Forum Kultura Muzyka Muzyka
ZMIEŃ
      2001

2001

(18 wyników)
    • W każde Święta słuchamy tej piosenki... Wspomnijmy czasem ciepło dziewczynę, która ją śpiewała. Zginęła 24 listopada 2001.
    • Co sadzicie o wczorajszych MTV MA 2001??? I o wystepie Depech Mode???
    • Na pierwszy ogien stawiam: Tool na drugim miejscu: Placebo
    • obiecałam loveletterowi recenzję "tego umięśnionego ushera", więc oto i ona... płytkę "8701" (której tytuł można rozwinąć: 1987-początek muzycznej drogi artysty; 2001-data wydania krążka) posiadam od jakiś dwóch lat. i przez te dwa lata stała się ona jesną z moich ulubionych i jedną z tych, które uważam za najlepsze produkcje r'n'b ostatnich lat. są artyści, którzy odnoszą sukces swoim debiutem i przez resztę "kariery" wykorzystują triki i pomysły ze swoich debiutanckich albumów,...
    • W opozycji do pojawiających się ostatnio samych tylko wątków na "najlepsze coś tam w roku 2001" ja ze swej strony pragnę zaproponować wytypowanie największego muzycznego bubla 2001r. Może to byc wszystko - artysta, płyta, koncert, stacja radiowa lub tv - o ile tylko porządnie zadziałało wam na nerwy i dostawaliście na samą myś o TYM odruchów wymiotnych. Co lub kto waszym zdaniem zasługuje na zaszczytne miano "muzycznego g...a 2001" ??? Czekam na propozycje. Moim zdaniem szczegól...
    • Nick Cave "No more shall we part" A co wy obsatawiacie?
    • dla mnie zdecydowanie Tool z plyta "Lateralus".
    • Byłem ostatnio w Koszycach (Słowacja) i nie uwierzyłem własnym oczom. Człowiek wielce przeze mnie szanowany - wokalista KILLING JOKE, Jaz Coleman w roku 2001 nagrał płytę w bratnich Czechach z zespołem CECHOMOR. Jaz występuję tam jako producent i dyrygent orkiestry symfonicznej (co nie jest dziwne - w końcu z zawodu jest dyrygentem). Płyta, którą oczywiście nabyłem, została płytą roku w Czechach (chyba także na Słowacji). Bardzo piękna muzyka - wręcz operowe opracowania czeskich p...
    • ....... prosze podzielcie sie tym co wywarlo na was najwieksze wrazenie...... to moja lista - Roze Europy - 1992, Bialystok Acid Drinkers - 1991, Bialystok Nine Inch Nails - 1994, Woodstock Metallica - 1998, MSG, New York Pink Floyd - 1994, Yankees Stadium i Giants Stadium, NY i NJ, musialem zobaczyc dwa koncerty, bylo tak niesamowite.......... Richie Heavens - trzy tygodnie temu w NY i NAJLEPSZE koncerty jaki widzialem to Ani DiFranco solo w Carnegie Hall, NY oraz Ani DiFranco z ...
    • • YES TO POTĘGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.unisoft.com.pl Gość: KAZ 31.10.2001 13:26 zarchiwizowany JAK W TEMACIE. • Re: YES TO POTĘGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.25.169.* Gość: Sasza 31.10.2001 14:01 zarchiwizowany Spokojnie! Jeśli ogarnia Cię nieodparta chęć napisania tego, co w temacie, usiądź, wyluzuj się, pomyśl o czymś przyjemnym, poproś zaufaną osobę o valium, zażyj i czekaj aż minie. Każdemu zdar...
    • Od 2001 nie pojawił się żaden materiał, prawda?
    • Czy ktos moze ma koncert U2: Go Home Live From Slane Castle Ireland 2003 I jakie wrazenia. Jakbyscie porownali do Bostonu 2001?
    • Pamiętacie takę reklame ERY mozesz wiece. Takę gdzie różni goście mówil hasła np: -nie daj się zwieść pozorm -oceniaj ludzi według ich serca a nie portfela -zadwoń do mamy itp. Chodzi mi o muzyke która była w tej reklamie. Możecie mi powiedzieć tytuł i wykonawce??
    • Z onetu: Wykorzysta? go na ?o´´u Ęmierci Lekarz, który leczy? George'a Harrisona na krótko przed jego Ęmierciŕ w 2001 roku, zosta? oskar´´ony przez rodzin´ zmar?ego muzyka o wymuszenie na artyĘcie podpisania gitary dla jego syna. 6 stycznia wykonawcy testamentu Harrisona pozwali do sŕdu onkologa Gilberta Ledermana, oskar´´ajŕc go o wykorzystanie umierajŕcego muzyka i ´´ŕdajŕc zwrotu gitary i dwóch zdj´ç, które Harrison dla niego podpisa?. W pozwie czytamy, ´´e George, który w li...
    • 1.Metallica - 1987 - Spodek Katowice. 2.Bad Brains - ok.1996 - Stodoła W-wa. 3.King Crimson - Kongresowa W-wa. 4.New Model Army - 1993 - Jarocin. A Wam które najbardziej utkwiły w pamięci?
    • Z premedytacja tworze odzielny watek. Nie lubie coverow, a w watku o najlepszych "przerobkach" byly moim zdaniem kawalki czesto slabe. Ale posluchajcie sobie coveru DCD w wykonianiu cudnego zespolu Ulver. Kawalek "In the kingdom of the blind the one-eyed are kings".I jak? Tez musieliscie usiasc z wrazenia? Prosze poleccie mi cos jeszcze cudownego tego zespolu - wskazane beda ich dokonania autorskie rowniez.
    • Podać prosze mi najlepsze piosenki 2000-2003 roku,oby ich było 12, bo tyle jest mi potrzebnych
    • ...który odbył się w Polsce około 2001 roku? Właśnie na AMG przeczytałam (ale mam refleks :), że istnieje płyta koncertowa "Live in Poland" wydana przez Metal Mind. Grali w pełnym składzie? I w ogóle, jak było?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna