Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      alkohol

alkohol

(101 wyników)
    • Które to? Używam od kilku lat iwostinu. Chciałabym spróbować innego kremu. Polećcie bez alkoholu, żeby nie szczypał w oczy.
    • szukam lekkiego (wiem ze o to bedzie cięzko) wysokiego (50+) filtra bez alkoholu (pekające naczynka), ktory nada się pod podklad mineralny i nie zrobi z niego gliny, tudzież ciasta..konczę biodermę photoderm i jednak pod minerałek nie nadaje sie ona najlepiej, zeby nie wiem jak nakladac ;p...
    • Dziewczyny, czy któraś ma jakieś informacje dlaczego kremy na zmarszczki, nawilżające, czyli w zasadzie do cer suchych mają w składzie na początku alkohol denat. Sprawdziłam to w kremach VICHY, LRP, YVES ROCHER, LOREAL, Zgdłupiałam, trochę się interesuje biochemią kosmetyczna ,ale nie rozumiem dlaczego tak wysoko ten alkohol..... Przyznam że alkohol napina ładnie skóre i powoduje że przez jakiś czas jest ona jakby naciągnięta , ale to przecież oszustwo bo to tylko na chwile... Z uwagi n...
    • Wszedzie czyta sie o tym, ze alkohol szkodzi, podraznia i wysusza i nawet do tlustej cery lepiej uzywac bezalkoholowego. Ale ja wlasnie lubie alkoholowe i dobrze mi sluza. Proponuje zglaszac nasze ulubione alkoholr. ;) Moj faworyt to Clinique 3 (uzywalam tez 2, ale 3 wole) i Clearasil "3 dni".
    • OD dluzszego czasu wszedzie czyta sie i slyszy o destrukcyjnym dzialaniu alkoholu na skore (najwieksze wrzaski w tym temacie juz wygasly, kilka lat temu to dopiero bylo kosmetyczne odkrycie). Alkohol wysusza i podraznia! Jak tonik, to tylko bezalkoholowy! Nawet dla tlustej cery! Ale i tak cale mnostwo przeciwtradzikowych produktow zawiera alkohol, nawet dermatolodzy wypisuja recepty-przepisy z alkoholem. Dla mnie najwiekszym szokiem bylo odkrycie, ze "dermatologiczna" marka Cliniq...
    • Witam! Chciałabym zapytać czy przyjmując tetralysal nie mogę spożywać alkoholu?
    • przeciez podobno wysusza wlosy? dzisiaj spojrzalam na sklad odzywki do blond kms, a tu na drugim miejscu "cetearyl alkohol", tak samo jak w masce odzywczej fructis garniera.
    • jaki maja zwiazek?
    • Od jakiegos czasu odchudzam się - uważam na to co jem i rzeczywiście jem skromnie. Moją słabością jest alkohol - bardzo lubię wino, czasem dobrego drinka. Ponieważ spadek wagi nie jest jakiś powalający zastanawima sie czy nie ma to czegoś wspólnego z alkoholem właśnie. Wiem, że wiele z Was ma za soba długie boje z wagą i doświadczenie w tym temacie - proszę o rozświetlenie mi w głowie jak to jest. Jak ma się alkoh. do odchudzania - przy czym nie proszę o książkowe wypowiedzi, tylko o t...
    • Zastanawiam sie od wielu dni nad kupnem kremu Happy Derm L'Oreala, bo dotychczasowe nivejki juz mi sie mocno znudzily. Zniecheca mnie jednak to, ze zawiera on alkohol, ze - jak twierdza niektore uzytkowniczki - krem az pachnie alkoholem. Zawsze wydawalo mi sie, ze alkohol w kosmetykach z jednej strony wysusza mocno skore, a z drugiej powoduje wysyp pryszczy. Nie wiem zupelnie, co o tym myslec, bo uzywam tez zestawu do domowej mikrodermabrazji L'Oreala, w ktorym jest fantastyczny n...
    • Powszechnie wiadomo ze alkohol szkodzi urodzie...ale czy zawsze? Czy alkohol w rozsadnych ilosciach jest zdrowy, szczegolnie jesli chodzi o czerwone wino? Co wiecie na ten temat????
    • Umiarkowane spożycie alkoholu to dobra recepta na zgrabną sylwetkę, twierdzą naukowcy amerykańscy. Badacze z kliniki Mayo w USA odkryli, że osoby, które wypijają jednego drinka dziennie, są mniej narażone na otyłość czy nawet nadwagę. Eksperci jednak nie zalecają nadmiernego spożywania alkoholu w ramach zdrowego stylu życia. Podczas badań na grupie 8 tysięcy osób okazało się, że u badanych, którzy wypijają średnio 5 drinków dziennie, ryzyko otyłości było o 38 proc. mniejsze, niż w...
    • No wlasnie...alkohol ma jakis wplyw na tradzik, czy nie? Slyszalem, ze ma, oczywiscie niegatywny. Moze ktos bardziej kompetentny sie wypowie. Jesli ma, to dlaczego? Pozdrawiam
    • Po jakim czasie widać efekty za dużej ilości wypitego alkoholu, papierosów albo niezdrowego jedzenia na skórze? Chodzi mi o trądzik.
    • Dziewuchy, zauwazacie u siebie jakies drastyczne pogorszenie cery po jakiejs wiekszej zakrapianej imprezie?
    • Zzauważyłam, że forumowiczki wzbraniaja się jak mogą przed produktami z zawartością "denata". Mam cerę tłustą, kupuję toniki z wyższej półki do cery mieszanej/tłustej i wszystkie (czyli: Dior, Shiseido, Clarins, Givenchy, Juvena i Lancaster) miały w swojej zawartości alkohol i jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało- mam naprawdę bardzo dobrze nawilżona skórę. To jak w końcu jest z tym alkoholem- warto polować na toniki bez jego zawartości?
    • Dziewczyny zależy mi na toniku sciągającym pory i matującym , ale bez alkoholu. Do tej pory trzymałam się różnych wersji toników z serii AA Oceanica, miałam też bezalkoholowy AVonu. Ale one nie spełniały tych zadań, dlatego myslę o zmianie. Niestety zauważyłam że wsród toników mało jest takich o upragnionych przeze mnie własciwosciach. Zastanawiam się nad kupnem Vichy do cery mieszanej - on nie zawiera alkoholu, ale czy rzeczywiscie będzie się dobrze sprawdzał. Poradźcie.
    • Zaczęłam się odchudzać. Staram się nie jeść wieczorami. Ale jest to dla mnie trudne, gdyż przyzwyczaiłam swój oraganizm do nie jedzenia przez cały dzień i opychania się wieczorem. Zaczęłam więc pić piwo. Po nim, gdy ćwiczę, czuję mniejsze zmęczenie i sytość dzięki której nie chce mi się jeść. Nie wiem czy to dobry pomysł???? czy alkohol szkodzi w odchudzaniu???
    • auriderm(12)

Mam pytanie, czy po posmarowaniu twarzy auridermem mogę po wchłonięciu posmarować jeszcze jakimś kremem? Po samym żelu odczuwam dyskomfort-skóra jest ściągnięta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się