alkohol

(26 wyników)
  • alkohol(10)

Witam Jestem rok trochę ponad rok po ślubie. Jakiś czas temu wyprowadziłam się od męża. Problemem był alkohol . Mąż kupował sobie po 3,4 piwka dziennie. Po wielu rozmowach i kłótniach przestał kupować piwko w tygodniu. Natomiast w weekendy szukał tylko sposobności do wypicia. Jest mężczyzną inteligentnym ambitnym, ma dobrą pracę, nadal go kocham, ale czuję, że życie z nim stanie się koszmarem ( już takie było przed moim odejściem). Czy znacie kogoś kto miał taki sam problem i...
  • Chciałabym uniknąć wesela, na którym alkohol (wódka) byłby na stołach, a pijani wujkowie pod stołami ;-). Dlatego mam takie pytanie czy któras w Was miała lub planuje wesele z alkoholem nie na stołach ale w barku. Chciałabym wiedzieć jak to zorganizowałście, jak to zostało przyjete przez rodzinkę oraz ile alkoholu w takiej sytuacji kupiłyście? Napiszcie też czy alkohol był podawany w drinkach i czy wyszło was cenowo wiecej niz zwykła wódka na stołach. Dzieki za pomoc.
  • Hej!Zastanawia mnie,a jeszcze takiego pytania tutaj nie było,jak często i w jakich ilościach pijecie alkohol.Wpisujcie. Pozdrowionka.
  • czesc, moj facet nie pije, to jest w tygodniu, lubi za to wypic po pracy, bardzo lubi piwo.. i nic w tym zlego tyle ze jak on zacznie to dna nie widzi! dopoki sie nie schla do stnu agonalnego to bedzie tak pil i pil. w nasza rocznice zrobil mi wybryk, upil sie do nieprzytomnosci 2 km od domu, ciagnelam go z kolezanka te 2 km, on praktycznie spal a my go ciagnelysmy, wtedy byla klotnia, powiedzialam ze mam dosc i to koniec! przepraszal po 2 dniach ustapilam i powiedzialam ze to ost...
  • chodzimy razem do klasy. w tamtym roku się bliżej kolegowaliśmy, spotykaliśmy się na codzień poza szkołą. przez ten rok jakoś straciliśmy ten kontakt. Ostatnio spotkaliśmy się przypadkowo na pewnej imprezie i on od razu mnie przytulił, potem obejmował i takie tam. dodam, że pił wcześniej alkohol, ale wydawał się wiedzieć co robi. nie miał nigdy dziewczyny i zazwyczaj jest dość nieśmiały w okazywaniu uczuć itp. Nie wiem, czy on czegoś ode mnie chce.. Ja bym chciała być z nim. pro...
  • Posiadamy z mężem problem następujący i prosimy o wskazówki: Stosunek pierwszy jest bardzo krótki - trwa 30 do 60 sekund. Następnie (po ok. 3-5 minutach) penis znów staje i zaczynamy się kochać. Niestety po kilku ruchach mięknie (bez wytrysku). Zatem dajemy mu chwilę odpocząć, zaczynamy się kochać od nowa, kilka ruchów i znów staje się miękki. Co zrobić żeby udało się kochać drugi i kolejne razy?
  • No właśnie jak w tytule,ile byście wybaczyły... Musze i raczej bardziej chce pomóc przyjaciółce,której małżeństwo stanęło pod znakiem zapytania. Jej mąż jest dobrym mężem i ojcem jak jest trzezwy,pomocny i kochający ale...no własnie jest ale... jak wypije to uwydatnia się to jego drugie JA...Pod wpływem alkoholu robi się za bardzo pobudzony w sensie wyzwisk,nie wolno mu wejść w drogę bo potrafi pchnąć a nawet uderzyć,robi sceny,awantury,jak po trzezwemu nie odwiedza czatów bo nie...
