Dodaj do ulubionych

woda gromadzi się w pralce

21 lat temu
w tym pojemniczku na płyn do płukania. Po każdym praniu mam pełnny ten
pojemniczek. Zapchany nie jest, bo wylewam ją bez problemu. Czy ktoś wie, co
się dzieje? I jak temu zaradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: kejro Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.pronet.lublin.pl 21 lat temu
      a w jaki sposób wylewasz tę wodę? Podczas normalnego prania płyn jest pobierany
      z pojemnika poprzez zasysanie, umożliwaia to specjalna budowa otworu
      wylotowego - długi "kominek" i na to "grzybek".Musisz dokładnie wyczyścić te
      dwa elementy. Jeżeli to nie pomoże to może zmień płyn do płukania bo może być
      za bardzo galaretkowaty.
      • Gość: bebe Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Mam podobny problem z tym, że z proszkiem. tez mi woda stoi, do tego czasami
        proszek nie jest do konca wypłukany. Na początku myślałam, że siteczko przy wężu
        doprowadzającym wodę się zatkało od twardej wody ale wszystko jest ok. Może ktoś
        pomoże. Dodam, ze pralka Polar, w miarę nowa, otwierana od góry.
        • vww Re: woda gromadzi się w pralce 21 lat temu
          Za małe ciśnienie wody. Sprobuj z innym proszkiem, niektóre rzeczywiście
          zbrylają się od razu, albo wsypuj proszek bezpośrednio do bębna.
          Sama tak robię już od dluzszego czasu.
        • mamalgosia Re: woda gromadzi się w pralce 21 lat temu
          U mnie proszek normalnie, tylko w tym pojemniczku na płyn taki syf. Płyn
          zmieiałam, więc chyba nie w tym rzecz. Czyścic też już próbowałam. No i chyba
          jakiś przepływ jest, skoro jendak ten płyn pralka sobie zabiera (na końcu
          wylewam samą wodę)
          • Gość: Dana Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21 lat temu
            A kiedy ostatnio czysciliscie filtr w pralce?
            • Gość: iwona Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
              a co ma filtr do zabierania proszku, kochana?
            • mamalgosia Re: woda gromadzi się w pralce 21 lat temu
              Nie wiem, co ma filtr do tego, ale czyszczę regularnie
    • Gość: Dana Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21 lat temu
      Wedlug mnie przez zapchany filtr woda cofa sie w przewodach .Sprobowalas juz
      wyczyscic filtr?
    • Gość: janek Re: woda gromadzi się w pralce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      prawdopodobnie jest za niskie ciśnienie wody.
      przyczyną mogą być zatkane rdzą, kamieniem sitka /2x kran ,pralka/
      na przewodzie doprowadzającym wodę do pralki
      • mamalgosia niskie ciśnienie 21 lat temu
        Nie wiem, na jakiej zasadzie miałoby to działać , bo przecież płyn wypłukuje -
        wtedy ciśnienie jest OK? Ale coś w tym może być, bo rzeczywiście obserwuję, że
        jak np. ktoś kto mieszka pode mną spuszcza wodę w ubikacji, to ja już nie mogę
        brać prysznica:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka