-
Sejmik mazowiecki podjął uchwalę ze rok 2012 to rok trzech wielkich poetów na Mazowszu: rewolucyjnego liryka, autora ballad i romansów, żołnierza Legionów Piłsudskiego – Władysława Broniewskiego, poety filozoficzno-mistycznego, malarza i muzyka, żołnierza kampanii wrześniowej 1939 roku – Władysława Sebyły oraz jednego z trzech polskich wieszczów, autora światowych dzieł romantyzmu – Zygmunta Krasińskiego. czy ktoś wie jakie są planowane imprezy na terenie Mazowsza w zwiazku ...
-
Święto narodowe za pasem,a na ulicach nie widać samochodów z barwami narodowymi, na blokach balkon też mało który jest przystrojony w narodowe barwy. Święto narodowe nie jest w cenie jak Euro 2012, wręcz polsko języczne media celowo omijają ten temat, a lemingi które kupiły chorągiewki na Euro 2012,bo im media nakazały taki trend jakoś nie kwapią się do wygrzebania barw ze sterty gratów i zrobienie pożytku jakim właśnie w dzień taki jak 11.11.
-
Powiatowe Centrum Kultury i Sztuki w Ciechanowie zaprasza Państwa na Koncert Galowy XXI Międzynarodowych Spotkań Folklorystycznych KUPALNOCKA' 2012, który odbędzie sie w sobotę 7 lipca 2012 r. o godz. 18.00 na Błoniach obok Zamku Książąt Mazowieckich w Ciechanowie. W koncercie udział wezmą zespoły z Turcji, Słowacji, Gruzji, Albanii oraz Polski. Kupalnocka to festiwal, który wpisany jest w kalendarz wydarzeń kulturalnych Mazowsza jako barwne spotkanie artystów i publiczności poświęcone poznaw...
-
Witajcie. Wiem ze to jeszcze 2 miesiace ale powoli trzeba odkladac $$$
Wiecie moze gdzie, za ile i jakie atrakcje beda na balach???
-
Ktoś z ciechanowa dostal sie na wolontarial Euro 2012 w Warszawie ? :)
-
Czy to prawda, że Ciechanów "wycofał się" z ubiegania o centrum pobytowe dla
jednej z ekip podczas Euro 2012??
-
Moze za wczesnie!!! ale ktos zna dobre miejsce na bal sylwestrowy!!! choc tego dnia uciec w zapomnienie trudow zycia ??? i zabawic sie w dobrej kulturalnej atmosferze!!
-
W pierwszy dzień świąt została odwołana msza w kościele na Krubinie z niewyjaśnionych przyczyn. Jest to dla mnie dziwne, gdyż jest dwóch księży, więc jak jednemu cos by wypadlo to zawsze jest drugi, a po za tym jest tyle parafii w Ciechanowie, że z innego kościola moglby przyjechac jakis ksiądz. Podejrzana sprawa, czyzby pasterka sie nieco przedluzyla... Szkoda tylko ludzi, ktorzy chcieli sie pomodlic w swieta, a tu niespodzianka. Mogli jeszcze karteczke wywiesic na drzwiach "NIECZYNNE'', jak...
-
Ktoś coś słyszał, będzie czy jak rok temu nie będzie
-
kto jechał w te wakacje pociągiem słonecznym z ciechanowa do gdyni w weekend? czy da się usiąść jak się jedzie w sobotę?
-
Raz mnie to śmieszy, a raz nóż mi się w kieszeni otwiera kiedy widzę przyozdobione we flagi Polski samochody, balkony, okna itp. Ten Wasz patriotyzm jest naprawdę żałosny, ciekawe ilu z Was przystroi swoje fury, balkony np. 11.11. ? Garstka... Robicie wszystko co Wam media każą, jesteście jak te Wasze chorągiewki - co napiszą to Wy zrobicie. Jeśli reprezentacja PZPN-u nie wyjdzie z grupy(oby wreszcie wyszła,bo jak nie teraz to chyba nigdy) chorągiewki schowacie i będziecie psioczyć na repreze...
-
Obawiam się ze ten sztucznie pompowany do granic absurdu balon naładowany ile to możemy na Euro, jak wklepiemy kolesiom z Hellady, naszym rosyjskim przyjaciołom i amatorom knedlików - pęknie z dużym hukiem po dzisiejszym meczu i forum zaroi się od pseudoznawców futbolu skamlacych "a nie mówiłem", "wiedziałem, że tak będzie". "znowu to samo" etc. etc ;-(((((((((((Teraz to każdy chojrak ile to nasi mogą a potem lisia kita pod siebie i cichosza;-((((
-
Piękne, słoneczne lato 2012 roku. Nowo zbudowany deptak na ul. Warszawskiej
jest pełen ludzi. Na wyremontowanym Rynku też tłumy, obok ogródków piwnych
postawiono wielki telebim - za kilka godzin rozpocznie się mecz otwarcia na
Stadionie Narodowym w Warszawie. Nieliczni szczęśliwi ciechanowianie, którzy
zdobyli bilety pojechali do stolicy głównie pociągiem. Ekspres był na miejscu
za mniej niż godzinę. (Przystanek u nas to wynik lobby byłej piosenkarki,
posłanki Doroty Rabczewskiej)...
-
Witajcie :) Wiecie moze gdzie organizowane bedą jakieś andrzejki w Ciechanowie??
dancingi czy jakies inne imprezki??
-
Gdzie oprócz Fabrycznej,Boruty i własnego domu można obejrzeć otwarcie Euro??
-
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8452531,To_w_tych_polskich_miastach_beda_mieszkac_pilkarze.html
Bez Euro, bez obwodnicy, bez jednostki wojskowej, bez Narodowych Sił Rezerwowych,
-
Prezydent WW wysłał pisemko do PZPNu z informacją, że Ciechanów jest gotowy do
przyjęcia jednej z drużyn w bazie sportowej Ciechanów. Pytam! Ciechanów gotowy
? :D