Gość: Kudłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 16:09 www.p.lodz.pl/I35/hist/rehtrans.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jas Re: Jak to się robi na Świecie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.08, 01:40 Uspokojenie ruchu przez meandrowanie i zwężenie jezdni projektowałem kiedyś na ul. Duboisa w Gdańsku w ramach proj. semestralnego jeszcze na studiach w latach 80-tych... natomiast, kolega na praktyce w Szwajcarii spotkał sie z przepisami lokalnymi motywującymi deweloperów do lokalizowania na swoich działkach dodatkowych miejsc postojowych czy garażowych (ponad wymagane prawem) poprzez specjalny system ulg w podatkach od nieruchomości czy też jednorazowych finansowych zachęt... nihil novi sub sole... a u nas d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Jak to się robi na Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 07:01 Trzeba to sobie wreszcie powiedzieć: znajdujemy się wciąż na innym poziomie rozwoju cywilizacyjnego niż reszta zachodniego świata. T-shirt, plastikowe klapki, zegarek elektroniczny, butla na wodę, antena satelitarna, samochód - te rzeczy potrafią docenić nawet najbardziej prymitywni mieszkańcy Afryki, Azji, Bliskiego Wschodu. Ale czy ich posiadanie jest miernikiem mentalnego rozwoju właścicieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 18:55 Z przykrością zauważam, że ten temat jak na razie nie zainteresował żadnego z olsztyńskich forumowiczów-cyklistów. Czyżby oni byli raczej auto-moto-cyklistami? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kudłaty Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 19:03 Za słabo "podane na tacy". Brak wstępnego przeżucia. I wybrania potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.08, 00:17 Mam nadzieję, że cykliści byli w weekend w plenerze i jeszcze się zainteresują tymi przykładami a w tygodniu się odezwą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrolog Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.05.08, 04:07 Jestem za Bruno!!! Im więcej wolnych od syfu przestrzeni tym lepiej! Ta bym wogóle skierował ruch samochodowy na inną planetę albo pod ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astrolog Re: brak mi głosu olsztyńskich cyklistów!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.05.08, 04:09 No właśnie - wróciłem z pleneru - a tu za oknem brzęczący hałas i bezyny nawiewa do chaty, że aż szczypie w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś