Dodaj do ulubionych

Jak to się robi na Świecie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 16:09
www.p.lodz.pl/I35/hist/rehtrans.html
Obserwuj wątek
    • Gość: jas Re: Jak to się robi na Świecie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.08, 01:40
      Uspokojenie ruchu przez meandrowanie i zwężenie jezdni projektowałem kiedyś na
      ul. Duboisa w Gdańsku w ramach proj. semestralnego jeszcze na studiach w latach
      80-tych... natomiast, kolega na praktyce w Szwajcarii spotkał sie z przepisami
      lokalnymi motywującymi deweloperów do lokalizowania na swoich działkach
      dodatkowych miejsc postojowych czy garażowych (ponad wymagane prawem) poprzez
      specjalny system ulg w podatkach od nieruchomości czy też jednorazowych
      finansowych zachęt... nihil novi sub sole... a u nas d...
      • Gość: olsztyniak Re: Jak to się robi na Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 07:01
        Trzeba to sobie wreszcie powiedzieć:
        znajdujemy się wciąż na innym poziomie rozwoju cywilizacyjnego niż reszta
        zachodniego świata.
        T-shirt, plastikowe klapki, zegarek elektroniczny, butla na wodę, antena
        satelitarna, samochód - te rzeczy potrafią docenić nawet najbardziej prymitywni
        mieszkańcy Afryki, Azji, Bliskiego Wschodu. Ale czy ich posiadanie jest
        miernikiem mentalnego rozwoju właścicieli?
    • Gość: jas brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 18:55
      Z przykrością zauważam, że ten temat jak na razie nie zainteresował żadnego z
      olsztyńskich forumowiczów-cyklistów. Czyżby oni byli raczej
      auto-moto-cyklistami? ;-)
      • Gość: Kudłaty Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 19:03
        Za słabo "podane na tacy".
        Brak wstępnego przeżucia.
        I wybrania potrawy.
        • Gość: jas Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.08, 00:17
          Mam nadzieję, że cykliści byli w weekend w plenerze i jeszcze się zainteresują
          tymi przykładami a w tygodniu się odezwą
          • Gość: Astrolog Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.05.08, 04:07
            Jestem za Bruno!!! Im więcej wolnych od syfu przestrzeni tym lepiej! Ta bym
            wogóle skierował ruch samochodowy na inną planetę albo pod ziemię.
            • Gość: Astrolog Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.05.08, 04:09
              No właśnie - wróciłem z pleneru - a tu za oknem brzęczący hałas i bezyny nawiewa
              do chaty, że aż szczypie w oczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka