Dodaj do ulubionych

APEL DO DYREKTORA TVP3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:03
Zwracam się z uprzejmą prośbą do Dyrekcji TVP3 aby zakupić dla redkatora Roberta Gromadzkiego nowe (czytaj: WYŻSZE) krzesło aby nie wyglądał tak jak przy stole w WARSIE. Samo prowadzenie wywiadu jak na nasze prowincjonalne warunki może przejść natomiast blat biurka pod pachami to przesada. Nie zalecam prowadzeenia programu na stojąco bo na to samo wyjdzie. Błagam kupcie mu wyższe krzesło !!!
Proszę o przyłączenie się do apelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: nieznany Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.uz.zgora.pl 18.04.05, 09:45
      Ja się przyłączę do apelu, ale w sprawie Doroty Bukowskiej. Ludzie! Jaką szkołę
      kończyła ta kobieta, że tak "tokuje"?? Nie dość, że tokuje to jeszcze w
      końcowej fazie tego tokowania podwyższa głos na taki, że nie można słuchać!
      Zróbcie coś! Proszę!!
      • Gość: Do nieznanego Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: 82.160.53.* 18.04.05, 11:51
        Gościu masz rację odczuwam podobnie gdy widzę i słucham tą kobitkę.To świadczy
        o marności tego programu.Tokowanie to bardzo trafne określenie "pracy" tej Pani.
        • Gość: prox Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 18.04.05, 12:04
          Tokowanie - super trafnie.
          Podoba mi się.
          ONI TAM WSZYSCY JACYŚ NIEDOROBIENI...
        • Gość: Janek Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.05, 19:30
          Jestem laikiem w sprawach dziennikarskich ale Dorota Bukowskowska (choć
          pracoowita bardzo), czy nawet ten co prowadzi program gospodarczy z Gorzowa
          (nie pamiętam jak się nazywa) mają akcent nie nadający się do telewizji.
          Ciekawe, że fachowcy tego nie zauważają i nie szukają nowych twarzy, choć
          chwałą tym dwóm za to co dotychczas robili, niestety nie da się słuchać tych
          osób i chyba przestanę ich oglądać.

Proszę Dyrektora (zaraz po wyborze) by przyjżał się swoim kadrom i jak
          najszybciej do przekazów widzom różnych informacji znalazł odpowiednie osoby
          bez wad wymowy, czy dykcji.
      • Gość: 1 Tak, Dorotka Bukowska to dopiero..... tokuje IP: *.ztpnet.pl 18.04.05, 20:48
        każdy jej występ poprawia mi humor, kabaret za darmo
        Staszek Tym bedzie miał ciąg dalszy do starego numeru
      • Gość: zg do nieznanego w/s tokowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:50
        a co sie dziwisz? Odkad w TVN jest taka pani co prowadzi taki pogiety
        teleturniej i sepleni ze mi slina po kineskopie scieka to inne TV mysla, ze beda
        takie "trendy"... wiec licytuja sie ktora TV wykona wiekszy "voice abuse" na
        widzach ;)
    • pawel.zary Re: TYP3 Regionalna czy zielonogórsko-gorzowska? 18.04.05, 12:54
      Oglądając "naszą" (?) regionalną TVP3 mam wrażenie, że np. POLITYKA toczy się
      wyłącznie w Zielonej Górze i Gorzowie Wlkp.
      Dowiaduję się, co zrobił i powiedział przewodniczący Rady Miasta Gorzowa lub
      Zielonej Góry, co robią i jakie oświadczenia wydają radni z tych miast, który
      radny zmienia klub lub zostaje z niego usunięty, co robią partie polityczne w
      tych miastach i kto jest ewentualnym kandydatem do parlamentu lub na różne
      stanowiska z tych partii.

Przypominam dziennikarzom TVP3, że partie polityczne funkcjonują w innych
      miastach województwa, wydają oświadczenia, prowadzą działalność statutową i
      mają kandydatów do różnych szczebli wyborczych - parlamentarnych i
      samorządowych. W innych miastach działają też Rady Miast i Gmin - toczy się
      życie polityczne i samorządowe.

Niestety - tych ludzi "nie uświadczysz" w TVP3 (chyba, że był jakiś wyjątek).
      Codziennie (z polityki i samorządu) mamy tylko sprawy zielonogórsko-gorzowskie.

