Dodaj do ulubionych

nocleg we Lwowie?

IP: 212.160.172.* 01.07.04, 13:22
Bede potrzebowal noclegu we Lwowie w lipcu na 2 lub 3 noce. Najchetniej w
centrum miasta, do 50 zł za noc. Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • ubott.1 Re: nocleg we Lwowie? 01.07.04, 18:49
      Sa tam hotele w tym przedziale cenowym. Chocby hotel Lwow blisko opery. Co do
      standardu to nie wypowiem sie ale chyba jak wiekszosc na Ukrainie. Czyli, ze
      nie za ciekawie.
      • blood_free Re: nocleg we Lwowie? 01.07.04, 19:00
        Zajdz do zakrystii Katedry Lacinskiej, zawsze dysponuja ofertami, lub do
        polskiego ziomkostwa, vis a vis merii, czyli ratusza lwowskiego, ale uwazaj,
        rodacy sa skorzy do obdzierania swoich z kasy i czesto zawyzaja ceny.A tak w
        ogole zapytaj babine, ktora sprzedaje gazety na rogu Ploszcza Rynok, kolo
        katedry i merii, o Pania Elze.Tylko 4 USD za noc.
      • Gość: Kadafi Re: nocleg we Lwowie? IP: *.bin-laden.cc 01.07.04, 19:57
        ubott.1 napisał:

> Sa tam hotele w tym przedziale cenowym. Chocby hotel Lwow blisko opery. Co do
        > standardu to nie wypowiem sie ale chyba jak wiekszosc na Ukrainie. Czyli, ze
        > nie za ciekawie.

Hotel Lwów nie jest taki najgorszy, te pokoje co nocowałem mają standard
        podobny do lepszych schronisk młodzieżowych w Polsce (mówiac o pokojach 2
        osobowych). Karaluchy nie biegają po ścianie, tylko z widokami może być różnie,
        bo połowa okien wychodzi na ulicę, a druga połowa na śmietniki za hotelem.
        Toalety moga być, a o prysznicach i panującym tam grzybie to tylko słyszałem od
        tych którzy to widzieli. Przy dłuższym pobycie może to być problem.
        Ciepła woda jest zazwyczaj wieczorem po 18, i oczywiście jej ilość zależna jest
        od ilości korzystających osób.

Nie wiem ile kosztuje doba, ale jeśli nie mają zniżek dla grup, to napewno
        poniżej 75zł.
        • Gość: Kumix Re: nocleg we Lwowie? IP: 217.96.18.* 12.07.04, 17:45
          Musze sprostować, że czasem jednak biegają, w związku z czym nie radzę trzymać
          w pokoju jedzenia)). Ale i tak da sie wytrzymać.
    • Gość: Pyc Re: nocleg we Lwowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 19:57
      Hotel Lvov: w scislym centrum tuz za opera - wielki, socjalistyczny moloch ale
      poniewaz wielki to problemow z miejscami nie ma. Standard - jak w zapuszczonym
      hotelu robotniczym; jak kogos odstrecza grzyb pod natryskami i maszerujace
      kolonie owadow to raczej odradzam. Ale cos za cos: w sylwestra 2002/03
      placilismy 20 hr za miejsce w pokoju 3-os. i 25 hr w 2-os + 3hr extra za
      skorzystanie z natrysku. Nie sadze aby od tego czasu ceny znaczaco wzrosly.
      Pozdrawiam
      • ubott.1 Re: nocleg we Lwowie? 01.07.04, 20:54
        Najtanszy pokoj cos kolo 35-40 grywien
    • loiterer Re: nocleg we Lwowie? 05.07.04, 12:51
      Nocowalam we Lwowie tydzien temu. Polecam!
      Cena - 5$ od osoby za noc
      Kontakt:
      Halina Dymida
      pl. Rynek 21 m5
      Tel. 380-322-74-22-30
      Kwatera znajduje sie centralnie na Rynku. Dojazd bezposr. z dworca tramwajem nr
      1. zatrzymujacym sie prawie przed domem. Nocleg standard ukrainski. Wlasny
      pokoj z kanapa dwuosobowa (nalezy wziac spiwor), mozliwosc korzystania z
      lazienki i kuchni.

Alternatywa: Hotel Dniestr (calkiem przyzwoity)
      www.dnister.lviv.ua

Dalsze info o noclegach znajdziesz na stronach:
      lwow.wschod.info/info/noclegi.php
      lwow.wschod.info/info/hotele.php
      Pozdrawiam
      Loiterer

• Gość: beznazwy Re: nocleg we Lwowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 18:24
        a jak wyglada we lvovie sprawa z godzinami otwarcioa recepcji...bo wszystko
        wskazuje na to ze wyladowalbym tam po 22?
      • Gość: beznazwy Re: nocleg we Lwowie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.04, 11:19
        Hotel Lvov jest naprawde bardzo w porzadku...czysta posciel, lazienki na
        korytarzu (nie musielismy placic dodatkowo) ale w miare czyste....w sam raz na
        tani nocleg w centrum miasta...

Hotel Kijow troche gorszy, ale za to juz bardzo tani 20hr/osoba w pokoju 4 os
    • Gość: Zuzka Re: nocleg we Lwowie? IP: *.devs.futuro.pl 06.07.04, 18:38
      z czystym sumieniem moge polecić pania Galinę. spędzałam u niej sylwestra (co
      prawda w mieszkaniu jej syna bo juz miejsc nie miała ale bywałam takze u niej w
      domu). kobieta do rany przyłóz, swietnie rozumie po polsku. Mieszka w samym
      centrum, Prospekt Swobody 43 / 11
      38 na Ukrainę, kierunkowy do Lwowa 322, tel. 798 517.
      i zdaje się z enie płacilismy 50 zeta tylko mniej. chyba 35 , ale juz nie
      pamiętam...
    • aleks.p Re: nocleg we Lwowie? 07.07.04, 14:39
      ABSOLUTNIE NAJTANIEJ - hotel Arena, koło cyrku, coś ok. 25 - 27 hr za noc. Ale
      polecam w ostateczności, jak już będziesz totalnie zdesperowany.
    • pe66 Re: nocleg we Lwowie? 15.07.04, 18:02
      A ja polecam hotel Żorż - na placu Mickiewicza. W pierwszej chwili ceny wydają
      się wysokie, ale jak dobrze porozmawiać (a jedna recepcjonistka dobrze mówi po
      polsku) to okazuje się, że są pokoje 2 osobowe z umywalką, łazienka i WC
      wspólne na korytarzu - cena za dwie osoby/za dzień 120 hrywien + 40 hrywien za
      śniadanie (ale nie warto brać śniadania). Standard kiedyś wysoki, w holu
      witraże, zabytkowa winda (!), ogólnie niezły klimat. Teraz trochę już
      podupadły, ale jest czysto, grzybków i karaluchów nie ma. W pokoju kolorowy
      telewizor z 30 kanałami w tym polski TVN. Przy dzwiach hotelu oddzwierny (!),
      no i wszędzie bardzo blisko - rynek 5 min, prospekt swobody 2 min - polecam to
      miejsce.
      • Gość: unmay Re: nocleg we Lwowie? IP: *.ighz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:40
        120 UAH (czy moze jednak USD) za 2 osoby w Zorzu!?!?! Czy to napewno nie jest
        zart? A jak ta lazienka na korytazu wyglada?
        • pe66 Re: nocleg we Lwowie? 15.07.04, 21:21
          32 USD ze śniadaniem za pokój dwuosobowy za dobę. Łazienka na korytarzu (10 m
          od pokoju) ma 2x2 metry, prysznic i umywalkę (oprócz tego jest jeszcze umywalka
          w pokoju). Oprócz tego osobno WC damskie i męskie. Wszystko poza kranami
          wygląda jakby od wojny nikt tego nie zmieniał, ale działa i jest czyste. Ja
          czułem się jak w muzeum, tylko z tą różnicą, że wszystkiego można dotknąć wink.
          Są jeszcze pokoje z łazienką, ale chyba 2 razy droższe oraz apartamenty ale nie
          pytałem o cenę. Bardzo ważna sprawa: hotel ma ciepłą wodę przez całą dobę - co
          w Lwowie jest rzadkością.
        • pe66 Re: nocleg we Lwowie? 15.07.04, 21:34
          a ceny w Żorżu można sprawdzić tutaj: www.georgehotel.com.ua/prices.htm.
          Są też telefony i mail wink
          • Gość: unmay Re: nocleg we Lwowie? IP: *.ighz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 00:10
            Dzieeeeeeeki!!! Skorzystam sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka