2012

(63 wyniki)
  • [b]My, mieszkańcy okolic Stadionu Śląskiego z katowickiego Osiedla Tysiąclecia[/b] - w minioną sobotę i niedzielę w dniach 12 - 13 maja br. - zorganizowaliśmy oraz przeprowadziliśmy [b]MECZE ELIMINACYJNE 25 AMATORSKICH DRUŻYN PIŁKARSKICH Z GÓRNEGO ŚLĄSKA I ZAGŁĘBIA do Turnieju Głównego EURO 2012,[/b] który odbędzie się w dniach 18 - 20 maja 2012 r. na boisku piłkarskim przy ul. Ułańskiej w Katowicach (Tysiąclecie Górne). [b]W eliminacjach wzięło udział 25 drużyn,[/b] rozegrano 50 meczów pi...
  • Dla mnie największa porażka OFFa 2012 to kretyński system kuponów - osobno na każdy rodzaj produktu. Przez taki system nie kupiłem nic... Największy HIT to Charles Bradley :D
  • [UWAGA dla moderatorów Forum: Nie przenoście, proszę, tego wątku na podforum "Sport", bo sprawa jest b. ważna i dotyczy czegoś więcej niż tylko... futbolowej kopaniny.] To, co zrobiono - aby pozbawić Górny Śląsk, najbardziej ludne i zakochane w piłce nożnej miejsce w Polsce - jest wielkim bezczelnym draństwem, arogancją oraz wyjątkową g ł u p o t ą władz PZPN (!). Nie wolno nam się z takim absurdem pogodzić i na przekór wszystkim dostojnym durniom, trzeba i należy "robić swoje", ...
  • pierdu pierdu ze starego grzyba nie zrobisz areny sportowej dawno mówiłem - wyburzyć i budować nowy, może wtedy kaska by się znalazła ale w ogóle skoro lekarz za marszałka robi to jak ma być dobrze ? tu sprawny menadżer z doświadczeniem w administracji, przetargach, inwestycjach jest potrzebny ale lekarz, eee niekoniecznie
  • Własnie przeszło nam Euro 2012 koło nosa. Oczywiście- to, że nie będzie tego wydarzenia na Śląskim- wiadomo było od dawna i w zasadzie nie jest to wiadomość, która zwaliła mnie z nóg. Jednak- patrząc zupełnie racjonalnie- organizacja Mistrzostw Europy w piłce nożnej mogła być wydarzeniem prestiżowym, a już na pewno przynoszącym zyski w infrastukturze i ogólnym wyglądzie śląskich miast. Z podobnym żalem widzę, że region, w tym zwłaszcza Katowice (jako stolica) nie stara się o tyt...
  • a 11 ofermą jest policja katowicka, która dała sfotografować swoje tajniackie auto marki Opel o numerach rejestracyjnych SK 8372L :D :D :D :D
  • Brakuje tylko znakomitych wypowiedzi Świętochłowickiej elity partyjnej sterującej sercem aglomeracji! Zdaje się że nie jest to po linii redakcyjnej GW i DZ.
  • dzisiejszej noc na osiedlu paderewskiego to był koszmar!!jakim prawem szanowny pan Uszok urządza komercyjną imprezę na terenie, który ma służyć wszystkim mieszkańcom!!mieszkańcy osiedla oraz okolicznych domów musimy się zbuntować! natężenie hałasu było wczoraj przekraczające wszelkie normy!!a co ze zwierzętami mieszkającymi w Dolinie?? co z końmi, które tak blisko są od tego festiwalu??Dolina nie jest miejscem na takie imprezy!Tu ludzie chcą się relaksować, odpoczywać, a Uszok robi płatną imp...
  • super
  • Mam nadzieję, że na pana Plurę głosować będą w następnych wyborach wyłącznie ci, za których "trzimia". A może wystartuje nawet w "Deutschlandzie"? Ja nie zagłosuję ani na niego, ani na PO.
