Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Emilio Moro - Crianza 1996

IP: *.acn.pl 01.11.03, 12:57
    ciąg dlaszy przeglądu rocznika 1996 w Ribera del Duero....
    Krótko mówiąc- cudo.
    Niesamowita połączenie stajennych zapachów, beczki z świeżością jerzyn i
    fiołków.Wino ostre, pełne, doskonale zrównoważone- czysta radość picia.
    Obserwuj wątek
      • cecyl Re: Emilio Moro - Crianza 1996 01.11.03, 19:38
        A co się stało z Pesquerą, której wypicie zapowiadałeś? I która to z wielu
        Pesquer 96 roku była? Jeśli już była? Rozumiem, że te cuda z Ribery del Duero
        są z importu własnego i to chyba sprzed lat kilku (95 i 96 cudo w R.d.D) (ja w
        każdym razie Emilio Moro nie widziałem w Polsce).
        • Gość: Markiz de C-C Re: Emilio Moro - Crianza 1996 IP: *.acn.pl 01.11.03, 22:28
          Pesquera sie przesunela z powodu kataru :-))
          Z zalozenia jest to przeglad win budzetowych... czyli Pesquera crianza - choc
          jak tylko uda mi sie znow wyrwac do Barcelony to postanowilem, ze nie wroce bez
          Janusa :-). Wina kupilem rok temu w Sitges.
          E.Moro tez nie widzialem w Polsce- a gdyby bylo tu w cenie 12E jak tam to pil
          bym je az do znudzenia
          • cecyl Re: Emilio Moro - Crianza 1996 02.11.03, 00:29
            A na lotnisku w Barcelonie nie taniej? W swoim czasie (trzy lata temu,
            niestety, bo nie ma sprawiedliwości na tym świecie) kupowałem na lotnisku, ale
            Priorato i Somontano, no ale wtedy w Polsce nie było ani jednego, ani drugiego,
            podczas gdy Ribera del Duero już była obecna V.Sicilią, Alionem, Pesquerą.
            Niebawem sięgnę po Fuentespinę crianzę (bardzo budżetową jak na Polskę - bo
            niespełna 20 euro), którą przyjaciele wino kochający b. rekomendowali. Ale
            życzę ci szybkiego powrotu do Sitges (lub gdziekolwiek na południe od Pirenejów)
            w celu uzupełnienia tego, co jednak (mimo katarów) ubywa. W Riberze del Duero
            niebawem przybędzie nowych piwnic i win - człowiek nie nadąży.
          • Gość: Kuba Puchatek Re: Emilio Moro - Crianza 1996 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 12:25
            Markizie, Panskie pioro jest ostre jak szpada. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka