Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      alkohol

alkohol

(174 wyniki)
    • Tam muszą pić bo jest za gorąco dla innych niż Aborygeni. Zdrowie młodzieży !
    • Byl u Was ? Będzie u Waszych dzieci? U mnie wódki nie było,był znajomy ksiądz za to ;) U mojej chrzesnicy -też ma nie być-rodzice po pogadance z księdzem (przedkomunijnej ) zrezygnowali z piwka które miało być dla dorosłych. Miałam wlasnie rozmowę z kuzynką ,że wino do obiadu naprawdę nie jest niczym złym :) Wino będzie.
    • Witam, od kilku lat czytuję czasami wątki na emamie. Teraz proszę o dobre rady. Gdzie w Warszawie udać się - najlepiej do poradni w ramach ubezpieczenia - z gimnazjalistą sięgającym po alkohol? Wertuję internet ale zbyt zdenerwowana jestem, żeby to wszystko ogarnąć. Wybryk 14-sto latka jednorazowy, ale na tyle intensywny (utrata przytomności na imprezie), że chcę szybko zadziałać. Nie wiem, czy był alkohol z prochami jakimiś, nie znam się zupełnie, rodzice chłopaka też nie. Alkohol łatwo był...
    • Jak na was działa alkohol w większych ilościach - idziecie spać, zaczynacie snuć pijackie opowieści bez końca, stajecie się agresywni i skłonni do przemocy fizycznej, stajecie się nadwrażliwi na swoim punkcie i obrażacie się na jakąś krytykę, urywa wam się film i nie pamiętacie co robicie, ?
    • opole.gazeta.pl/opole/1,35086,12479034,Jak_rozpoznac_trujacy_czeski_alkohol__ZDJECIA_.html Słyszałyście?? W ostatnich dniach zabił już 17 osób! Niby europejski kraj, a tu się okazuje, że jednak trzeci świat. A to wszystko z biedy.... Kto by pomyślał...
    • Mój 16-letni syn zamierza urządzić imprezę z okazji zakończenia gimnazjum, połączoną z urodzinami. Obiecałam mu, że w tym czasie nie będzie nas w domu, bo co to za impreza z rodzicami pietro wyżej ;-) Mam w związku z tym mnóstwo obaw. Zaznaczyłam, że impreza ma byc bezalkoholowa, ale przecież nie będę rewidowała jego gosci przy wejściu. Rozmawiałam z nim, co grozi nam - rodzicom - jeżeli bedą pili alkohol, coś się stanie i przyjedzie policja. Jesteśmy przeciez odpowiedzialni za te dzieciaki....
    • w nocy mialam silny bol kręgoslupa.Nie mialam nic innego i wziełam o 24 ketonal..Dzi o 20 mamy impreze rodzinna..Czy po 20 godzinach od wziecia tabletki mogę wypic lampke wina? Sorki za glupie pytanie dla niektorych;-)
    • Czy pijecie/piłyście alkohol biorąc antydepresanty? Moja lekarka powiedziała, że teoretycznie mogę, biorąc ten lek, że większość jej pacjentów pija alkohol i nic się nie dzieje, ale czytała o przypadku kiedy po wypiciu połowy szklanki piwa ktoś wylądował na intensywnej terapii. Ja nie piję, bo się boję, chociaż niekiedy mam ochotę się napić. A wy co sądzicie o łączeniu alkoholu i antydepresantów, chodzi mi o leki najnowszej generacji.
    • No ja na pewno nie, szczególnie jak ma z kim z tej owulacji korzystać. Ja alkoholu nigdy jeszcze nie piłam. Napiję się dopiero wtedy, jak mi się menopauza zacznie.
    • Taka sytuacja: Magda, matka 8 miesięcznej dziewczynki, ostatnio przyjechała do moich teściów, przywieźli alkohol i ona mówi, że jednego drinka to ona się napije. Wypiła dwa. Karmi piersią. Ostatnio pisze do mnie na gg, że ząbek małej wyszedł, że powinna ząbkowe stawiać. Mówię więc, że niech odstawi karmienie piersią, przyjdą do nas to się napijemy po drineczku dobrym. A ona na to " ja torchę to się mogę napić, ze 2-3 drinki to spokojnie. Ostatnio u znajomych wypiłam 3 kieliszki cytrynówki i ...
    • konferencja z okazji jubileuszu szacownego profesora więc bankiet jest konieczny i tu nagle sciana - okazało się że uczelnia nie może sfinansować alkoholu (wina). jakieś pomysły?
    • Pytam w związku z tragiczną śmiercią A. Juroszka - pozwalacie swoim 15-letnim dzieciom na imprezki alkoholowe ??
    • W niedziele bede chrzcila corke. Po chrzcie bedzie male przyjecie w restauracji i zastanawiam sie czy powinien byc alkohol. A jak bylo u was?
    • alkohol(42)

czy jest tu jeszcze ktos na kogo alkohol nie dziala w stylu 'haha ale mam fajny humor i super sie bawie' tylko 'ojprdle jak mi glowa ciazy, czuje przytepienie i mam slaby nastroj' ?
    • Właśnie trafiłam w tv na taką dyskusję. Jest mówione, że 50% kobiet woli, a nawet tylko wtedy uprawia sex. Dla mnie to strasznie dużo. Owszem sama wiem, że po alkoholu jest nieraz "fajniej", ale bez niego też daję radę. Co o tym sądzicie miłe panie? _ _ _ Z pozdrowieniami
    • Pozwalacie osobom które piły alkohol wziąć na ręce swoje dziecko? Nie chodzi mi tu o wypicie nie wiadomo jakiej ilości, myślę o kilku- 4 czy 5 kieliszkach np wódki. Pytam bo ja nie widzę problemu- oczywiście w mojej obecności. Dodam, że nigdy nie pozwoliłabym by ktoś pijany opiekował się dzieckiem podczas mojej nieobecności. Za to odpowiedzi na poniższy wątek zdziwiły mnie- bo jak to można, nigdy.
    • Łeb mnie nap..., a jutro mam robotę na cały dzień i chciałabym być w formie. Boję się jednak łyknąć tabletkę, bo po południu piłam trochę alkoholu. Ile godzin trzeba odczekać, żeby jakiejś interakcji nie było?
    • Grill u znajomych. Znajomy znajomych wypija w czasie imprezy 6 piw, w tym jedno mocne. Impreza kończy się o 23. Następnego dnia rano, o ósmej, pan wiezie żonę i dzieci nad morze, do przebycia około 500km. Na moją uwagę, żeby może pojechał następnego dnia albo chociaż wieczorem pan spojrzał na mnie jak na idiotkę i powiedział, że to tylko piwko (w sensie mała zawartość alkoholu) właściwie to już po pięciu godzinach może prowadzić. Znajomi przytaknęli. Kto ma rację??
    • razem z mężem? my kurcze 100-150zł i zaczynam krzyczeć na męża że za dużo
    • Alkohol(52)

proszę traktować ten post jako głośne myśli nienawidzę rodziców, że woleli pić niż mnie jestem taka potwornie zła i ściekła na nich i nigdy tego nie wybaczę dziś mnie dopadło a myślałam, że jestem ponadto sama nigdy nie piłam i nie będę pić jak NM przynosi alkohol do domu (dostaje najczęściej w podzięce-taki zawód-nienawidzę tego zwyczaju) to musi przy mnie wylać do zlewu jak kiedyś go widziałam na lekkim rauszu to wpadłam w histerię i kazałam się wynosić natychmiast kiedyś wid...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się