kotiki 14.08.07, 10:53 CHCĘ ZASKOCZYĆ MĘŻA I ZROBIĆ MU ROMANTYCZNA KOLACJE. ALE JAKOŚ NIE BARDZO WIEM ZO PRZYGOTOWAĆ. MACIE JAKIEŚ POMYSŁY Z PRZPEISAMI:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedzwiedzica_sousie Re: Coś z witaminą S :) 14.08.07, 11:12 że nie wspomnę o caps locku :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Coś z witaminą S :) 14.08.07, 11:28 to na pewno coś lekkostrawnego i bez cebuli :)) może spagetti z owocami morza? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: a na kolacji tez bedziesz nonstop wrzeszczala 14.08.07, 11:38 nie znam tych składników ani przepisu, może zdradzisz więcej szczegółów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin najbardziej romanyczne jedzenie to.... IP: *.for.connect.net.au 14.08.07, 11:41 to co malzonkowi smakuje no zdradz, co lubi przygotuj to w wersji "de luxe" i zalatwione no mozesz jakies afrodyzjaki dodac ... do glowy przychodza mi ostrygi i...nic wiecej jak narazie moj malzonek dobre curry uwaza zawsze za bardzo romantyczne.. z tym ze ja zywie go przez tak zwane 'ciche dni' zachodnim/europejskim jedzonkiem :) jak juz mi zlosc na niego przejdzie to w ramach pojednania dobre ostre curry (bo tolubi najbardziej) z paroma "extra'mi" - jakies papadums, 2-3 raity, samozy i takie tam ale on jest "Indianinem" - wychowanym w currowej tradycji twoj luby moze wlasnie golonke z kapusta uwielbia - ni ma letko! przez nastepny tydzien dla Ciebie : Golonka Najromantyczniejsza Potrawa Swiata Jest!!! albo Bigos ! albo placki kartoflane... albo kawior , albo.. co ON lubi To w kontekscie sytuacju przez ciebie przedstawionej Porada praktyczna - nie ma nic wspolnego z tym, co trend setters za romantyczne uwazaja (boci to bokiem wyjdzie i kieszen sputoszy amaz i tak sie nie zachwyci) Odpowiedz Link Zgłoś
kotiki Re: najbardziej romanyczne jedzenie to.... 14.08.07, 11:51 no właśnie. mój mąż to typ schabowe schabowe schabowe. nawet jeśli coś w końcu spróbuje to i tak schabowe wygrywa. ale na tej kolacji wcale nie chodzi mi o "przez żołądek do serca" ani do łózka. to kolacja do pogadania o wszystkim .myślałam bardziej o jakiejś smacznej zapiekance.to nie musi być nic wykwintnego, raczej szybkiego i bez stresowego:) kucharka ze mnie niedzielna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin jak lubi te schabowe to mu je podaj.. IP: *.for.connect.net.au 14.08.07, 12:04 bo nic nie jest lepszym wstepem do przyjaznej rozmowy niz siadomosc ze tadruga strona chiala nam zrobic przyjemnosc - to nastawia pozytywnie i ulatwia mila atmosfere jesli wiesz ze zapiekanki go nie wkurzaja to tez mozesz podac moim skromnym zdaniem zapiekanki nie sa niczymspecjalnym - to tylko inna wersja pizzy czy nalesnikow z jakims tam nadzieniem nie obraz sie: nic w tym eleganckiego natomiast "gordon blue" (sorry, sama nigdy nie przyrzadzalam ;))) czy inna wersja panirowaego schabu i jakies bardziej wymyslne dodatki zalatwia sprawe "romantycznosci i wykwintnosci" no wiesz-zrob taka romantyczna i wyszukana otoczke wokol tego schabowego - zapiekanke mozesz zaserwowc na przystawke (maly kawalek - a reszta na kolacje a dzien nastepny ;DD) kreatywnym trzeba byc.. nie rob z meza konesera tego comuwlasciwie nie odpowiada ... no wiesz...jesli Slowacki nie zachwyca .. to nie zachwyca i tyle!! to samo z Gombrowiczem, Mrozkiem i Kawiorem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotiki Re: jak lubi te schabowe to mu je podaj.. 14.08.07, 12:07 dzięki za podpowiedzi. na pewno skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Skoro schabowe - mam trzy pomysły z Galerii: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:21 1. SCHAB - prosty, efektowny, autor: Issys fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,66750904.html 2. Kotlety schabowe a la Saragossa, autor: Grumko fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,67287581.html 3. Schab a la wołowina, autor: Giezik fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,67456068.html Wprawdzie niewypróbowane przeze mnie osobiście, ale dobrze tym schabom z talerzy patrzy i opatrzone są entuzjastycznymi komentarzami, chyba więc dobre :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: CO NA kolacje romantyczną. 14.08.07, 12:10 musisz po prostu fajnie przygotowac i jeszcze fajniej podac to co mąż lubi :) u mnie to pewnie byłyby kotleciki mielone (bleh)i niesmiertelne ziemniaczki polane tłuszczykiem z pieczenia kotletów lub zapiekanka z tuńczykiem. a poza tym wino, świece, muzyka w tle, odpowiedni stój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia ale sie romantycznie zrobilo:DD 14.08.07, 13:38 Jesli sama piszesz,ze jestes niedzielna kucharka to najlepiej zrob to co wychodzi ci najlepiej.Wazniejsza bedzie oprawa-swiece,dobre wino,ladnie zastawiony stol i..twoj usmiech,spokoj i stworzenie pogodnej atmosfery do prowadzenia rozmowy. Jesli maz jest "schabowym typem"to wlasnie zrob wspomniane przez Senin cos a´la cordon bleu fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63570378,63570378.html Nie jest to oczywiscie wykwintne danie za to proste:) Powodzenia w "negocjacjach":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin zgadzam sie... IP: *.for.connect.net.au 14.08.07, 13:51 ze gordon blue nie jest niczym wykwintnym -o t pierwsze, co mi przyszlo do glowy (sama lubie PANIEROWANE schabowe ;))) i jak dla mnie jest to najwykwintniejsza wersja panierowanego schabowego... jakk znam :) choc prawde mowiac nawet nie wiem (i nie chce mi sie sprawdzac)czy to sie z wieprzowiny robi ;DDD uwazam jednak, ze diabel tkwi w szczegolach - a zatem cala otoczka: przystawki, wino, salatka i inne dodatki plus nastroj - zrobic moga ze zwyklaej kolacji romantyczna Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cow Re: CO NA kolacje romantyczną. IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 14.08.07, 14:44 Stek wolowy z rukola i parmezanem. Smazysz stek wczesniej przyprawiony sola i pieprzem. Po usmazeniu kroisz w plastry.Ukladasz je na talezu. Na pokrojonym steku kladziesz klebek swierzej rukoli.Calosc posypujesz tartym parmezanem i polewasz oliwa z oliwek.Gotowe. Zaskakujace jest polaczenie smakow. Warunek to odpowiedni kawalek wolowiny na stek. Odpowiedz Link Zgłoś