Gość: andres IP: 212.160.172.* 01.07.04, 13:22 Bede potrzebowal noclegu we Lwowie w lipcu na 2 lub 3 noce. Najchetniej w centrum miasta, do 50 zł za noc. Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubott.1 Re: nocleg we Lwowie? 01.07.04, 18:49 Sa tam hotele w tym przedziale cenowym. Chocby hotel Lwow blisko opery. Co do standardu to nie wypowiem sie ale chyba jak wiekszosc na Ukrainie. Czyli, ze nie za ciekawie. Odpowiedz Link
blood_free Re: nocleg we Lwowie? 01.07.04, 19:00 Zajdz do zakrystii Katedry Lacinskiej, zawsze dysponuja ofertami, lub do polskiego ziomkostwa, vis a vis merii, czyli ratusza lwowskiego, ale uwazaj, rodacy sa skorzy do obdzierania swoich z kasy i czesto zawyzaja ceny.A tak w ogole zapytaj babine, ktora sprzedaje gazety na rogu Ploszcza Rynok, kolo katedry i merii, o Pania Elze.Tylko 4 USD za noc. Odpowiedz Link
Gość: Kadafi Re: nocleg we Lwowie? IP: *.bin-laden.cc 01.07.04, 19:57 ubott.1 napisał: > Sa tam hotele w tym przedziale cenowym. Chocby hotel Lwow blisko opery. Co do > standardu to nie wypowiem sie ale chyba jak wiekszosc na Ukrainie. Czyli, ze > nie za ciekawie. Hotel Lwów nie jest taki najgorszy, te pokoje co nocowałem mają standard podobny do lepszych schronisk młodzieżowych w Polsce (mówiac o pokojach 2 osobowych). Karaluchy nie biegają po ścianie, tylko z widokami może być różnie, bo połowa okien wychodzi na ulicę, a druga połowa na śmietniki za hotelem. Toalety moga być, a o prysznicach i panującym tam grzybie to tylko słyszałem od tych którzy to widzieli. Przy dłuższym pobycie może to być problem. Ciepła woda jest zazwyczaj wieczorem po 18, i oczywiście jej ilość zależna jest od ilości korzystających osób. Nie wiem ile kosztuje doba, ale jeśli nie mają zniżek dla grup, to napewno poniżej 75zł. Odpowiedz Link
Gość: Kumix Re: nocleg we Lwowie? IP: 217.96.18.* 12.07.04, 17:45 Musze sprostować, że czasem jednak biegają, w związku z czym nie radzę trzymać w pokoju jedzenia)). Ale i tak da sie wytrzymać. Odpowiedz Link
Gość: Pyc Re: nocleg we Lwowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 19:57 Hotel Lvov: w scislym centrum tuz za opera - wielki, socjalistyczny moloch ale poniewaz wielki to problemow z miejscami nie ma. Standard - jak w zapuszczonym hotelu robotniczym; jak kogos odstrecza grzyb pod natryskami i maszerujace kolonie owadow to raczej odradzam. Ale cos za cos: w sylwestra 2002/03 placilismy 20 hr za miejsce w pokoju 3-os. i 25 hr w 2-os + 3hr extra za skorzystanie z natrysku. Nie sadze aby od tego czasu ceny znaczaco wzrosly. Pozdrawiam Odpowiedz Link
loiterer Re: nocleg we Lwowie? 05.07.04, 12:51 Nocowalam we Lwowie tydzien temu. Polecam! Cena - 5$ od osoby za noc Kontakt: Halina Dymida pl. Rynek 21 m5 Tel. 380-322-74-22-30 Kwatera znajduje sie centralnie na Rynku. Dojazd bezposr. z dworca tramwajem nr 1. zatrzymujacym sie prawie przed domem. Nocleg standard ukrainski. Wlasny pokoj z kanapa dwuosobowa (nalezy wziac spiwor), mozliwosc korzystania z lazienki i kuchni. Alternatywa: Hotel Dniestr (calkiem przyzwoity) www.dnister.lviv.ua Dalsze info o noclegach znajdziesz na stronach: lwow.wschod.info/info/noclegi.php lwow.wschod.info/info/hotele.php Pozdrawiam Loiterer Odpowiedz Link
Gość: beznazwy Re: nocleg we Lwowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 18:24 a jak wyglada we lvovie sprawa z godzinami otwarcioa recepcji...bo wszystko wskazuje na to ze wyladowalbym tam po 22? Odpowiedz Link
Gość: beznazwy Re: nocleg we Lwowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.04, 11:19 Hotel Lvov jest naprawde bardzo w porzadku...czysta posciel, lazienki na korytarzu (nie musielismy placic dodatkowo) ale w miare czyste....w sam raz na tani nocleg w centrum miasta... Hotel Kijow troche gorszy, ale za to juz bardzo tani 20hr/osoba w pokoju 4 os Odpowiedz Link
Gość: Zuzka Re: nocleg we Lwowie? IP: *.devs.futuro.pl 06.07.04, 18:38 z czystym sumieniem moge polecić pania Galinę. spędzałam u niej sylwestra (co prawda w mieszkaniu jej syna bo juz miejsc nie miała ale bywałam takze u niej w domu). kobieta do rany przyłóz, swietnie rozumie po polsku. Mieszka w samym centrum, Prospekt Swobody 43 / 11 38 na Ukrainę, kierunkowy do Lwowa 322, tel. 798 517. i zdaje się z enie płacilismy 50 zeta tylko mniej. chyba 35 , ale juz nie pamiętam... Odpowiedz Link
aleks.p Re: nocleg we Lwowie? 07.07.04, 14:39 ABSOLUTNIE NAJTANIEJ - hotel Arena, koło cyrku, coś ok. 25 - 27 hr za noc. Ale polecam w ostateczności, jak już będziesz totalnie zdesperowany. Odpowiedz Link
pe66 Re: nocleg we Lwowie? 15.07.04, 18:02 A ja polecam hotel Żorż - na placu Mickiewicza. W pierwszej chwili ceny wydają się wysokie, ale jak dobrze porozmawiać (a jedna recepcjonistka dobrze mówi po polsku) to okazuje się, że są pokoje 2 osobowe z umywalką, łazienka i WC wspólne na korytarzu - cena za dwie osoby/za dzień 120 hrywien + 40 hrywien za śniadanie (ale nie warto brać śniadania). Standard kiedyś wysoki, w holu witraże, zabytkowa winda (!), ogólnie niezły klimat. Teraz trochę już podupadły, ale jest czysto, grzybków i karaluchów nie ma. W pokoju kolorowy telewizor z 30 kanałami w tym polski TVN. Przy dzwiach hotelu oddzwierny (!), no i wszędzie bardzo blisko - rynek 5 min, prospekt swobody 2 min - polecam to miejsce. Odpowiedz Link
Gość: unmay Re: nocleg we Lwowie? IP: *.ighz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:40 120 UAH (czy moze jednak USD) za 2 osoby w Zorzu!?!?! Czy to napewno nie jest zart? A jak ta lazienka na korytazu wyglada? Odpowiedz Link
pe66 Re: nocleg we Lwowie? 15.07.04, 21:21 32 USD ze śniadaniem za pokój dwuosobowy za dobę. Łazienka na korytarzu (10 m od pokoju) ma 2x2 metry, prysznic i umywalkę (oprócz tego jest jeszcze umywalka w pokoju). Oprócz tego osobno WC damskie i męskie. Wszystko poza kranami wygląda jakby od wojny nikt tego nie zmieniał, ale działa i jest czyste. Ja czułem się jak w muzeum, tylko z tą różnicą, że wszystkiego można dotknąć . Są jeszcze pokoje z łazienką, ale chyba 2 razy droższe oraz apartamenty ale nie pytałem o cenę. Bardzo ważna sprawa: hotel ma ciepłą wodę przez całą dobę - co w Lwowie jest rzadkością. Odpowiedz Link
pe66 Re: nocleg we Lwowie? 15.07.04, 21:34 a ceny w Żorżu można sprawdzić tutaj: www.georgehotel.com.ua/prices.htm. Są też telefony i mail Odpowiedz Link
Gość: unmay Re: nocleg we Lwowie? IP: *.ighz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 00:10 Dzieeeeeeeki!!! Skorzystam sie! Odpowiedz Link