marta_i3 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 03.08.05, 12:18 Tak, ja. Mieszkam w bloku B. Pozdrawiam sąsiadkę Marta Odpowiedz Link Zgłoś
k.chojecka Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 03.08.05, 12:50 ah to miło...już myslałam , że nikt z bajkowgo forum nie czyta.. ja jestem z bloku A. jak sąsiadce się mieszka na bajkowym ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i3 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 03.08.05, 14:22 Nawet jestem zadowolona :) Wesel już nie ma, dzieciaki (moje) na wakacjach, sklep pod nosem, sąsiedzi w porządku, cisza i spokój. Sen z powiek spędza mi tylko planowany przejacd na bajkowe II Marta Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 09.08.05, 13:43 Witam miłe Panie sąsiadki :) sasiad z B z tej strony sie zglasza... pozdr robert. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i3 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 09.08.05, 14:05 Witaj Robercie, Choć chyba się już znamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 17.08.05, 21:53 witam, blok B :)))))))))))))) tu Ania i Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 19.08.05, 10:20 Widze ze oprocz mnie - same sasiadki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
matti72 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 26.08.05, 22:36 Witam, Bajkowe C czyli Zielony bloczek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gral74 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 29.08.05, 00:08 Melduję się. Blok B, czyli jak na razie najsilniejsza ekipa na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
i.zieba Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 09.11.05, 13:56 Witam, Zamierzam kupic mieszkanie w drugim etapie inwestycji (BajkoweII) i w zwiazku z tym bardzo prosze o opinie na temat tego developera (terminy oddawania mieszkan, akty notarialne itp) oraz plusow i minusow tego osiedla. Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 09.11.05, 15:01 Witaj, developer - w przypadku naszej inwestycji (Bajkowe 1) bylo raczej ok, z Bajkowym II slyszalem, ze sa opoznienia. Zanim odbierzesz mieszkanie - dokladnie sprawdz wykonczenie wnetrz (np poddasza - jak sa ulozone plyty G-K, etc....). Akt notarialny - podpisanie przebiegalo bezproblemowo i szybko. Max&Art-a zarzadza obecnie naszym osiedlem - przez 3 lata praktycznie nic nie zrobili. Prawde trzeba przyznac, ze na osiedlu jest b czysto, bezpiecznie i sympatyczne. Taka jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
i.zieba Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 09.11.05, 15:58 Dzieki. Mam jeszcze pytanie dotyczace ogrzewania gazowego. Z tego co sie dowiedzialam to w kazdym mieszkaniu sa zainstalowane liczniki i na podstawie ich stanu sa ustalane opłaty. Czy orientujesz sie moze jaki jest sredni koszt takiego ogrzewania w miesiacach zimowych (pow. mieszkania ok 50 m2)?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmiecinski Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 09.11.05, 16:22 Witam, ja tez juz zarezerwowalem na Bajkowym ;-) razem z ta Pania, ktora tak wypytuje. Mozecie napisac cos nam bardziej szczegolowo na temat eksploatacji ogrzewania i cieplej wody? Jak wyglada kwestia kosztow, rozmiarow tego piecyka i wlasnych spostrzezen? Z gory dzieki za pomoc. Artie Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 10.11.05, 12:07 kmiecinski napisał: > Mozecie napisac cos nam bardziej szczegolowo na temat eksploatacji ogrzewania i cieplej wody? Jak wyglada kwestia kosztow, rozmiarow tego piecyka i wlasnych > spostrzezen? Ja mam piec duvalla (chyba tak sie pisze :) Spostrzezenia: - jestem zadowolony, - ani razu sie nie zepsul - raz w roku profilaktyczne czyszczenie - z tego co wiem, jest to jedyny piec na osiedlu przeznaczony pod calkowita zabudowee (zasysa tlen z komina, posiada tzw zamknieta komore spalania) :) tzn mam go zabudowanego w garderobie :) - w zwiazku z powyzszym - w ogole go nie slychac i nie widac, - jest oszczedny - mam mieszkanie 2-kondygnacyjne (pietro + poddasze), na poddaszu na stale 23*C i za caly sezon zimowy (ubiegla zima) rach na poziomie ~1000pln (ogrzewanie, woda, kuchenka gazowa) REasumujac - jest dobrze, tym bardziej, ze moj sasiad to gazownik :) i w razie czego sluzy dobra rada :) Odpowiedz Link Zgłoś
s.kwiecinski Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 11.11.05, 22:20 A u nas np zimą ogrzewanie+ciepła woda+kuchenka [pow mieszkania 47mkw] wychodzi ok 120m3. W lecie 20-30m3. Stawek nie pamiętam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa10 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 15.11.05, 16:18 Witam, jestem zainteresowana zakupem mieszkania na Waszym cudownym osiedlu. Powiedzcie mi prosze, jakie punkty uslugowe sa w poblizu? Mam na mysli odleglosc do sklepow, apteki, zlobka, przedszkola, szkoly, poczty, fryzjera itp. Czy sa moze jakies atrakcje typu fitness, basen? - jak daleko. Napiszcie tez jak tam mozna dojechac - mam na mysli komunikacje miejska, czy daleko sa przystanki i czy czesto jezdza autobusy. Bede baaaaaaardzo wdzieczna za informacje :))) Pozdrawiam cale BAJKOWE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 23.11.05, 11:55 gosiaaa10 napisała: > mi prosze, jakie punkty uslugowe sa w poblizu? Mam na mysli odleglosc do > sklepow, apteki, zlobka, przedszkola, szkoly, poczty, fryzjera itp. w promieniu 1 km: poczta przy PKP, sklepy - Delikatesy na os Bajkowym, pozniej "12", He-Man, ... apteka - na Ks Skorupki codziennie do 22.00 zlobek - nie wiem :) przedszkole - prywatne - 200m, publiczne - ok 600m szkola - podstawowa "1" przy kosciele - ok 800m fryzjer - na osiedlu "Avangarda" > jakies atrakcje typu fitness, basen? fitnes - na Powstancow przy os Dolcan - ok 1km basen - Polonez na Targowku - dokladnie 7,3km > Napiszcie tez jak tam mozna dojechac - mam na mysli komunikacje miejska, czy daleko sa przystanki i czy czesto jezdza autobusy. nie wiem, bo jezdze samochodem.... sa jakies autobusy prywatne zarowno na ul. Ks Skorupki (blizej) jak i na Pilsudskiego (dalej) jezdzace w kierunku centrum W-wy. pozdr robert. Odpowiedz Link Zgłoś
i.zieba Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 23.11.05, 12:53 ja mam pytanie zupelnie nie zwiazane z punktami uslugowymi...chodzi mi o to czy zamierzasz brac kredyt na zakup tego mieszkania (o ile decyzja jest aktualna)?? jesli tak to czy rozmawialas z bankiem na temat tego, ze w KW gruntow pod osiedle jest ustanowiona hipoteka (rozdz. IV ksiegi) na rzecz zabezpieczenia kredytu inwestycyjnego pod budowe? Odpowiedz Link Zgłoś
cnet Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 23.11.05, 21:07 na "Bajkowym I" nie bylo hipoteki :) z drugiej strony - wydaje mi sie, ze 90% inwestycji powstaje za pieniadze bankow, ktore zabezpieczaja sie w ten sposob... Ale i tak jest to ciezka decyzja dla kupujacego... Odpowiedz Link Zgłoś
zebrowski.pawel Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 30.01.06, 12:08 czyli jesli cos sie stanie, to swoje pieniadze najpierw odzyskaja banki, a ostatnimi wierzycielami sa kupujacy mieszkania? czyli kiedy podpisany bedzie akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
qwert51 Re: czy jest ktoś z bajkowego ? :-) 30.12.05, 13:05 kupię mieszkanie 3 pokojowe na tym osiedlu, nie interesuje mnie parter; pozdrawiam :),informacje proszę składac na adres gazetowy lub tel.503508050, dziękuję WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU Odpowiedz Link Zgłoś