bielany

(30 wyników)
  • jak donoszą liczne witryny biznesowe,jak to zwykle z EW bywa, powstanie na terenach należących do IKEI, a więc najprawdopodobniej naprzeciwko bielańskiej Ikei. Ciekawe jak to odbije się na cenach w MediaMarkcie ? :) A swoją drogą mógłby tym razem być wyjątek i mogliby zbudować EW na terenie należacym do Castoramy, czyli pomiędzy nią a OBI i wtedy powstałby jeden MEGACIĄG HANDLOWY od Tesco poprzez Ikeę, Obi i EW aż do Castoramy:) Ciekawe zatem , co naprawdę powstanie na tym wiel...
  • Jak podały media niemieckie, odzieżowy potentat z Niemiec, firma ORSAY, przenosi swe centra logistyczne z Niemiec do podwrocławskich Bielan. W Niemczech pracę straci ok. 250 osób. W Bielanach już działa ogromny magazyn. Za kilka miesięcy przeniesiona zostanie do Polski centrala zakupów. Wrocław Górą!
  • czy ktoś z was sie orientuje co buduja na bielanach na przeciwko hotelu bielany tuz obok mebli bodzio?
  • Skanska buduje dla IKEI Szwedzki koncern budowlany Skanska zawarł z siecią IKEA kontrakt na budowę obiektu handlowego na wrocławskich Bielanach. Ma on mieć ok. 17 tys. m2, a wartość umowy przekracza 35 mln zł.
  • Być może za 2-3 lata podwrocławskie Siechnice (wylot na Oławę, Opole) staną się drugimi "Bielanami Wrocławskimi". I nie chodzi to o wielkie centrum handlowe z hipermarketami tylko o fabryki, zakłady produkcyjne, które zaczynają powstawać w tej miejscowości. SŁOWO POLSKIE: W Siechnicach zainwestują firmy. Będzie praca, bo gmina umiejętnie wykorzystała prawo. Specjalnych stref ekonomicznych nie można już tworzyć w Polsce, bo sprzeciwiła im się Unia Europejska. Jak więc przyci...
  • bielany(36)

czy wiecie co będą budować za "parkiem bielany" tym niedawno otwartym?widać tam koparki i zwały ziemi.
  • Jeszcze kilka miesięcy temu rosła w tym miejscu trawa, teraz w błyskawicznym tempie powstaje nowe centrum handlowe BIELANY II. Nowy obiekt stanie dokładnie po przeciwnej stronie ulicy co pierwsze Centrum Bielany, a ruszyć ma w grudniu 2005. Będzie miał początkowo powierzchnię 11 tys m2 (w następnych latach zostanie powiekszona do 25 tys m2 pow handlowej). W jego skłąd wejdzie także stacja benzynowa JET oraz restauracja i duży parking na kilkaset aut. Jaka będzie oferta sklep...
  • Zmiana daty na tablicy informacyjnej utwierdziła mnie w przekonaniu, że cała ta szopka z rozbudową to tylko marnej jakości reklama mająca na celu pokazać jaką to potęgą jest CH w gminie Kobierzye pod Wrocławiem. Tuż obok buduje sie Auchan i Leroy Merlin który znajduje się na terenie miasta Wrocławia, myślę, że nam wrocławiakom zależy na tym by to właśnie WROCŁAWSKIE CH było potęgą!!!!! Wspierajmy nasz lokalny rynek
  • Jeśli chodzi o Autostradową Obwodnicę Wrocławia - Jest decyzja lokalizacyjna wojewody i ministra infrastruktury - Została ona zaskarżona do Wojewódzkiego NSA w Warszawie - Sprawa nie wiadomo kiedy będzie rozpatrywana (narazie nie wiadomo) - Przewidywany termin realizacji (według rzecznika wojewody) w latach 2007-08 Jeśli chodzi o drogę Bielany-Łany-Długołeka - Jest teraz na etapie dopracowywania planów zagospodarowania przestrzennego, jeszcze dwie gminy na trasie ich nie mają. ...
  • witam wszystkich, bardzo prosze was o podanie mi informacji na temat inwestcji na przeciwko centrum bielany, czy to centrum meblowe jest juz otwarte i jezeli tak, jaki styl mebli no i oczywiscie wasze wrazenia, ceny itp
  • Własnie dzis zobaczyłem prowadzone prace na terenie CH Bielany BIS koło KFC. A jednak cos sie ruszyło...
  • Kilkanaście dni temu w Bielanach Wrocławskich ruszyło nowe centrum handlowe. W miejscu w którym był Office Deepot (vis a vie CH BIELANY I, a obok budowanego właśnie CH BIELANY II) powstało "CENTRUM MODY A4". Na powierzchni kilkunastu tys m2 znajduje się galeria 70 sklepów i butików - wszystkie odzieżowe i z modą damską, męską, młodzieżową i sportową polskich i zagranicznych firm.
  • A nie dało by się czegoś zrobić z tym smorodem, który czuć w Centrum Bielany gdy wiatr wieje ze strony tego zakładu? Cuchnie zupełnie jak we Świeciu za komuny.
  • Co się obecnie dzieje w budowie drogi wojewódzkiej Bielany-Łany-Długołęka? Mam wrażenie, że nic!
  • Czy to prawda, że budowany jest tam kinopleks? Na pewno by się przydał...
  • Przed kilkoma laty słyszałem koncepcje włączenia Bielan Wrocławskich do Wrocławia, czy ktos wie coś na ten tymat i czy jest to aktualne i realne? P.S. Wydaje mi sie ze juz chyba za późno bo im bardziej sie ta "wiocha" rozrośnie tym mniejsze na to szanse...
  • Czy coś się dzieje ciągle słyszę o planach. W Oleśnicę ładuję się grube milardy a we Wrocławiu dalej cały ruch przeciska sie przez centrum.
  • Wprawdzie ktoś tu mówił,że to tylko pokaz siły ale jednak na terenie(na przeciw Tesco) stoja tablice informacyjne.Nowe obiekty maja mieć 30tys metróe kw. powierzchni i byc oddane do uzytku w 3 kwartale 2003 roku. Takie informacje sa na tablicach,wiecej nie nwiem.
  • Wiadomo, że powstaje Auchan, wiadomo, że Czekoladowa powinna zostać połączona z ul. Karkonoską, ale: 1. Jaki ruch będzie się odbywał na Czekoladowej? Ograniczony np. do 3,5 t? 2. Komunikacja miejska: czy linie tramwajowe zostaną wydłużone, np. 17 do Auchan? Jesli tak, to któredy? Pozdrawiam
  • Szumiały kiedyś wierzby o przedłużeniu 17 (a może 7, nie pamiętam) do Giełdy na Karmelkowej. Zakładam, że te plany nadal istnieją (jeśli nie, to proszę o wyprowadzenie z błędu) i że póki co nie ma widoków na ich realizację (podobnie jak z tram. na Kozanów, ND, Psie Pole i co tam jeszcze). Ale interesuje mnie, którędy jeździłaby "przedłużona" 17 (7?). Przez samą Klecinę, czy jakoś z boku? Z góry dzięki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się