Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      alkoholu

alkoholu

(11 wyników)
    • Mam problemy z dwoma produkatmi: Czy w pierwszym etapie diety można do woli jeść produkty z mąki żytniej? A jeśli tak - można z niej np robić pierogi, makaron/ kluski etc.? A co z alkoholem? Wiem, że piwo zdecydowanie nie, a wino w małych ilościach raczej w II fazie, ale co z czystą wódką? Przecież ona nie zawiera drożdży ani cukru? hmm... chyba wyszłam na alkoholiczkę :))
    • Nie chce zaśmiecać forum prozaicznymi pytaniami ale niestety kompetencja lekarzy w mojej okolicy pozostawia wiele do życzenia. Lekarz powiedział mi że nie mogę pić piwa i wina,nie wspominał nic o wódce> Czy możecie mi napisać jak to jest z wódką?Czy ma tak samo fatalny wpływ na chorobę jak piwo?
    • czesc wszystkim. i znowu dylemat. jak to jest, ze jednym z zalecen jest unikac wszelkiego alkoholu, bo drozdzaki lubia i tym sposobem sie pasą, a tu na ulotce w składzie Vilcacory (polecana jako niezwykle cenna w walce z candidą) jest alkohol etylowy? podobnie z ziołami Bitnera...nie wiem teraz, czy w połączeeniu z ziołami szkodliwe działanie alkoholu jakoś jest neutralizowane? brać czy nie? szukłama w aptekach ale znazalzłam Vilcacorę jedynie w formie tego syropku, za niemałe del...
    • Czy w drugim etapie można od czasu do czasu wypić sobie lampkę wina wytrawnego?
    • Nie myślę o piwie, czy winie, bo one oczywiście odpadają-ale o czystej wódce? Czy np. można małe ilości alkoholu lub alkohol zawarty w wyciągach roślinnych (coś takiego jak np. Amol) ?
    • mam pytanko odnośnie wypicia flaszki wódki :) do sylwestra będzie już 1 miesiąc i 1 tydzień jak będę na diecie,choć już mnie trochę męczy pamiętanie czego jeść a czego nie jeść :/ czy jak wypiję pół litra wódki w sylwestra to będę od razu w punkcie wyjścia??, bo nie chce mi się w to wierzyć, przyznaję że cały czas trzymam diete surową.
    • Często w pracy koleżanki/koledzy podsuwają pod nos słodycze, alkohol. Ja mam problem, gdy już mam podane, wtedy jest mi głupio odmówić.Poza tym głupio jest gdy wszyscy jedzą, w końcu jedzenie ma wymiar społeczny. Co wy w takich sytuacjach mówicie????. Mówienie, że się odchudzam i że z tego powodu nie zjem grama cukru brzmi idiotycznie, a przecież nie powiem, że leczę się na grzybice. Dzisiaj byłam w takiej sytuacji zjadłam kawałek ciasta a potem w domu Citrosept i Fluconazol.
    • Istnieje teza, że nagłe nasilenie objawów w czasie kuracji jest objawem reakcji Herxheimera - grzyby obumierają w zastraszajacym tempie, a ich martwe komórki jako silnie toksyczne są wydalane przez zdrowiejący organizmu. Ja rozpoczęłam od diety (O cukry) i świeżego czosnku - 2 ząbki dziennie - którego mój w organizm w zasadzie nie znał, ponieważ wcześniej unikałam go jak ognia). Od początku stosowania pojawiły się pojawiły się bardzo silne bóle głowy, senności i ogromne zmęczenie,...
    • Czy ktoś stosował Balsam kapucyński w walce z Candidą? Poczytałam o nim na forum alergie i tak sobie pomyślałam, że skoro wybija wszelkie robactwo, wszystkie pasożyty, to grzyby chyba też? Wszak Candida pasożytem jest (w prawdziwym tego słowa znaczeniu). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w stosowaniu Balsamu? Zamierzam przeleczyć nim moją córeczkę. Jagoda
    • Czy Ktoś z Was próbował? Działanie: Propolis wykazuje szerokie spektrum działania przeciwdrobnoustrojowego, działa przeciwzapalnie, zapobiega rozprzestrzenianiu się zakażeń ropnych wywołanych przez infekcje bakteryjne. Grzyby drożdżoidalne (Candida albicans) oraz w mniejszym stopniu na drobnoustroje Gram-ujemne. Co Wy na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się