  • Mam taki problem ,lubie wieczorkiem jak Synek spi ,wypic sobie piwo . pozwala mi to sie zrelaksowac i zapomniec o roznych problemach . Moj maz twierdzi ze zachowuje sie jak jakas zulica . Nie jestem alkocholiczka bo nie pije nagminie i staram sie pic jak moj syn spi .Nie upijam sie , max jedno piwo . Moj maz nie przepada za piwem i moze dlatego tak reaguje . Prosze o pomoc czy ktos ma taki problem i czy to normale , a moze to juz nalog , choc dodam ze cala ciaze i okres karmienia piersi...
  • Hej!Nie wiedziałam gdzie sie zwrocic,ale w koncu stwierdzialm ze napisze tu.W koncu to mlode mężatki:-)Mam pytanko:Czy ktos miał przyjecie weselne w europejskim,w Krakowie?Chcę tam urzadzic swoje,ale chcialabym wiedziec od "naocznych świadków":-)czy warto.Z góry dziekuje za odpowiedz.
  • i zamieszczę tu tekst z forum "bezpieczeństwo kobiet." W swoim czasie uratowałby pewną istotę-może uratuje kogoś.. Jak rozpoznać przyszłego sprawcę przemocy w związku TEST "DAMSKI BOKSER" Poczatki bliskiej znajomosci sa zawsze ekscytujace. Naturalne jest, ze z jednej strony mamy wówczas tendencje do idealizowania partnera, z drugiej zas staramy sie przedstawic jak najlepiej skrywajac wady i eksponujac to, co partner, jak nam sie zdaje, móglby w nas docenic. On ze swej strony robi oczywisci...
  • wkleilam ten watek tez na 'problemy w malzenstwie' wiec przepraszam jak ktos czyta 2go raz witam! pisze pierwszy raz, choc czasem Was podczytuje. nie wiem, co mam zrobic w zaistnialej sytuacji. jestesmy ze soba 3 lata, 2 miesiace malzenstwem, wiec dosc krociutko. oprocz tego jestem w 8msc ciazy i choc nie byla ona planowana to obydwoje jestesmy bardzo szczesliwi z tego powodu. no i teraz zaczyna sie problem. moj m jest bardzo cieplym mezczyzna na co dzien, pomaga mi, troszczy sie, cz...
  • Witajcie.. z gory przepraszam ze bede smucic ale musze sie wyzalic... Otoz mam meza- cudownego, wspanialego ktorego kocham do szalenstwa i wiem ze On kocha mnie...Ale jest miedzy nami to cos z czym ja juz nie daje sobie rady... To jest ten przeklety alkohol... Moj maz po prostu nie potrafi odmowic...Tyle razy juz mnie tym zranil i dzis znow... Zawsze obiecuje ze nie bedzie pil dopoki jakas flaszka sie w domu nie pojawi albo ktos nie zadzwoni i nie zaproponuje :( Juz wiele razy z...
  • Pewnie niektórzy stwierdzą, że przesadzam ale nie potarfię tego zaakceptować. Mój mąż często po pracy sięga po piwko, czasami jest to 1,2 puszki ale zdarza się też 3. Twierdzi, że to go odpręża i relaksuje. W weekendy chętnie spotyka się ze znajomymi, oczywiście nalega abym również wszędzie z nim chodziła (chociaż ja nie zawsze mam ochotę) a przy takich spotkaniach też oczywiście jest alkohol. Wiele razy mu tłumaczyłam, przekonywała i prosiłam, że przesadza, że za często sięga po ...
  • No wlasnie jaki? Od poczatku tutejszej zimy cierpie na wirusy. Moj synek tez mial to samo co ja ( kaszel, bol gardla, dreszcze ) ale mu dzieki bogu przeszlo. Mialam juz 3 wizyty u tego doktora, ktory za kazdym razem powtarza, ze to wirus i nie nalezy brac zadnych antybiotykow bo i tak nie poskutkuja. Pytam wiec jak sobie ulzyc, a on mowi " dla mamy koniak a dla synka panadol", albo "dla mamy whiskey lub brandy a dla synka panadol". Czy mozna sie wyleczyc alkoholem? Dodam, ze doktor...
  • Pisałam juz kiedyś na tym forum na temat tego co drażni mnie u mojego męża. Sprawa dotyczyła alkoholu, drażni mnie poprostu jak wypije w towarzystwie. Wczoraj byli u nas znajomi, oczywiście panowie pili coś mocniejszego i wkurzyłam się na męża. Stwierdziłam, że powinien już skończyć, za nim upije się na maxa. Nie dociera do mnie,że nie widzial się z przyjacielem rok. Dziś rano pokłóciłam się z nim i powiedziałam dużo przykrych rzeczy, on tez nie był mi dłużny. Nie wiem co robić, jesteś...
  • Witam Jestem tak zszokowana i zalamana ze nie wiem od czego zaczac zeby obiektywnie przedstawic sytuacje w ktorej sie znalazlam. a mianowicie: Od 2 lat jestem w stalym zwiazku. Mieszkamy razem, pracujemy oboje, mamy wspolnych znajomych, jestesmy przez nich uwazani za bardzo dobrana, wesola pare. Planujemy slub i dzieci za powiedzmy 2 lata. Jestesmy razem szczesliwi, ufamy sobie bardzo, wiem ze moj facet bardzo mnie kocha, czesto mi to mowi, okazuje to kiedy jestesmy sami i w towarzystw...
  • Byłam dzisiaj z mężusiem i naszymi synkami we włoskiej knajpce. Fajnie, miło. Mamy dwóch synów Maciusia(7) i Krzysia(4). Zamówiliśmy jedzonko i do tego czerwone wino. Pan przyniósł dania i wino. Maciuś bardzo chciał skosztować tego dziwnego czerwonego napoju. Pomyśleliśmy, że mała ilość mu przecież nie zaszkodzi. Maciuś wypił 2 małe łyczki, smakowało mu bardzo. Nagle podbiegła do naszego stolika jakas kobieta (na oko 50 lat), zaczeła krzyczeć że rozpijam dziecko, że bedzie wymioto...
  • jak w temacie... Waszym zdaniem, z waszego doswiadczenia, a nie z encyklopedii czy fachowych ksiażek... kiedy zaczyna sie alkoholizm...? jak pomoc tej osobie...? pomozcie, prosze... tak, mam problem z "przyszlym narzeczonym"... mieszkamy razem etc... poki jest dobrze, jest dobrze... ale wg mnie za czesto jest alkohol... ja mam dosc, naprawde szczerze mam juz dosc.. do niego juz nic nie dociera.. :(
  • Mam znajoma. Ma syna rozpuszczonego jak dziadowksi bicz i jeszcze sie z tego cieszy. Ale moim zdaniem wcale nie ma sie z czego tak cieszyc. Dziecko ma 2 lata i uwaga..............pociag do alkoholu. Potrafi wziac i wypic puszke piwa, albo pic wino z kieliszka. Nalanie mu czerwonego soku np. z wisni konczy sie wrzaskiem. Rodzice na to nic. Jeszcze zadowoleni ze dziecko bezblednie rozpoznaje smak alkoholu. Znaczy towarzyski bedzie w przyszlosci. W koncu to ich dziecko i ich sprawa, ...
  • Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy aby na pewno wszystko ze mną w porządku. Mam męża, którego kocham i dziecko i ogólnie jestem szczęśliwa, ale nie wiem co się ze mną dzieje, jak sobie wypiję. Po wypiciu alkoholu robię straszne awantury, kłócę się z mężem o byle gówno. I czasem jest tak, że specjalnie prowadzę do kłótni. Nie wiem czemu tak jest. Następnego dnia jest mi przykro i obiecuję, że już nie bede, ale to i tak jest silniejsze ode mnie. Ostatnio nawet chciałam się zabić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się