Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      alkoholu

alkoholu

(539 wyników)
    • Jakie korzysci mozna osiagnac pijac alkohol...!? A...
    • Skutki nagłego odstawienia alkoholu! Witam, mój Mąż- alkoholik ( mija rok od nieudanej proby rzucenia nałogu w ośrodku uzależnień), który średnio wypija po 8-10 piw dziennie, czasami bywa mieszanie z wodką, po ataku wysokiej temperatury ( prawie 40 stopni C), odstawil alkohol. Mija juz tydzien, kiedy maz nie jest w stanie wypic nawet jednego piwa, poniewaz dostaje zastrzyki, gdyz goraczka, co prawda mniejsza, sie utrzymuje. Co jest dosyc niepokojace, wystepuja u niego zaburzenia świadomosci...
    • Dzień dobry. Moja serdeczna przyjaciółka niedawno została mamą ślicznego bobasa. Niestety chłopiec nie jest w pełni zdrów - ma orzeczenie o niepełnosprawności, która podobno minie w wyniku kilku operacji przeprowadzonych we wczesnym dzieciństwie. Mimo wszystko jego ułomność jest widoczna na pierwszy rzut oka, wymaga terapii, rehabilitacji, codziennej specjalistycznej opieki, którą sprawuje właśnie moja przyjaciółka. Dzieciak jest bardzo dobrze zaopiekowany, przyjaciółka ćwiczy z nim codzienn...
    • witam tych co to czytaja mam 26 lat a moj maz 30 ma duze problemy z alkoholem i choc sam o tym wie i chcial by jakies leki to zbyt sie wstydzi by pojsc do lekarza.czy jest inny sposob pomocy.czuje sie bezradna poniewarz nie jestem w stanie doroslego mezczyzny pilnowc 24h na dobe a tak by trzeba. boje sie ze wkoncu nie wytrzymam tego psychicznie i sie rozstaniemy
    • Po raz pierwszy tutaj więc Witam wszystkich! Jestem nałogowym alkoholikiem od 20 lat. Bardzo rzadko uchlewam się tak żeby następny dzień był wyłączony z życia. Piję z reguły jakieś 200 g wódki/whisky dziennie w weekend może dwa razy więcej. Pracuję na etacie, wstaję wcześnie rano, nie zaniedbuję rodziny, staram się dbać o formę fizyczną - choć czasem to wszystko wymaga wielkiego wysiłku. Wiem powinienem się leczyć... wszystko wiem, depresja -nerwica, stany lękowe po odstawieniu zaczynają mi t...
    • Wiem, że zaleceniem na terapii jest NIE spotykanie sie w miejscach czy z osobami, ktore piją alkohol. czy Wy się do tego stosujecie? czy są wśród Was osoby, które nie piją a chodzą na grilla ze znajomymi, wesela, przyjęcia okolicznościowe...? czy zerwaliscie wszytskie stosunki i macie tylko nowych, niepijących znajomych? Jak to jest u was, ciekawa jestem waszych doświadczeń.
    • Mój mąż ma problem z alkoholem i chce z nim walczyć.Chciałby iść na oddział detoksykacyjny na 10 dni.Jednak tu jest problem.Żeby dostać się na oddział musi mieć 0 promilii.Stąd moje pytanie.Czy są jakieś domowe sposoby aby przez conajmniej 2 dni nie brał do ust alkoholu aby zgłosić się na oddział trzeżwy.Jest to dla niego trudne bo gdy odstawia alkohol to pod koniec dnia wszystko go boli,ręce mu się trzęsą i nie może sobie poradzić.Myślałam o tym żeby w ciągu tych 2 dni dawać mu jakieś środki...
    • I być może są już takie wątki, mnie chodzi o kolejne wskazówki i porady: jest tak-od co najmniej kilkunastu lat popijam sobie głównie piwko dla relaksu ( aż do końca, od 8- 16 butelek) a ostatnio mimo że nie mam już stresującej pracy zauważyłem, że przerwy kilkudniowe objawiają się uciskiem klatki piersiowej, "motylami" w żołądku i zgagą.Czy to mogą być symptomy uzależnienia czy np. stan przedzawałowy który "rozpraszam" alkoholem.
    • Od jakiegoś czasu mam problemy w domu. Mąż nadużywa alkoholu i wydaje mi się że jest już uzależniony, nie są to duże ilości pije jedno dwa piwa dziennie, można powiedzieć w granicach normy jeżeli coś takiego isnieje. Nie widzę żeby był wstawiony, ale ponoć od częstego picia zwiększa się tolerancja na wypijany alkohol :( Nie uchlewa się jak to zwykle bywa u stereotypowych alkoholików, ale pije i robi to codziennie. Zdarza się że wypije więcej z kumplami i wtedy zaczyna się mój problem. Przy...
    • Witam, bardzo proszę o pomoc i informację gdzie powinnam szukać pomocy a może wcale jej nie szukać? Ojciec mojego dziecka od dawna nadużywał alkoholu (już jako nastolatek) następnie był uzależniony od heroiny. Trafił do więzienia na 7 lat. Kiedy go poznałam nie pił, nie brał a ja nic nie wiedziałam ze jest alkoholikiem i narkomanem. Ma firmę, dobrze zarabia dba o dom. Początkowo ok.4 lat temu zaniepokoiło mnie zbyt częste spożywanie przez niego alkoholu (wieczorkiem na lepszy sen - ćwiarteczk...
    • Może to lepsza jest myśl? Przecież wino ma jakieś przesłanie, i uznane było w Galilejskiej Kanie. In vino veritas powiadają. A tu z uporem maniaka pić niczego nie pozwalają.
    • Przyczyna smierci A. Winehouse byl jednak alkohol... - Miala we krwi ponad 4 promile..! :-( A...
    • Jestem DDA i czasem boje się ze kiedyś stanę się alkoholikiem jak mój ojciec i dziadek. Mam prawie 30 lat. Alkoholu nie toleruje, nie lubię, skaza z lat dziecinnych. Po piwie bywam pijany czy po 3 kieliszkach wódki. Alkohol spłyca mi sen, a że lubię spać to wolę wyspać się niż wieczorem piwko wypić. Ojciec trzeźwy alkoholik 11 lat mamy w miarę ok kontakt, wiadomo masa rzeczy uciekła nam. Jakoś nie staram się go piętnować karać, życzę żeby mu się wiodło.Ja mam swoje zycie on swoje raz na 3 tyg...
    • Poczytalam sobie na necie o objawach, porobilam testy na alkoholizm , z ktorych wg. niektorych nie jestem uzalezniona wg. innych moge byc i dalej nic nie wiem. Nie jestem glupia ,zeby nie wiedziec ,ze moje picie raczej chyba nie miesci sie w normach. Wczoraj nic nie wypilam chociaz mezowskie piwo stoi w lodowce, dzisiaj tez jeszcze nic. Nie zauwazylam u siebie trzesacych sie rak, ani innych objawow odstawiennych. Wiem jak one wygladaja, bo probowalam rzucic palenie bez wspomagaczy i juz po ...
    • Witam. Potrzebuję do swojego opracowania danych nt. picia alkoholu. Ankieta jest krótka. Proszę o wypełnienie, to zajmie tylko minutę: www.ankieter.pl/wypelnij/ankiete/id/41
    • Czy bez terapii i grup wsparcia jestem w stanie sobie pomóc? Dajcie proszę znać, bo mam już dość siebie po alkoholu, dość tego że ranię najbliższych, zawalam pracę. Mam dość faktu, że alkohol kieruje moim życiem. Co robić?
    • piję. Wszyscy piją. Nikt nie ćpa. Kiedyś wszyscy ćpali. Dziś piją. Nie wyobrażam sobie że nie pije. Lubie pić. Po piciu robie dziwne rzeczy. Coraz dziwniejsze. Pije bezpiecznie. Tylko w weekendy. Muszę sie napić w weekend. Weekendy sa od tego żeby pić. Przyzwyczaiłem sie. Myślicie że to może być zgubne>? Wiedząc tyle o uzależnieniach chyba sie nie wpitalam w nastepne gó...? Miał ktos z was tak że pił tylko w weekendy i wsiąkł? pytam bo wolę dmuchać na zimne
    • Ponieważ wyedukowani, znaczy "leczeni" alkoholicy nie mogą pojąć, że spożywanie alkoholu nie polega na zaspokajaniu jakichkolwiek chorych potrzeb, na ucieczce od rzeczywistości czy fuszerce neuroprzekaźnikowej w uzależnionym mózgu, warto udać się na miłe, nieagresywne i serdeczne forum gazetowe [u]Alkohole- forum alkoholum[/u] Np. bardzo pouczający i szczery wątek dotyczy ulubionych trunków. Co ciekawe, nikt tam nie warczy jeden na drugiego, że absolutnie tylko to najlepsze, co jeden bez...
    • czy to jest w ogole mozliwe? guma do zucia nic nie daje;/
    • Mam ogromną prośbę, pomóżcie mi wymyślić sposób, aby odkryc prawdę, co się dzieje z moim tatą. Rzecz wygląda następująco. Od ok.2 lat moja mama dostrzega zmiane w zachowaniu mojego taty. Nie mieszkam z rodzicami i nie widzę tego na co dzień, ale czasem, gdy akurat do nich przyjeżdżam widzę to samo, co mama. Zdarza się, że tata wychodzi gdzieś na chwilę, to może byc samotny krotki spacer, pojscie po cos niewznego do piwnicy itp. i wraca w dziwnym stanie. Bardzo dziwnym! Zachowuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się