Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      alkoholu

alkoholu

(14 wyniki)
    • Witam serdecznie Gdzie i jak (w sensie jaki konkretnie preparat) kupic Echinacee w kroplach ale bez alkoholu? Farmaceutka w aptece pwiedziala mi, ze nie produkuje sie juz kropli bez alkoholu, te na alkoholu sa dla dzieci powyzej 12rz a ja musze podac Echinacee dziecu niespelna 3-letniemu. Szukalam juz w wielu aptekach, sklepach zielarskich i wszedzie to samo- tylko krople na alkoholu. Jesli ktos zna apteke internetowa, beda z gory wdzieczna za linka bezposredniego do produktu.
    • córka bierze 3 x dziennie Lymphomyosot, dodatkowo jest przeziębiona i lekarz zalecił telefonicznie L52 - dawka obu to 5 kropli na wodzie, w sumie dostawałaby dziennie 8 dawek. Córka ma 3 latka, nie uważacie że trochę za dużo tego alkoholu? Staram się wcześniej nalać na łyżeczkę żeby odparowało ale i tak mam dyskomfort, moze odstawić jednak ten Lymphomyosot aż się wyleczy?
    • Witam, Mam taki problem: dostałam od homeopaty kilka leków pojedynczych w granulkach na alergię i kompleks Yucca 110, który jednak jest na alkoholu. W dodatku dla dzieci poniżej 10 roku życia zalecają tyle kropel na dawkę (3 dawki dziennie), ile dziecko ma lat. Moja córeczka ma niecałe pół roku a ma dostawać 3x 4 krople!!! Leczymy się u doktora Cz. z Warszawy na koszmarną wysypkę alergiczną. Czy tyle kropel i w dodatku na alkoholu nie zaszkodzi niemowlakowi??? Z góry dzięk...
    • znajomy wlasnie podał, że jego homeopata zabronił używania mu dezodorantów i antyperspirantow, picia kawy, mięty, ziół, alkoholu. CZy to wszystko naprawdę ma związek z homeo.? o ile o mięcie wiem, o kawie też (leczy się na nerwicę, tak jak ja) o tyle reszta to hmmm nieco dziwna mieszanka...
    • Podałam mojej 5-letniej córci krople Reckeweg 18 na zapalenie pęcherza. prosiłam panią w przedszkolu o podanie jednej dawki. Potem dowiedziałam się ze nie podała bo przeczytała na opakowaniu zawartość alkoholu. Co co z tym alkoholem w końcu.
    • Mam pytanie co do spozywania alkoholu w czasie terapii z uzyciem lekow homeopatycznych. Mam zamiar zaczac od nowego roku przyjmowanie lekow: Natrum Muriaticum, Cardiacum Hell oraz Nux Vomica. Jaki wplyw ma spozycie alkoholu na terapie, czy nalezy go CALKOWICIE wyeliminowac ( co bedzie niezwykle trudne w zwiazku z zyciem towarzyskim ) czy mozna go ograniczyc do np 1 raz na tydzien lub dwa, w dniu w ktorym nie bierze sie leku. Dzieki za odpowiedzi.
    • Moje dziecie dostaje od kilku miesiecy kompleksy z Heel: regularnie Psorinoheel i teraz Lymphomoyost, a dodatkowo w razie kataru czy kaszlu Euphorbium i Tartepedreel. No i tak ostatnio w necie natknelam sie na forum Bioslone na krytyke takich wlasnie lekow opartych na alkoholu dla malych dzieci. Szczerze mowiac, nie znam sie ani na homeopatii, ani na medycynie, ani na chemii, ale moze faktycznie przedyskutowac z lekarzem ilosc tego rodzaju lekow i dawki?Wiekszosc z nim syn dostaje 3-4x ...
    • Jak rozpuszcza się granulki w wodzie, to po trzech dniach trzeba sporządzic nową miksturkę, prawda? A co z granulkami w alkoholu? Można tak do wykończenia buteleczki czy też trzeba "odświeżyć" akcję? Właśnie sobie uświadomiłam, że przed podawaniem trzeba jeszcze potrząsać... O mamo, od tygodnia tego nie robię, nic dziwnego, że nie działa :))) No i ostatnie pytanie: czy alkohol - nawet w tak małych ilościach jak kropelka dziennie - nie zaszkodzi rocznemu dziecku?
    • Czy homeopatyczne leki (krople) na alkoholu można wlewać (dawkę) do wrzątku i niech odstoi 2 godz i wyparuje? Czy wtedy nie tracą one na wartości? Od takiej dawki alkoholu mój maluch robi się nadpobudliwy (bierze Tartephedrel na zapal oskrzeli i Homeodose 8 na katar). Czy Wy dajecie maluchom tak bez odparowania ? Doradźcie pilnie! ania
    • pytanie może głupie, ale w homeopatii jestem początkująca i nie wiem... może to ma jakieś znaczenie - czy można ziarenka rozpuszczać w bardzo gorącej wodzie??
    • witam, sadze, ze moja corka (1 rok) ma owsiki; w aptece poradzono mi lek Cina 55 complexe (producent bodaj Lehring); na ulotce jest dawkowanie powyzej 6 lat (3x20 kropli), a jak powinnam to dawkowac roczniakowi? i jak dlugo powinna brac te krople? pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)
    • Proszę, doradźcie coś homeopatycznego (nie na alkoholu), na pogrypowe ostatki dla dziecka (2,6). Już 2 tyg od identyfikacji grypy u niego, a on nadal walczy z katarem (gęstym białym) , mokrym kaszlem (przy wysiłku, śmiechu, czasem podczas snu) i poci się podczas snu. Dawałam podczas grypy Osscilococilum, Engystol, potem Aflubin/L52. Teraz daję (od tygodnia) Homeodose 8 na katar i Tartephedreel na kaszel. Lekarz alergolog dodała mu i od tygodnia dostaje wziewne (Tilade i Berodual)....
    • pytanie jak w temacie. Bede podawac dziecku Lymphomyosot w kroplach. Nie moge znalezc informacji czy krople te rozpuszcza sie w wodzie czy podaje prosto na jezyk. Dziekuje za pomoc.
    • Mój mąż jest w trakcie kuracji homeo niezwiązanej z przeziębieniem i teraz właśnie przeziębił się - chcę mu podać na noc miód z masłem i spirytusem, ale nie wiem, czy spirytus nie osłabi działania homeopatów. W zasadach homeopatycznych jest o kofeinie, mięcie. Co z alkoholem? Można podać ten spirytus? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się