  • A co na to Pan Tokarski? no i architekt miasta pan Buszek, oczywiście. No jak to tak bessmesza?
  • Jeśli Euro 2012 w ogóle w Polsce się odbędzie to moim zdaniem, chyba będzie lepiej, aby Chorzów ów Euro ominęło. Dlaczego? głównie dlatego, zeby nie narobić sobie wstydu bo nie tylko Chorzów, ale i inne miasta ościenne jak Katowice, Bytom itp, są zupełnie do tego nieprzygotowane i nie chodzi tu o infrastrukturę sportową, bo o dziwo stadion jest, ale o całą resztę czyli o prawidłowo zoganizowaną przestrzeń publiczną. Gdyż na co taki turysta może liczyć po meczu? na przechadzkę ...
  • Panie prezesie Bugdoł - pokuśmy się o Miszczostwa Świata! W tropieniu utopionych pieniędzy.
  • przypominam wszystkim, ze do Euro 2012 zostaly TYLKO 4 lata!!! Ludzie kiedy Wy to wszystko chcecie zrobic, jak wciaz tylko planujecie, zwolujecie konferencje prasowe i udzielacie wywiadow??? Stadionow nie ma (poza Slaskim i Poznaniem no i ew. Krakowem), drog nie ma, lotniska klasy swiatowej tez nie, koleje jak w XIX wieku, komunikacja miejska jak w kraju trzeciego swiata.... DO ROBOTY !!!!
  • obawiam sie ze nasze pitbule i bullteriery zwane szalikowcami zagryza te koniki nie mowiac o panach jezdzcach jesli ci beda w strojach jak pan na zdjeciu... Ciezka jazda jagiełły powinna strzec porzadku na stadionach podczas euro :)
  • Rok Konstantego Wolnego, to zarazem rok Autonomii Slaskiej
  • I teraz znowu trzeba będzie iść prywatnie- zapłacić 200 złotych. W dodatku jak ktoś się nie załapie na wizyte w ramach NFZ-u jest karany podwójnie- za wszystkie badania trzeba płacić bo skierowania z prywatnych gabinetów /np na badanie krwii /nie są refundowane. Ja się pytam to co jest refundowane za wszystko trzeba płacić- leki 100%, wizyta u specjalisty za kasę bo nie ma miejsc, badania płatne.Masakra no chyba , że skorzystam z rady pana Kopocza i wezme tydzień urlopu i będę jeździć po pr...
  • No to po kolei: A jak autostrady - praca generalnie idzie do przodu (rusza przebudowa węzła w Sośnicy). Co z resztą - no cóż, mam nadzieję, że aż tak źle nie będzie. Opóźnienia mogą być, ale czy aż dwuletnie - raczej wątpię. B jak bezpieczeństwo - zwykle przy organizacji dużych imprez ściąga się posiłki z dalszych miejscowości. Jeśli nie uda się śląskiej policji załatać dziur, to co stoi na przeszkodzie, by - w razie meczu na Śląskim - poprosić o pomoc np. policjantów z Łodzi? D jak drogi ...
  • Co Kraków i Chorzów robiły gdy inni w 2007 walczyli o Euro dla Polski? Gdy 2007 roku Warszawa, Gdańsk, Wrocław i Poznań walczyły o Euro dla Polski Kraków i Chorzów nie robił nic aby Polsce przyznano mistrzostwa. To władze Wrocławia, Warszawy, Poznania i Gdańska wydawały pieniądze na promocję Euro w Polsce. Przedstawiały prezentacje, agitowały i przekonywały resztę Europy, że w Polsce można zrobić Euro. W tym czasie Kraków i Chorzów należały do tych którzy wyśmiewali ten pomysł i uważali ż...
  • Jakubiak WON ze stanowiska!!!Jak można tak traktować ten region!Rząd kolejny raz dał plamę!Mam nadzieję że nasi samorządowcy nie zostawią tak tego problemu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna