Dodaj do ulubionych

OBRABOWANI mieszkancy osiedla "Sadyba Kabacka"

01.11.03, 12:25

Sprawa jest już w prokuraturze. Admnistrujący od pięciu lat osiedlem "Sadyba
Kabacka" pan Jacek S. ukradł z kasy wspólnoty mieszkaniowej prawie 300
(trzysta) tysięcy złotych. Po prostu je sobie wziął....fajne nie?!

A najlepsze ,że facet nadal mieszka na tym osiedlu i jakby sobie nic z tego
wszystkiego nie robi.... i choc nie zaprzecza ,ze pieniądze wziął to
utrzymuje ,ze nie jest złodziejem!!!

Od pieciu lat wszyscy mieli do niego bezgraniczne zaufanie. I to nas zgubiło.
Facet ideał. W pracy o kazdej porze dnia i nocy. osiedle zadbane i co
nadziwniejsze stosunkowo niski czynsz....a on sobie wygospodarował jeszcze
prawie 300 tysięcy....no no dobry gospodarz był z niego...polecamy chetnie go
odsprzedamy... za długi. Mieszkańcy osiedla "Sadyba Kabcka"

Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka IP: *.crowley.pl 03.11.03, 15:16
      cztery lata temu chciałam tam kupic mieszkanie pod lasem w spółdzilni Syrenka.
      Ale znajomi wystraszyli mnie wnioskiem o upadłość spółdzielni. Domki pod lasem
      powstały wprawdzie z rocznym opóźnieniem , ale do tej pory żałuję, że
      wycofałam sie. Uważam miesjce za świetne. Ciekawa jestem,czy postąpiłam
      słusznie czy nie i ile musiałabym dopłacić w ostatecznym rozliczeniu Wtedy m2
      mieszkania miał kosztować 2800 . To barzdo ładne ale chyba pechowe miejsce.
      • marphi1 Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka 03.11.03, 15:49
        Osiedle mimo nawet ostatniej "afery" nie jest - moim zdaniem - pechowe. O ile
        dobrze pamiętam to za metr zapłaciłem nawet poniżej wspominanych przez ciebie
        2800 złotych i to już z własnym garażem itp itd. A ostanie dwie transakcje na
        tzw. rynku wtórnym w tym roku na tym osiedlu zostały zawarte po 5000 zł za
        metr. ( oba mieszkanie "poszły" w ciągu dwóch dni ).

czynsz ok. 700 zł przy 120 metrach na takimosiedlu to chyba nie dużo.

Osiedle jest bardzo kamerlane, zielone, zadbane i zamknięte. Powstało cos w
        rodzaju mikrospłecznosci osiedla...choć jak sie okazało zbytnie fraternizowanie
        wszystkich ze wszytstkimi nie wyszło nam na dobre...obdarzylismy bezgranicznym
        zaufaniem człowieka który nas okradł...ale nie zamieniłbym tego osiedla na zdne
        inne.
        • marphi1 Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka 03.11.03, 17:23
          Po sprawdzeniu w papierach skojarzyłem, ze tobie chodzi chyba o
          osiedle "Ustronie" a nie "Sadyba Kabacka". Oba sąsiadujace ze sobą osiedla
          zbudowała nie bez kłopotów ale jednak zbudowała "Syrenka". Z tą róznicą,że -
          jak własnie sprawdziłem - za zbudowaną dwa lata wczesniej "Sadybę" trzeba było
          zapłacić PONIEŻEJ 2000 zł. ( kurcze "na dzis" jestem ponad 3000 zł. na metrze
          do przodu....chyba jednak nie takie pechowe te osiedle... )

A "Ustronie" tez jest bardzo przyjemne i jeszcze bliżej lasu niz "Sadyba".
    • Gość: JJ Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 16:06
      marphi1 napisał:

>
      > Sprawa jest już w prokuraturze. Admnistrujący od pięciu lat osiedlem "Sadyba
      > Kabacka" pan Jacek S. ukradł z kasy wspólnoty mieszkaniowej prawie 300
      > (trzysta) tysięcy złotych. Po prostu je sobie wziął....fajne nie?!
      >
      > A najlepsze ,że facet nadal mieszka na tym osiedlu i jakby sobie nic z tego
      > wszystkiego nie robi.... i choc nie zaprzecza ,ze pieniądze wziął to
      > utrzymuje ,ze nie jest złodziejem!!!
      >
      > Od pieciu lat wszyscy mieli do niego bezgraniczne zaufanie. I to nas zgubiło.
      > Facet ideał. W pracy o kazdej porze dnia i nocy. osiedle zadbane i co
      > nadziwniejsze stosunkowo niski czynsz....a on sobie wygospodarował jeszcze
      > prawie 300 tysięcy....no no dobry gospodarz był z niego...polecamy chetnie go
      > odsprzedamy... za długi. Mieszkańcy osiedla "Sadyba Kabcka"
      >
      > Przy jakiej ulicy leży "Sadyba Kabacka"?
      • marphi1 Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka 03.11.03, 16:30
        Gość portalu: JJ napisał(a):

> > Przy jakiej ulicy leży "Sadyba Kabacka"?

W trójkącie ; Rybałtów - Nowczesna - Las Kabacki
        • Gość: AGA Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka IP: *.crowley.pl 19.11.03, 14:45
          No i jak to się skoczyło?
          • marphi1 Re: OBRABOWANI mieszkancy osiedla 'Sadyba Kabacka 19.11.03, 18:25
            Gość portalu: AGA napisał(a):

> No i jak to się skoczyło?

Na razie nijak. Sprawa w prokuraturze bedzie ze 3. lata, potem 10. lat w
            sądzie. A my żyjemy...
            • marphi1 JAK TEN WĄTEK I INNE P[RZENIEŚĆ NA URSYNÓW? 19.11.03, 18:26
              JAK TEN WĄTEK I INNE P[RZENIEŚĆ NA URSYNÓW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka