alkohol

(242 wyniki)
  • Mam problem. Jak odwieźć narzeczoną od pomysłu zorganizowania wesela bez alkoholu? Próbowałem przekonywać, że i owszem to ""nasza" uroczystość, ale równie ważne jest to jak się będą bawili goście. Że nie należy traktować ich jak dzieci i wprowadzać zakazy. Że trzeba mieć nadzieję, że nikt się nie upije i nie zepsuje zabawy innym, ale tego nie jesteśmy w stanie zagwarantować. Nie udało mi się tym jej przekonać. Nawet to, że pewnie goście przywiozą swój alkohol i będą po kryjomu spożywać po sz...
  • Doradzcie prosze - wybieramy restauracje. Mamy na oku taka, gdzie nie mozna wniesc wlasnego alkoholu. Obawiam sie, ze w takim razie bedzie to jakas horrendalna kwota. Czy ktos moglby mnie oswiecic ile mniej wiecej kosztuje butelka wodki w restauracji (nie jakiejs tam 5 gwiazdek!:).
  • Mamy możliwość zorganizowania open baru, jeśli tylko kupimy alkohol do drinków. Myślałam o jakichś pięciu - siedmiu drinkach do wyboru, jakie byście polecały, które by się mogły sprawdzić na weselu i jaki alkohol powinnam do nich kupić? No i ile, jeśli wesele będzie na ok. 110 osób? Wiadomo, że głównie będzie pewnie schodziła wódka i wino, pewnie nikt też nie pogardzi piwem, także nie mam zupełnie pojęcia, ile zakupić tego kolorowego. Symbolicznie, po jednej butelce, żeby tylko były jako uroz...
  • Ten temat był poruszany już kilkakrotnie, ale chciałabym się zapytać najświeższych panien młodych o zdanie na ten temat. Ile alkoholu? Na moim weselu będzie ok 90 dorosłych osób. Zaplanowałam ok 60 x 0,5l wódki, 30 x 0,70 wina (3:1 na rzecz białego). Na weselu będzie też fontanna z drinkiem mojito, którego będzie ok. 6l. Mój narzeczony usilnie próbuje mi wmówić, że to za mało. Czy naprawdę? Ja należę do osób pijących niewiele i może to zaburza moją ocenę. Doradźcie mi proszę, bo nie chcę o...
  • Mam kolejny problem :) Przez to forum zaczynają mi się ukazywać same problemy hehe :) Ostatnio znajoma brała ślub, na weselu było ok 85 osób. Po weselu powiedziała nam ,że do godziny 1-00 skończyła im się wódka i wino!!! Teraz uwaga! Wódka- 100 szt. , wino- 40 szt. Ponoć biegali po całonocnych sklepach i dokupowali alkohol. Osobiście uważam, że to NIEMOŻLIWE ,że ma baaaardzo wybujałą wyobraźnie albo sama się tak napiła ,że przestała wszystko kontrolować. Z kolei w maju byliśmy...
  • mam niespotykany problem... bede swiadkowa mojego brata, jestem w ciazy, swiadkiem jest brat panny mlodej. moj maz zostal poproszony, by wraz ze swiadkiem w czasie wesela roznosil alkohol i napoje na stol. po prostu nas zatkalo, jak to uslyszelismy, od tego ostatecznie jest obsluga lokalu!! nie chce sie z mlodymi klocic, widze ze dla nich to normalna sprawa. jak to sensownie rozwiazac? ja z gory oznajmilam, ze lepiej by bylo, gdyby zatrudnili dodatkowa osobe do obslugi, ale nie ...
  • Hej dziewczyny, przymierzam się do ślubu i interesuje nas z narzeczonym zorganizowanie takiego mini-barku z różnymi alkoholami, żeby goście mogli robić sobie drinki i nie byli skazani tylko na wódkę.Poradźcie mi, w jakie alkohole zaopatrzyć taki barek? i jaką mniej więcej ilość kupić- na 90 osób, z czego ok.10 to dzieci. Za wszystkie porady serdeczne Bóg zapłać:D Pozdrawiam:)
  • jak w temacie. nie wiem ile czego kupic. ma byc oprocz szampana (to wiem ile ;)) wino biale i czerwone, martini, piwo, wodka, zubrowka i whisky. bedzie roznorodnie i dlatego nie wiem naprawde ile mam kupic. nie bedzie to wielkie wesele do rana, tylko raczej mala zabawa, chodz raczej do poznych godzin wieczornych (od ok. 16tej) ma ktos doswiadczenie?
  • Forumki czy paczkę z ciastami i buteleczkę alkoholu dawać wszystkim nie dawać wcale czy tylko wybranym gościom.
  • Kochane forumki poradźcie proszę w nietypowej sprawie. Mam taki problem, moje wesele będzie w hotelu, alkohol będą podawać tylko kelnerzy i tylko oni będą do nie mieli dostęp, (my go kupujemy poza hotelem a na stół wnoszą kelnerzy). Otóż okazało się na ostatnim weselu w tym hotelu, ze zginęły dwie skrzyneczki wódki, zaczęto poszukiwania i znaleziono te skradzione butelki przez oczywiście kelnerów. Wódka została oddana, ale niesmak i zdenerwowanie pozostało. Znam sytuacje bo był to ślu...
  • Przeglądałam na allegro różne oferty zawieszek i stwierdziłam, że niektóre z wzorów mogę wykonac sama, a już na pewno te z samą wstążką. Mam teraz troszkę czasu więc mogłabym się pobawic, chociaż tak kilka na próbę :) Czy może któraś z was sama wykonywała zawieszki na butelki? Byłabym wdzięczna za kilka pomysłów, jeśli można to ze zdjęciem. :)
  • Dziewczyny mam pytanie - ile mniej więcej kupić alkoholu, jak planujecie lub jakie macie doświadczenia? Ile szampana na toast i ile wina na samo przyjęcie? Przyjęcie będzie na 30-35 osób. Tradycyjny obiad, a potem zimna płyta i ciasta. Całość planowana na 5-6 godzin. Wiem że bywały już podobne wątki, ale zwykle dotyczyły opcji wódka plus ileś tam wina. No a my nie chcemy wódki, więc z alkoholi tylko wino. Dodam, że rodzina mało pijąca, ale będzie też trochę przyjaciół bardziej "wód...
  • witam w kolejnym juz rowinięciu mego watku slub idealny : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=70173727&a=70173727 oraz idealne menu weselne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=70889724&a=70889724 tym razem pod dlugą mam nadzieje dyskusje, chce poddac kwestie alkoholi wiadomo - rozpoczynamy od wina musujacego moja wizja (byla przetrenowana na weselu siostry) dobra wodka na stolach oraz barek (stolik) samoobslugowy) z martini, wermutem, ginem i likierami wino: biale, c...
  • WItam. Zaczne moze od tego za zastanawiam sie nad ilościa. Ile kupic i jakiego alkoholu na wesele dla ok 100 osob?? i moje drugie pytanie gdzie kupic w maire najtaniej alkohol w okolicach jeleniej góry?? Czekam na propozycje.
  • drogie....znow licze na pomoc Tych z Was, kt sa juz na bardziej zaawansowanym etapie lub wrecz juz po weselu. otoz, trafilam na fajny lokal, kt w cene za osobe ma wliczony alkohol..(po raz pierwszy sie z tym spotykam)...i zupelnie nie umiem porownac ich oferty do pozostalych miejsc. tzn nie wiem ile odjac od ich ceny na osobe by wiedziec jaka jest ich cena "talerzyka" a jaka alkoholu... Te, kt juz maja ten etap za soba, poradzcie prosze, jaki Wam wychodzil sredni koszt alkoholu na gosci...
  • Moze mam urojenia, ale wydawalo mi sie, ze czytalam na forum o mozliwosci wziecia alkoholu "w komis" - placimy za calosc, ale jesli jakies butelki nie zostana zuzyte, to mozna oddac je do sklepu i odzyskac pieniadze. Czy ktoras z was zastosowala takie rozwiazanie? Czy sklepy sie na to godza? Czy mi sie cos ufilmiło? Niestety, w wyszukiwarce nie moge tego znalezc :(
  • Pytanie następującego rodzaju: wiem, że aby tam cokolwiek kupować, trzeba mieć działalność gospodarczą. Ale może któraś z Was wie z doświadczenia, czy do kupna alkoholu jest potrzebna koncesja?
  • Dziewczyny, Co myślicie o piciu alkoholu przez zespół? Czy oni wogole maja dostac choc troche? czy moze od razu ustalic ze jedzonko owszem ale mocniejsze trunki to nie. jak sie zachowac, czy rozmawialiscie o tym na poczatku? jakie macie doswiadczenie, pomozcie :)
  • Alkohol(4)

Czesc Dziewczyny, Jestem juz po slubie i weselu :) ale mam klopot z alkoholem. Zostalo nam okolo 40 butelek Luksusowej z ktora nie mamy pojecia co zrobic. Jezeli ktoras z Was jest zainteresowana odkupieniem alkoholu, prosze napisz. Mieszkam w Warszawie ale rowniez przebywam w Bialymstoku wiec nie bedzie problemu z dostarczeniem alkoholu do tych dwoch miast.
  • Razem z moją narzeczoną, jako osoby raczej nie pijące, wymyśliliśmy sobie, że zrobimy wesele bez alkoholu (ew. z odrobiną szampana). Myślicie, że w Polsce takie wesele ma sznasę się udać??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się