Dodaj do ulubionych

"Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Europ...

IP: *.silesnet.cz 11.02.04, 12:55
Na Zaolziu (Republika Czeska) w małej miejscowości Wędrynia działa od stu lat
(jubileusz obchodzili w ub. r.)polski teatr amatorski, który w swojej długiej
historii grywał również wielokrotnie komedie Fredry.
Obserwuj wątek
    • Gość: Imac Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur IP: *.chello.pl 12.02.04, 01:35
      "W tym roku odbędzie się też V Wiosna Fredrowska, organizowana przez
      przemyskie "Fredreum" wspólnie z tamtejszym Miejskim Ośrodkiem Kultury"

To juz nie "u nas", to "u nich"!!!!!!!! Ja wiem, ze zgodnie z tytulem jest
      to "Gazeta w Rzeszowie", ale wydawalo mi sie tez , ze obejmuje ona zasiegiem
      cale wojewodztwo podkarpackie.... Moze cos sie zmienilo, jestem niestety/stety
      bylym mieszkancem Podkarpackiego.
      Zreszta selekcja informacji tez zachwyca: zauwazylem ze z innych miast
      wybierane sa przede wszystkim informacje kryminalne, ciekawe czemu to ma
      sluzyc? Niewtajemniczeni moga odniesc wrazenie, ze poza Rzeszowem rozposciera
      sie pustynia, na ktorej co jakis czas ktos pali jakies ikony, ewentualnie
      przychodzi pijany do pracy...
      I prosze mnie nie posadzac o jakikolwiek anty rzeszowskie zapedy, wrecz
      przeciwnie.
      Po prostu rzeszowska Wyborcza jest dla mnie czasem zrodlem informacji o
      regionie do ktorego tesknie, niestety znacznie czesciej jest tez przyczyna
      ubolewania i frustracji ze wzgledu na styl i poziom dziennikarstwa.
      Pozdrawiam Was wszystkich!

• promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur 12.02.04, 18:05
      "W tym roku odbędzie się też V Wiosna Fredrowska, organizowana przez przemyskie
      "Fredreum" wspólnie z tamtejszym Miejskim Ośrodkiem Kultury. W minionych latach
      w "Wiośnie" brały udział zawodowe teatry z kraju i zagranicy, w tym
      współpracujący z "Fredreum" Teatr Polski ze Lwowa. W tym roku będzie nieco
      skromniej, ale także atrakcyjnie."

Takie mam małe zastanowienie ... wszystko ładnie pięknie ... Ale kto chodzi na
      takie imprezy ? Nasz naród w postaci "kwiatu" zwanego młodzieżą chyba preferuje
      bardziej umc umc umc ... bam bam bam ... na materacu ...

Starsi nie dojdą , bo ślisko (u was też nie odśnieżone???) .... Czyżby sala
      miała świecić pustkami ?:
      • rychu_z_przemysla Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur 13.02.04, 12:59
        I tu się promilek grubo mylisz!
        Od razu widać, że nigdy nie byleś...
        W Przemyślu na tego typu, jak ty to nazywasz "imprezach" jest pelna sala!
        • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur 13.02.04, 16:56
          Słusznie rychu prawisz ;)

Nigdy nie byłem (ale nie mówię, że nie będę) ...

To jak to wygląda rychu ... możesz coś konkretniej ?
          Jaki jest rodzaj publiki .. Tak na oko , wykształcenie , wiek ... Aktywność
          zawodowa ?
          • rychu_z_przemysla Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur 16.02.04, 14:48
            • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur 16.02.04, 16:26
              to "po 50" rozumię ... Liceum też w sumie ... obowiązek ;) bądź "przyjemność"
              wymyślona przez jakiegoś nauczyciela dla młodzieży ;)
              • rapapo Re: "Fredreum" , najstarszy teatr amatorski w Eur 17.02.04, 18:18
                A we Fredreum takie sławy robiły pierwsze kroki na scenie jak choćby niejaki
                Nowak Bogusław, kandydat na prezydenta Miasta Przemyśla...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka