alkoholu

(11 wyników)
  • Witam, w związku z tym że nie wiele mam wiedzy na ten temat a w internecie nie moge znalezc jakichs szczegółow, tylko same ogólniki dotyczace epilepsji, mam pewne pytanie do was. Otóż moja sytuacja wygląda następujaco: Mając 2 lata zemdlałam i spadłam ze schodów, później drugi raz siedząc w fotelu. Zaciśniete piesci, i zeby, drgawki nie wiem czy byly. Brałam depakine - jak teraz czytam to podawało się to na piknolepsje czyli padaczke dziecieca. Tak więc mając 2 lata miałam 2 napady. Od...
  • Od kilkunastu lat nie wypiłem nawet 1 piwa nawet jak w ostatnich latach skończyłem szkołę policealną, a teraz zaocznie studiuję. Jednak teraz mam dwumiesięczne szkolenie dla niepełnosprawnych przygotowujące do pracy i mam dylemat. Chodzimy po zajęciach np. na spotkania przy molo w Sopocie, różnych kafejek i z colą w szklance siedzę tylko ja i jeden chłopak dojeżdżający na zajęcia samochodem. Czuję się trochę głupio jak zachęcają mnie do wypicia chociaż piwa bezalkoholowego. Tak naprawdę jest ...
  • Przepraszam jeżeli ten temat się już powtórzył, ale mam ważne pytanie , Choruje od 10 lat na epilepsje , jestem od ponad 2 lat na Orfiliru i Neurotopie i nie miałam ataków . Mam pytanie jeżeli chodzi o alkohol. Wiem że przy tej chorobie jest to niewskazane i prowadzi do ataków itd . Ale ostatnio przez prawie cała noc sączyłam jedno piwo,czułam się dobrze oprócz tego że poczułam że jakgdyby mnie 'wzięło' . I zastanawiam się nad tym czy alkohol działa mocniej przy branych lekach na epi bardz...
  • Witam, jestem nowy na tym forum i stwierdziłem, że muszę z kimś, kto mnie zrozumie porozmawiać na jakimś forum. Może zacznę od przedstawienia w skrócie mojej historii: -wiek ok 4-5 lat - przewróciłem się upadając głową na beton i ponoć na chwilkę straciłem przytomność, co nie było konsultowane z lekarzem -wiek 7 lat - śmierć ojca w wypadku.. i w sumie od tego się zaczęły dalsze utraty przytomności, bez drgawek. (upadek z deskorolki stojąc w miejscu na głowę, granie w piłkę na siedząco...
  • Jak to jest z tym u Was? Mnie wnerwia jak wyjdę gdzieś ze swoimi znajomymi, a oni mi mówią napij że się z nami. Dobrze wiedzą, że choruję, że nie mogę pic, ale dalej swoje. Uważają że jak wypiję trochę to mi nic nie będzie, ale kurcze mnie alkohol nie smakuje a poza tym nie chcę dolewac oliwy do ognia bo gdybym miała od tego dostac ataku to chyba by mnie krew zalała. I tak zawsze stawiam na swoim ale wydaje mi się że wychodzę na jakąś dziwaczke. Wczoraj byłam na większej imprezie byl...
  • Jak to jest z tym alkoholem? Można czy nie można mając EPI? Ja dostałem przykazanie, że zupełnie, ani jednej kropelki. Czasami słyszę jednak że można?
  • Kiedy brałam Tegretol dużo mogłam wypić. Czułam sie świetnie. Teraz od niedawna biorę Trileptal i na razie nie piję.Macie jakies podobne doświadczenia?
  • Witam! Jestem tu nowa /wczoraj trafiłam na to forum/. Chciałam się dowiedzieć jak to jest z tym alkoholem. Lekarze mówią, że absolutnie nie. Ale czy kieliszek wina do kolacji też szkodzi? W tej chwili jestem w ciąży więc odpada ale potem? Dodam,że biorę Tegretol 200 w dawce 2 x po 200. Do tej pory miałam 2 napady, po których zdiagnozowano mi padaczkę. Od kiedy biorę leki tj. 07.01.2007. nie miałam napadu. Pozdrawiam.
  • mam 18 lat i wykryto u mnie epilepsję w styczniu tego roku. mialam try napady , dopiero po tym trzecim na badaniach wyszlo . napady mialam tylko i wylącznie wtedy, kiedy dosc duzo pilam i malo spalam. moje wyniki sa coraz lepsze. czy lekarz mowiac mi ze jest lepiej itp nie robi mi tylko i wylącznie nadzei? chcialabym normalnie zyc jak normalna nastolatka , lubie alkohol fakt i lubie duzo imprezowac , jest to dla mnie poniekad problem . prosze mi napisac czy jest mozliwosc ze wyjde z tego za ...
  • Witam, kilka dni temu miałam nawrót padaczki po 6 latach..a wczesniej atak mialam tylko 2 razy na samym poczatku choroby. i teraz zastanawiam sie co moglo byc przyczyna, czy zmeczenie, zbyt krotki sen? bo mialam za soba impreze i cala nie przespana noc, wrocilam do domu, spalam moze 4 godziny i po przebudzeniu stalo sie :( czy może zbyt duza ilosc alkoholu:/ ktorego ostatnio duzo naduzywalam, ale jakos szybciej nic mi nie bylo kiedy pilam. i teraz nie wiem czy moj organizm po prostu...
  • Ja dostałam takie wytyczne: - chodzić na dyskoteki - za dużo nie oglądać TV - pić alkoholu - brać narkotyków - nurkować - wspinaczka - pływać statkiem - zarywać noce - i teraz moje pytanie zdarzył Wam sie atak podczas sexu ??? * Słyszałam że kawa też nie jest zbyt dobra,co o tym myślicie? Jeżeli macie jeszcze dodatkowe informacje czego robic sie nie powinno,to bardzo proszę piszcie. PS: Jeżeli tan wątek się już pojawił to baardzo przepraszam jestem tu nowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się