IP: 195.116.171.* 23.03.07, 09:45
Czy miałyście może coś takiego?Od 3 dni rano mam biegunkę, wygląda to w ten
sposób że po przebudzeniu muszę pędzić do ubikacji ale bez bólu
brzucha ,skrętów jelit po prostu czuję że mi się chce .Bez zbędnych
szczegółów wygląda to tak jak by odkręcić kran z wodą.Tak jest 4-5 razy i
potem przez resztę dnia spokój.Czy może to być związane z braniem tarividu na
zap. pęcherza?mam w domu różne tabletki na biegunkę ale nie wiem czy można je
brac z lekami na pęcherz poradżcie!Do lekarza idę w poniedziałek.Z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: lisia312 Re: biegunka IP: *.chello.pl 23.03.07, 09:49
      nie wiem, co może być przyczyną, ale na biegunkę zawsze pomaga mi węgiel w
      tabletkach, teraz nawet robią w kapsułkach. Ewentualnie czarna jagoda w każdej
      postaci. Zdrowia życzę
    • agatka_to_ja Re: biegunka 23.03.07, 09:56

>Czy może to być związane z braniem tarividu na
      > zap. pęcherza?

a co mowi ulotka tego leku o skutkach ubocznych?

>mam w domu różne tabletki na biegunkę ale nie wiem czy można je
      > brac z lekami na pęcherz

a co mowi ulotka tego leku o interakcjach z innymi lekami?

na tym forum nie siedza farmaceutki ani lekarki, naprawde duzo latwiej jest
      przeczytac ulotke.
      • Gość: monia.147 Re: biegunka IP: 195.116.171.* 23.03.07, 10:03
        oczywiście że czytałam o skutkach ubocznych tarividu ,jak w większości ulotek
        pisze też o biegunce ale nigdy tak nie miałam z innymi lekami .Na biegunkę mam
        w domu węgiel , loperamid ,nifuroksazyd ale nigdzie nie pisze tam na temat
        interakcji z lekami moczopędnymi a nie chciałabym narobić sobie większego
        bałaganu.Dlatego pytam!!!!!!!!!
        • Gość: zaraz_zaraz Re: biegunka IP: 62.121.129.* 23.03.07, 11:18
          Tarivid nie jest lekiem moczopędnym, tylko bakteriobójczym
          (chemioterapeutykiem). Biegunka może być skutkiem ubocznym przyjmowania tego
          leku, może też wynikać z czego innego. Na Twoim miejscu skontaktowałabym się
          jeszcze dziś z lekarzem telefonicznie (gdyby były jakieś problemy,
          zaznaczyłabym, że chodzi o skutek uboczny leku) i zapytała, czy odstawić ten lek.
          Z wszystkich wymienionych przez Ciebie leków węgiel wydaje mi się w tym
          przypadku najbezpieczniejszym rozwiązaniem - jedyne, czym grozi w takiej
          sytuacji, bez względu na przyczynę biegunki, to ewentualnie nieznacznym
          zmniejszeniem wchłaniania Tarividu. Na pewno nie dokładałabym w tej sytuacji
          następnego chemioterapeutyku, jakim jest Nifuroksazyd, będący zresztą lekiem
          wydawanym z przepisu lekarza i lekiem, który powinien być stosowany na jego
          zalecenie.
    • aw25 Re: biegunka 23.03.07, 11:00
      Oczywiście może to być skutek uboczny leków.Ja tak miałam jak zażywałam dwa
      antybiotyki. Radzę wziąć węgiel bo jest mało prawdopodobne żeby wszedł w
      interakcję z tym lekiem. Poza tym pij dużo płynów, żeby sie nie odwodnić,
      odstaw kawę bo ona często ma działanie przeczyszczające i dodatkowo wypłukuje
      np. magnez. Jedz produkty lekkostrawne, może suchary itp. Być może to grypa
      żołądkowo - jelitowa . Ale jeśli nie będzie poprawy to nie czekaj do
      poniedziałku tylko jedź na ostry dyżur bo grozi Ci odwodnienie. Życzę zdrówka.
      • Gość: monia.147 Re: biegunka IP: 195.116.171.* 23.03.07, 11:25
        Wielkie dzięki kobietki wezmę dzisiaj węgiel i poczekam do jutra bo ta biegunka
        to tylko rano i może jutro będzie po węglu lepiej ,zresztą leki biorę do jutra
        wieczora może potem sytuacja się unormuje ,kupiłam sobie jeszcze lacidofil no
        i czekam na efekty.pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka