-
zapowiada sie fajnie.....:D:S
wyborcza.pl/1,75248,11817818,Polska__Ukraina__rasizm_i_Euro_2012_w_brytyjskiej.html
-
Juz sie oslaniam zeby nie dostac workiem pomidorow po twarzy...
...sie tak znowu zastanawiam po co ta licytacja,ze co roku ma byc wiecej ,wiecej i w koncu rekord.
czy dzieciaki z puszkami i miliony darczyncow to jest faktycznie spoleczenstwo w dzialaniu?
Przeciez kazda zlotowka wrzucona do puszki to zlotowka mniej z budzetu centralnego na Sluzbe Zdrowia.
Dlaczego wszyscy musimy "kochac" Owsiaka?
a jak nie, to poziom agresji orbituje w okolicach ksiezyca a moze nawet dalej.
Malo gdzie da...
-
Czołem:)
Koniec roku juz za chwile, to i małe futbolowe podsumowanie.
Pan Rafał Stec podsumował mijający rok w polskiej piłce w sposób następujący:
"Rok 2012: futbol polski
Popodsumowujemy sobie w najbliższych dniach. Wrzucę tutaj to, co nawypisywałem do „Gazety”, ale nie tylko to - sami wiecie, na blogu ciut więcej miejsca niż na kurczącym się papierze.
Najlepsi
Bez wątpienia należeli do ścisłej czołówki na swoich pozycjach w całej Europie. Kuba Błaszczykowski do ...
-
Już niedługo dowiemy sie, kto będzie przeciwnikiem Polski podczas turnieju Euro 2012. Losowanie w Kijowie. Czy wylosujemy grupe " do przejśćia" czy "grupe śmierci"?
Ech, mam przeczucie, jaka grupa by to nie była, dla podopiecznych Fnanciszka Smudy będzie to walka o życie.....
Koszyki przed losowaniem wyglądają tak:
1. koszyk: Polska, Ukraina, Hiszpania, Holandia
2. koszyk: Niemcy, Włochy, Anglia, Rosja
3. koszyk: Chorwacja, Grecja, Portugalia, Szwecja
4. koszyk: D...
-
Znamy już 12 drużyn, które w czerwcu przyszłego roku walczyć będą o prymat na Starym Kontynencie. Gospodarze, czyli:
Polska i Ukraina
oraz
Niemcy, Rosja, Włochy, Francja, Holandia, Grecja, Anglia, Dania, Hiszpania, Szwecja.
Wczoraj rozlosowany pary barażowe, czyli osiem zspołów, które stoczą piłkarską wojne o pozostałe cztery miejsca. A wygląda to tak:
Portugalia - Bośnia i Hercegowina
Turcja - Chorwacja
Estonia – Irlandia
Czechy – Czarnogóra
D...
-
Mistrzostwa w piłce nożnej Euro 2012 zbliżaja sie milowymi krokami. To już za moment, juz za chwileczke:)...
Na naszej, polskiej części turnieju, powstały cztery obiekty, które mają gościc najlepsze repreneztacje Starego Kontynentu. Trzy można poznać z autopsji - Gdańsk, Wrocław, Poznań - czwarty, stołeczny Stadion Narodowy ciagle jest w fazie "Polska w budowie". Do Euro może powstanie....
W oparciu o kilka zdjec i własne doświadczenia można dokonać wyboru tego "naj, naj".....
-
Dzis w Kijowie objawione zostało całemu światu logo Mistrzostw
Europy w piłce noznej 2012. Wygląda tak:
www.sport.pl/pilka/51,80230,7361945.html?i=0
I co Wy na to? Podoba sie?
Dla mnie to jakis dziwolagowaty kalafior:)
Pozdro
Krzysztof
-
Dziś UEFA ogłosi, które miasta w Polsce i na Ukrainie gościc będą
piłkarzy podczas turnieju EURO 2012.
W Polsce kandydują: Warszawa, Gdańsk, Poznań, Wrocław, Kraków i
Chorzów i. Na Ukrainie: Kijów, Charków, Odessa, Dniepropietrowsk,
Lwów i Donieck.
www.sport.pl/pilka/1,80056,6600868,Komu_Euro_2012__Dzis_wybor_miast.html
Pozdro
Krzysztof
-
Polsce grozi klęska w związku z przygotowaniem piłkarskich Mistrzostw Europy w 2012 roku - pisze we wtorek niemiecki dziennik "Frankfurter Allgemeine Zeitung", relacjonując kłopoty z chińskim konsorcjum, budującym autostradę A2 i opóźnienia innych projektów.
finanse.wp.pl/kat,72914,title,Polsce-grozi-kleska-na-EURO-2012,wid,13482226,wiadomosc.html
-
tak sie konczy arogancja i gdy pary tylko na gwizdek straczy.:S:S
-
zeby potem to dalej tak utrzymac!:S
wyborcza.pl/1,75248,11824399,Metamorfozy_dworcow_PKP_na_Euro.html
-
Mowa o stadionach,a gdzie infrastrktura i wiele innych mniejszych problemów.
-
Ponad 65% internautów negatywnie oceniło maskotki na Euro 2012. Dwa bliźniaki, które symbolizują Polskę i Ukrainę nie mają jeszcze imion, ale propozycje przedstawione przez UEFA także budzą kontrowersje. Czytelnicy zarzucają im, że wśród nich brak polskich imion i aż 46% głosujących nie opowiada się za żadnym z zaproponowanych przez federację.
www.sport.pl/euro2012/1,109071,8674748,Euro_2012__Internauci_negatywnie_o_maskotkach.html
Ladne sa.
-
Warszawa miała dostać drugą linię metra, obwodnice, autostradę i
porządne dworce. Niewykluczone, że będzie miała wydrążony tunel,
namioty do odprawy na lotnisku i autostradę kończącą się w szczerym
polu.
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5756219,Czego_nie_uda_sie_zrobic_na_Euro_2012_.html
-
Jak podał Główny Urząd Statystyczny, w 2012 roku - podobnie jak w 2011 - poniżej poziomu skrajnego ubóstwa żyło w Polsce 6,7 proc. osób. Oznacza to, że osoby te miały wydatki poniżej poziomu minimalnej egzystencji.
Czytaj więcej na praca.interia.pl/news-ubostwo-w-polsce-rok-2012-nie-przyniosl-wiekszych-zmian,nId,976948?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
-
Prezydent Ukrainy Wiktor Juszczenko zlecił rządowi Wiktora Janukowycza
przyspieszenie przygotowań do Euro 2012. Prezes ukraińskiej federacji piłki
nożnej Hryhorij Surkis ocenił tymczasem, że przygotowania do mistrzostw Europy
w jego kraju to "całkowita klęska dyscypliny wykonawczej".
biznes.interia.pl/news/calkowita-kleska-euro-2012,969661
-
"Każdy obywatel polski w wieku od 18 do 60 lat w przypadku kobiet i 65. roku
życia w przypadku mężczyzn, zobowiązany jest do przepracowania w ramach
przygotowań do organizacji EURO 2012 dwóch dni w każdym roku kalendarzowym
począwszy od roku 2008 - czytamy w ustawie.
Nowelizacja przewiduje, że osoba, która bez należytego usprawiedliwienia nie
stawiła się na szkolenie, może zostać doprowadzona siłą do najbliższego Urzędu
Gminy celem odbycia szkolenia lub obciążona karą pieniężną w wy...
-
Minister sportu Joanna Mucha negocjuje zmianę zakwaterowania reprezentacji Rosji w trakcie Euro 2012. - Nikt nie wziął pod uwagę okoliczności związanej z miesięcznicami - powiedziała TVN24
www.tvn24.pl/0,1745443,0,1,jednak-nie-bristol-polska-proponuje-rosji-inna-siedzibe,wiadomosc.html
-
skopałem ogródek i posiałem trawę.
jak odpowiednio zadbam, to za 5 lat będę miał ładny kawałek murawy na podwórku.
-
Macie ciekawe pomysly?