Rozumiem, że jakiś ważny radny z Zielonej Góry opuszcza klub, ale dlaczego
      poswięca sie temu tyle czasu, a nie mówi się proporcjonalnie o podobnych
      sprawach z innych - mniejszych miast???

TVP3 Lubuska zamieniła się po prostu w LOKALNĄ KABLÓWKĘ realizującą interesy
      polityczno-samorządowe dwóch "stolic".

pzdr
      • Gość: Do Pawła z Żar Re: TYP3 Regionalna czy zielonogórsko-gorzowska? IP: 82.160.53.* 18.04.05, 13:28
        Paweł nie denerwuj się te "MENDUM"
        nie jest warte tego ażeby o nie zabiegać,miernoty kiszą się we własnym sosie a
        myślą że są w centrum uwagi.Wiem np. że w wielu miejscowościach k.Z Góry
        odbierany jest program wrocławski i mieszkańcom jest "wsio rawno",bo wiedzą że
        ich lokalne problemy i tak pozostaną tylko ich problemami.To już lepiej
        pomyślcie nad telewizją ŻARY??-no co prawdopodobnie już na starcie byłaby
        lepsza.pozdrawiam
        • Gość: miniu Re: TYP3 Regionalna czy zielonogórsko-gorzowska? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 13:58
          oczywiście tylko TV Żary ! oraz TV Żagań, Nowa Sól, Sulechów i Świebodzin
        • pawel.zary Re: TYP3 Regionalna czy zielonogórsko-gorzowska? 18.04.05, 16:41
          Gość portalu: Do Pawła z Żar napisał(a):

> Paweł nie denerwuj się te "MENDUM"

Tam zaraz - "denerwuj" ;-) Ot, proste wnioski jedynie ...

> nie jest warte tego ażeby o nie zabiegać,miernoty kiszą się we własnym sosie
          a
          > myślą że są w centrum uwagi.

To "centrum" jest budowane ... powstaje swoisty matrix ...
          wykreowana "rzeczywistość" i bohaterowie tej "rzeczywistości"

Wiem np. że w wielu miejscowościach k.Z Góry
          > odbierany jest program wrocławski i mieszkańcom jest "wsio rawno",bo wiedzą
          że
          > ich lokalne problemy i tak pozostaną tylko ich problemami.

Jest tak jak piszesz - np. moi rodzice i znajomi oglądaja TVP3 wrocławską, bo
          jest im wszystko jedno, czy wywiad jest z jakimś politykiem / samorządowcem z
          LEGNICY / WROCŁAWIA czy ZIELONEJ / GORZOWA.
          JEŻELI MIELIBY MOŻLIWOŚĆ OBEJRZENIA RADNYCH / POLITYKÓW / SAMORZĄDOWCÓW Z
          WŁASNEGO MIASTA, TO ZDECYDOWANIE OGLĄDALIBY TYP3 lubuską.
          Podejrzewam, że Świebodzin i Sulechów oglądają TVP3 poznańską, a Żagań i Nowa
          Sól TVP3 wrocławską.

To już lepiej
          > pomyślcie nad telewizją ŻARY??-no co prawdopodobnie już na starcie byłaby
          > lepsza.pozdrawiam

Jest kablówka, ale to nie to samo - publiczne finanse i zaplecze techniczne
          dają większe możliwości.

pzdr
    • Gość: mm Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.05, 13:44
      A kto to ogląda?
      • coetzee3 Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 18.04.05, 21:58
        ja zajrzałem z ciekawości, żeby sprawdzić o czym "tokujecie",
        też nie macie dźwięku czy to ZTP-owcy eksperymentują??
        jeeeeeeeeest przepraszam kablowke:)) pod koniec teleskopu kolega Stefanowicz
        przestał być niemową:))
        dobre sobie nawet nie chca ogladac tego co przygotuja...to ustalcie moze jakies
        dyzury. Caly dzien pracy na marne..
        oo przeprosił spiker! to nie kłopoty techniczne Panie Jacku, od początku nie
        byliście słyszalni.
        mnie straciliscie, wiecej nie zajrze
    • Gość: WIC Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.05, 22:25
      Dodałbym jeszcze do grona wymienianych tu profesjonalistów ekipe realizatoską.
      Nie widziałem jeszcze Teleskopu w którym nie byłoby przynajmniej jednej wpadki.
      A to mikrofon nie działa na czas, a to obrazek jest całkiem inny niż
      zapowiedziany. Rewelacja. Tak trzymać!
    • Gość: obcy Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 25.04.05, 21:00
      Wcześniej to się chociaż Poznania bali, teraz myślą, że mają samodzielny
      oddział, co akurat jest tylko złudzeniem.
      • Gość: telewidz Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.05, 21:03
        Do "obcego". Nie dość że obcy, to jeszcze głupi. Ekspert sie ku.. znalazł od
        telewizji do spółki z drugim palantem "zg". Spadać frajerzy!
        • Gość: obcy Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 25.04.05, 21:05
          no proszę jaki kulturalny telewidz... czyzby z TVP3?
          • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 25.04.05, 21:07
            nie on jest tylko z gorzowka!!!!!
            • Gość: obcy Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 25.04.05, 21:08
              a gdzie ten oddział? W Gorzowie Wilekopolskim, czy w Zielonej Górze?
              • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 25.04.05, 21:12
                Zalatwili ze w Gorzowie chodz mial byc najpierw w ZG
                No ale dalej jest im zle bo zla nazwe nosi ta TV- pretensje maja ze TV Lubuska
                a nie TV gorzowek:/ taka metalnosc tych ludzi
                • max59 Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 25.04.05, 21:22
                  Nie pyszczcie tak bardzo , tylko popatrzcie obiektywnie na zagadnienie.W całej
                  Polsce wszystkie oddziały regionalne TVP3 mają w swoim logo nazwe miasta gdzie
                  jest siedziba. Gorzowianie mają takie prawo również czy nam sie to podoba czy
                  nie.Z tego co wiem niedługo decyzją szefa TVP ma to być tak załatwione. My za
                  to mamy kilka urzedów wcale nam nienależnych zgodnie z ustawą sejmową oraz
                  przedtem umową paradyską. Trzeba być choć trochę obiektywnym zanim się zacznie
                  coś pisać. Pozdrawiam.
                  • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 25.04.05, 21:33
                    I ty jestes obiektywny ??????? Nie pisz o tym co nie wiesz!!!!!!!!
                    W umowie paradyskiej nie bylo mowa gdzie jakie urzedy beda a juz napewno nie
                    bylo ze te pod wojewode tylko w gorzowie! sam nawet nie wiem dokladnie wiec
                    sory za to ale czy przypadkiem np. komeda nie miala byc w ZG!!
                    No i co ze w innych regionalnych w logo ma nazwe miasta??? od poczatku miala to
                    byc TV Lubuska !!!!!!!!!! tak mialo byc wiec nie pie.. mi tu bredni!!
                    Wojewodztwo ma 2 stolice!!! i sobie trzeba to wbic do glowki czlowieku!!
                    • max59 Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 25.04.05, 21:39
                      Posłuchaj baranie niestrzyżony! Jak ja byłem bliżej Paraduża niż możesz sobie
                      nawet wyobrazić, to Ty szczałeś jeszcze w majtki. Więc nie zabieraj nawet głosu
                      na ten temat. A jeśli chodzi o dwustoliczność, to jest jeszcze województwo
                      kujawsko-pomorskie. Zgaduj gdzie jest siedziba TVP i jakie ma logo? Jeszcze raz
                      powtarzam. Bądź choć trochę obiektywny. Ta nienawiść do wszystkiego co nie
                      zielonogórskie zeżre Cię kiedyś.
                      • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 25.04.05, 21:57
                        Baranie niestrzyzony?? he dobre dobre?
                        A co robiles w Paraduzu:)? sprzatales tam kible czy kawe podawales???
                        Juz to widze jak wszystko mialo isc pod gorzow a tu jeb... znowu oszukalismy:(
                        czytaj teraz uwaznie ty kompetentny czlowieku! Jesli chodzi o TV regionalna w
                        kujawsko-pomorskiem to TV Bydgoszcz byla juz dawno przed powstaniem woj. wiec
                        jak sie miala ta TV nazywac?????? myslisz????? Zreszta powstaje teraz TV Torun
                        wiec i moze powinna byc TV ZG???????
                        • max59 Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 25.04.05, 21:59
                          Ty jesteś jednak prostakiem z którym naprawdę nie warto podejmować żadnej
                          dyskusji.Daruj sobie replikę , jeśli wiesz co to znaczy?
                          • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 25.04.05, 22:05
                            No dziekuje bardzo!Twoj poziom rozmowy tez jest na wysokim poziomie! same
                            wyzwiska!!!
                            Zreszta co to tak przeszkadza ze TV nosi nazwe Lubuska??? co to q..wa tak
                            przeszkadza??? a te pretensje o to ze po wiadomosciach napisane jest malymi
                            literkami odzial w gorzowie zamiast oddzial w GORZOWIE???? to jest chore!!!
                      • Gość: andros Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:31
                        Proponuję dla zgody skoro byłeś bliżej Paradyża nie Zielona Góra czy Gorzów ale
                        TVP3 Paradyż- zgoda?
                  • Gość: zasieki1 Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:23
                    ja sie wtrace z innej beczki. mam w dupie przepychanki zilonogorsko-gorzowskie,
                    ale obiektywizmu zabraklo chyba rowniez podczas przeksztalcania nazwy aeroklubu
                    zielonogorskiego na aeroklub ziemii lubuskiej? czy to bylo obiektywne, bo juz
                    zglupialem...
                    • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 25.04.05, 22:52
                      to taaaak jak najbardziej!!!!!
                      Ale nowo powstaly areoklub w gorzowie jaka bedzie nosil nazwe????
                      Wiadomo gorzowski! -to tez obiektywne:)
    • Gość: anowel Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.rene.com.pl 26.04.05, 20:10
      Do grona "wspaniałych" regionalnych dziennikarzy dodałbym Jana Delijewskiego
      (aktualnie z-cę prezesa Radia Zachód), który w latach osiemdziesiątych
      skutecznie namówił wielu młodych ludzi do pracy w SB.
      Jego artykuł "Milicja dobra na wszystko, czyli jak zostać policjantem" z
      dn.13.02.1987r. został wydrukowany ponownie w lutym br.w specjalnym
      dodatku "Ziemi Gorzowskiej", zapewne zbyt mało osób go przeczytało,
      więc fragment zacytuję:
      "
      ...- Jestem po I-szym roku Politechniki , chciałbym wstąpić do SB.
      Odp.J.D. - Trzeba kontynuować studia, gdyż do Służby Bezpieczeństwa przyjmujemy
      tylko osoby z wyższym wykształceniem, z tym, że po IV roku proszę zgłosić się
      do naszego wydziału kadr, gdzie formalnie złoży Pan akces i nie będzie musiał
      Pan odbywać służby wojskowej,
      - ale jestem w takiej sytuacji,że muszę przerwać studia, w wojsku też
      jeszcze nie byłem
      Odp.J.D -Trudna sprawa chyba, że zechce Pan odbyć służbę wojskową w milicji
      - a wtedy w milicji odbędę służbę wojskową,
      Odp.J.D -Oczywiście, bez studiów droga do szkoły oficerskiej będzie dłuższa,
      ale jest możliwa.
      - to ja się chyba zdecyduję
      ........"

• Gość: marc Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.crowley.pl 27.04.05, 16:41
      HALO! ODBIEGLIŚMY OD MERITUM!
      Czyli do krzesła dla red. Gromadzkiego. A może dla wyrównania wzrostów
      wystarczyłby kapelusz? Widziałem, że taki nosi, ale - niestety - tylko na
      dworze.
      • Gość: telewidz Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.05, 19:31
        gromadzki podlizuje się czerwonym a niedawno obsmarowywał freja wśród kolegów
        dziennikarzy.same pozytywne relacje z urzędu marszałkowskiego, choc tam
        stagnacja i bierność; jak prowadzi rozmowę z kimś z prawicy to zadaje albo
        wredne pytania a
        • Gość: zg Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.ztpnet.pl 27.04.05, 20:10
          Gromadzki to jedyny normalny w tej calej TV Lubuskiej!!!!
          • Gość: *** Re: APEL DO DYREKTORA TVP3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.05, 22:50
            ty zg jesteś gromadzki i krzyczysz do siebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka