mamalgosia 21 lat temu w tym pojemniczku na płyn do płukania. Po każdym praniu mam pełnny ten pojemniczek. Zapchany nie jest, bo wylewam ją bez problemu. Czy ktoś wie, co się dzieje? I jak temu zaradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kejro Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.pronet.lublin.pl 21 lat temu a w jaki sposób wylewasz tę wodę? Podczas normalnego prania płyn jest pobierany z pojemnika poprzez zasysanie, umożliwaia to specjalna budowa otworu wylotowego - długi "kominek" i na to "grzybek".Musisz dokładnie wyczyścić te dwa elementy. Jeżeli to nie pomoże to może zmień płyn do płukania bo może być za bardzo galaretkowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Mam podobny problem z tym, że z proszkiem. tez mi woda stoi, do tego czasami proszek nie jest do konca wypłukany. Na początku myślałam, że siteczko przy wężu doprowadzającym wodę się zatkało od twardej wody ale wszystko jest ok. Może ktoś pomoże. Dodam, ze pralka Polar, w miarę nowa, otwierana od góry. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: woda gromadzi się w pralce 21 lat temu Za małe ciśnienie wody. Sprobuj z innym proszkiem, niektóre rzeczywiście zbrylają się od razu, albo wsypuj proszek bezpośrednio do bębna. Sama tak robię już od dluzszego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: woda gromadzi się w pralce 21 lat temu U mnie proszek normalnie, tylko w tym pojemniczku na płyn taki syf. Płyn zmieiałam, więc chyba nie w tym rzecz. Czyścic też już próbowałam. No i chyba jakiś przepływ jest, skoro jendak ten płyn pralka sobie zabiera (na końcu wylewam samą wodę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21 lat temu A kiedy ostatnio czysciliscie filtr w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu a co ma filtr do zabierania proszku, kochana? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: woda gromadzi się w pralce 21 lat temu Nie wiem, co ma filtr do tego, ale czyszczę regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21 lat temu Wedlug mnie przez zapchany filtr woda cofa sie w przewodach .Sprobowalas juz wyczyscic filtr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu prawdopodobnie jest za niskie ciśnienie wody. przyczyną mogą być zatkane rdzą, kamieniem sitka /2x kran ,pralka/ na przewodzie doprowadzającym wodę do pralki Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia niskie ciśnienie 21 lat temu Nie wiem, na jakiej zasadzie miałoby to działać , bo przecież płyn wypłukuje - wtedy ciśnienie jest OK? Ale coś w tym może być, bo rzeczywiście obserwuję, że jak np. ktoś kto mieszka pode mną spuszcza wodę w ubikacji, to ja już nie mogę brać prysznica:( Odpowiedz Link Zgłoś