bielany

(83 wyniki)
  • Kochani Rodzice i Dzieci ;) !!!! Zwracam się do Was z ogromną prośbą o wsparcie mej skromnej osoby w pewnych poczynaniach, których rezultaty mają zadowolić przede wszystkim Wasze dzieci a przy tym i Was drodzy rodzice. Zdaję sobie sprawę z tego, że co rusz wydłużający nam się czas pracy niestety jest mało adekwatny do wielkości wypłaty ale jak szef każe siedzieć to siedzimy i grzecznie pracujemy. Tym czasem dzieci kończą zajęcia w szkole a nie każdy z nas ma to ogromne szczęście posiadan...
  • Zainteresowałam sie akcją i mysle, ze warto ją rozpropagowac wśród mieszkanców. W tej chwili w naszej dzielnicy zgloszony jest 1 plac zabaw - Kępa Potocka, ale przez spółdzielnie mozna zgłaszac tez kolejne. www.100latnivea.pl/glosowanie Poska,Warszawa - Bielany park Kępa Potocka teren parku Kępa Potocka po stonie dzielnicy Bielany, ale spacerowe i ścieżka rowerowa, zbiornik wodny, teren spacerowy w pobliżu skrzyżowania ulic: Podleśna i Gwiaździsta www.100latnivea.pl/glosowanie/plac/...
  • Wiem, że jest watek o trasach rowerowych, ale tam podajemy ciekawe trasy, a tutaj chciałbym sie skupić na problematyce infrastruktury rowerowej na Bielanach.
  • Od kiedy mieszkacie na Bielanach? Żyjecie tu przez całe życie czy może los rzucił Was tutaj całkiem niedawno? Chcecie tu pozostać na długie lata czy może zamierzacie uciec stąd jak najprędzej? Piszcie śmiało! A teraz coś o mnie: 30 lat na Bielanach - urodzony na Woli, pierwsze 2 lata żywota spędziłem na Ochocie, ale tego już nie pamiętam, potem Bielany - z tego jakieś 20 lat na Wawrzyszewie i 10 na sąsiedniej Chomiczówce. Czy chcę tu zostać? Kiedyś chciałem się wyprowadzić, dużo rzeczy mi ...
  • Jakiś czas temu toczyła się na Bielanach dyskusja w sprawie przyszłości huty. Rozmawiano o tym, czy we współczesnych czasach ten zakład ma jeszcze na Bielanach rację bytu, czy też powinien zostać kiedyś zlikwidowany i zastapiony kawałkiem normalnego miasta. Ja wiem, że dyskusja jest trochę abstrakcyjna i akademicka, bo najwięcej i tak zależy od właściciela huty, który póki co wynieść się z Bielan nie zamierza, niemniej jednak kiedyś może się to zmienić, dlatego ciekawi mnie Wasze zdanie w ...
  • Polecę kilka ciekawych stron, gdzie można pooglądać , poczytać, dowiedzieć się czegoś z historii Bielan. 1. www.audiovis.nac.gov.pl/ To ogromny zbiór fotografii, wpisując w wyszukiwarce określone hasła można znaleźć interesujące zdjęcia Bielan, Warszawy i nietylko. oto kilka z nich: www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/141017/79367a7fa56d9478082b67397497f981/ www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/166935/b3e28920a1432864d482528f557e3f3c/ www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/165658/d3e83582ceb7282e7c287068...
  • nie wiem czy był juz taki post, bo oczywiscie Pan Łukasz sie strasznie tu rozpisał na tym forum, ale ciekawi mnie jedno, a mianowicie: jak zareklamujecie Bielany ? czym zachęcić moża ludzi by u Was zamieszkać. p.s. pomińmy te "zielone płuca" hihih:)
  • Mieszańcu Bielan, jeśli jeszcze nie placicsz podatku w Warszawie... to zacznij! Wbrew pozorom nie musisz być tu zameldowany. www.zyciewarszawy.pl/artykul/584416.html [i]Ruszyła kampania zachęcająca warszawiaków do płacenia podatków w stolicy. Nie trzeba się tu meldować, wystarczy wypełnić NIP-3 – przypominają urzędnicy. – Według naszych szacunków, Warszawa traci rocznie ponad miliard złotych na tym, że mieszkający tu ludzie płacą podatki w miejscach, z których dawno się wy...
  • Jak donosi dzisiejsza prasa, istnieją poważne plany rozszerzenia granic dzielnicy Bielany. Po pierwsze do Bielan miałoby być przyłączone bielańskie lotnisko oraz przylegający do Bielan pas terenu wzdłuż ulicy Maczka, gdzie obecnie rozciągają się ogródki działkowe. [i]Chcielibyśmy coś zrobić z tym terenem, ale nie bardzo wiemy, co. Uczciwie mówiąc, nie radzimy sobie z tym.[/i] - rozkłada ręce burmistrz Bemowa, tlumacząc przyczynę, dla której zdecydowano o oddaniu tych terenów Bielanom. I do...
  • Jeszcze nie grałam! A Wy? I po raz kolejny wielki błąd Ratusza - informacja o tym że dziś zaczyna się misja powinna zostać wysłana do mieszkańców w ostatnim newsletterze. Dlaczego tego nie zrobili? Jak zwykle pozostanie to zagadką.
  • [b]Już w najbliższy piątek uroczyste otwarcie nowego bloga o naszej dzielnicy![/b] Na razie adres trzymam w tajemnicy, w piątek wszystkiego się dowiecie. [b]Uwaga, poszukuję współpiszących![/b] Chciałbym bowiem, aby nie był to mój blog autorski, lecz miejsce, gdzie każdy z nas mógłby pisać swoje przemyślenia - te nieco dłuzsze, niż te, które piszemy codziennie na forum. Blog nie bedzie posiadał "jedynie słusznej linii" - każdy, kto chce go współtworzyć, będzie mógł bez przeszód pisac sw...
  • Kasprowicza? Marymoncka? Broniewskiego? Żeromskiego? Może jeszcze jakaś inna? Co jest sercem Bielan?
  • W dyskusjach o Bielanach od dawna przebija czasem wątek, że pewne rzeczy (np. kino, centrum handlowe, knajpy) są na Bielanach niepotrzebne, bo przecież można pojechac do innej dzielnicy. Powyższe wynika zapewne z myślenia o Bielanach przez pryzmat ich polożenia w Warszawie. No owszem, lezymy na peryferiach Warszawy, więc jeśli będziemy patrzeć na Bielany przez ogólnowarszawski pryzmat, to zawsze wyjdzie nam z tego peryferyjność, a co za tym idzie rezygnacja i pogodzenie się z tym, że pewny...
  • Zapewne znakomita większośc mieszkańców Bielan to Polacy, a Polak jak wiadomo lubi sobie czasem ponarzekać. I temu będzie służył m.in. ten wątek :) W ramach rozkręcania i propagowania tego forum mam zresztą powiadomić o jego istnieniu naszych bielańskich radnych (zachęcając jednocześnie do aktywnego uczestnictwa lub chociaż do lektury), więc warto zatroszczyć się o bogaty materiał przemysleń dla naszych kochanych rządzących :) Jeśli chodzi o same problemy i wady, to widzę to tak (kolejn...
  • Jeśli się dobrze przyjrzeć, to okazuje się, że Bielany to istne zagłębie śmiesznych nazw ulic. Aspekt, Wolumen, Abecadło, Rękopis, Parnas, Przytyk... Tak, to wszystko w naszej dzielnicy! Czy orientujecie się, czy przynajmniej część z tych nazw ma jakieś historyczne uzasadnienie, czy tez jest to tylko i wyłacznie efekt radosnej twórczości urzędników? Zwłaszcza Wolumen mnie ciekawi, ale inne też. A przy okazji - jakie nazwy warszawskich ulic (mam na mysli całe miasto,nie tylko Bielany) W...
  • Siłownia, bądź club fitness, takie miejsce gdzie uczęszcza się w celu utrzymania dobrej kondycji fizycznej. Opisujcie jakie wywarły na was wrażenia takie miejsca? Oczywiście, za ile? Proszę również podać lokalizację i dojazd. Liczą się wszystkie opinie pozytywne i te mniej fajne, naturalnie dozwolone jest również wpisywanie siłowni w pobliżu Bielan. Do wygrania nie ma nic, oprócz poczucia spełnienia dobrerj forumowej przysługi.
  • Tak sobie myślę i nie mogę sobie przypomnieć czy na Bielanach widziałam jakiś pomnik, rzeźbę (obelisk na Pl. Konferderacji się nie liczy). Czy można liczyć na jakiegoś zapaleńca-artystę bielańskiego patriotę - kogoś w rodzaju Pawła Althamera bis?
  • www.siskom.waw.pl/planistyka-warszawa-sk-bemowo_bielany_S7.htm
  • Dużo się tu pisze o naszej dzielnicy a nie ma świeżych pomysłów co by zmienić ,ulepszyć ,poprawić ,posprzątać naprawić tak aby Bielany były jeszcze ładniejsze .
  • Nie, nie palnują budować, niestety. Ale... Do założenia wątku zainspirowały mnei dwa wpisy: forum.gazeta.pl/forum/w,101706,122415685,124633987,sila_i_znaczenie_dzielnicy_bedzie_roslo.html [i]Oczywiście, że siła i znaczenie dzielnicy będzie rosło jeśli potrafi przyciągnąć tak duże inwestycje jak Aquapark.[/i] i forum.gazeta.pl/forum/w,101706,123458636,124634367,Pani_prezydent_pamietamy_o_obietnicy_z_2006_r_.html [i]Bardzo atrakcyjna sadzawka i salki dla liliputów, ale warto p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się