zobaczyć te 4* które czartwruje Triada. Może jest jakiś inny link ? . Darek Odpowiedz Link Zgłoś
joteks Re: TRIADA-REJS 31.05.07, 23:11 Mam kilka fotek statku M/S Rosetta 4*. Podaj maila to podeślę. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 01.06.07, 01:24 Założyłam specjalnie dla was wątek "statki na Nilu" fotoforum.gazeta.pl/71,1,889.html?f=889 Są tam zdjęcia różnych statków i trochę wnętrz. Dodam więcej jak się wyśpię. Pozdrawiam wszystkich..... Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: TRIADA-REJS 02.06.07, 13:07 Znalazłam Rosettę.Niezbyt udane zdjęcia ale można zobaczyć. Link do "statków na Nilu" wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
elekta Re: TRIADA-REJS 01.06.07, 14:06 Do Joteks. Oto mój meil niumen1@onet.eu proszę o fotki statku.Darek Odpowiedz Link Zgłoś