bielany

(459 wyników)
  • Czy ktoś może polecić? W tej chwili chodzę do Zdrofitu w PKOL'u, ale nie jestem do końca zadowolona. Szukam informacji o innych klubach. Czy zajęcia są fajne, jak instruktorzy, czy czyste szatnie... itd?
  • Do nowotworzonego stowarzyszenia poszukujemy chetnych wspólzalozycieli Zajmowac sie bedziemy wszystkim co dotyczy dzielnicy Bielany Na razie jest to pustynia Chcemy to zmienic - wiecej kultury - wiecej sciezek rowerowych - wiecej parków i zieleni - wiecej kawiarenek Ozywmy Bielany Zgłoszenia konsoft@wp.pl
  • [b]W 2011 przekazano uczelni działkę na warszawskich Bielanach u zbiegu Broniewskiego i Duracza pod budowę nowej siedziby uczelni.[/b] Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie jest jedyną państwową uczelnią w Polsce kształcącą duchownych Kościołów chrześcijańskich (poza rzymskokatolickim) na poziomie akademickim – magisterskim i doktoranckim. Jest ona kontynuatorką Wydziału Teologii Ewangelickiej i Studium Teologii Prawosławnej, utworzonych po pierwszej wojnie światowej ...
  • To znaczy - kiedy wreszcie Bielany zwane Polnocnym Zoliborzem na powrot wejda w sklad Republiki Zoliborskiej?
  • Świetny pomysł!
  • jestem tu po raz pierwszy i ze zdumieniem zobaczyłem, że Bielany mają wspólne forum z malutkim i bardzo różniącym się Żoliborzem. Dwie różne dzielnice, dwie różne władze dzielnicowe i różniące się środowiska społeczne, stąd też mogą wynikać różne potrzeby. Zbliżają się wybory samorządowe i myślę, że warto porozmawiać na tym forum, czy ci którzy tak dzielnie (bo przecież za zaledwie 2 tys. zł diety miesięcznie) radni i burmistrzowie (conajmniej 4 razy większe uposażenie) powinni się starać o r...
  • To prawda, chodniki na Bielanach wołają o pomstę do nieba. Psie odchody, pety, papierki, butelki, to wszystko zalega na chodnikach i wygląda to tak, jaby nikt tego nie sprzątał. Proponuję przejść się obok ryneczku przy Wolumenie, podobno teren jest sprzątany. Po dniu targowym śmieci walają się kilkadziesiąt metrów od ryneczku. Przy drzewie przy przejściu do metra zawsze ustawiany jest stos ze śmieci, którym nikt się nie interesuje. Podobnie lasek Lindego, wszędzie butelki, pety i inne śmieci...
  • Witam, Wiem, ze ten watek poruszany był kilkarotnie ale ostatni raz parę m-cy temu. A mnie zależy na świeżych opiniach. Własnie przeprowadzam się na Bielany i szukam dobrego pediatry dla 3,5 letniego smyka najlepiej w okolicach marymonckiej, Kasprowicza, Prz Agorze. Mój syn jest alergikiem, często choruje - więc zależy mi na kimś kto ma dobre podejście do dzieci i nie przepisuje od razu antybiotyków. I co równie ważne potrzebuję pediatry do którego jestem w stanie dostać się w ciągu je...
  • Ten park z Harcerzami to kolejny wybryk w stylu "Rondo Babki Radosława"
  • Panie rzeczniku prasowy Urzędu Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy. Zapewne przyjeżdża pan do pracy samochodem, parkując go w pobliżu nowej siedziby urzędu. Proponuję, aby w dniu jutrzejszym, przyjechał pan do pracy dwadzieścia minut wcześniej i zamiast pogonić do swojego korytka, niech się pan przejdzie spacerkiem dookoła waszej nowej siedziby, a przy okazji przejdzie sobie chodnikami wzdłuż uliczek okalających budynek urzędu. Po tym spacerku, zapewne dotrze do pana umysłowości, jakież to bani...
  • Skoro jest wątek o pizzy na Żoliborzu, niech będzie i o pizzy na Bielanach. Gdzie warto zjeść (ewentualnie zamówić) pizzę, a których miejsc lepiej unikać? Gdzie możemy napieścić nasze kubki smakowe, a gdzie trafimy na stare składniki i gumowate ciasto? Czekam na Wasze typy, bo póki co zamawiam w dwóch miejscach, ale może warto też spróbować gdzie indziej? Tak samo niektóre miejsca mam skreślone, ale może się od tego czasu poprawiły? Swoich typów nie podam, coby nie narazić się na zarzut kr...
  • Przecież tam jest poniżej metra głębokości.
  • witam od 40 lat jestem najemcą mieszkania komunalnego na warszawskich bielanach.W polowie zeszłego roku gmina dala szanse na wykup mieszkań komunalnych po złożeniu wypelionej ankiety. Ankietę zlozylam na koniec września do Ratusza a wczoraj dostaje informacje od gminy w formie listu, iz "dziękują za zainteresowanie, lecz w danej chwili nie sprzedajemy mieszkan, o ewentualnej sprzedazy poinformujemy Państwa w osobnym pismie" czekam na informację pol roku, zlozylam wszystkie dokumenty (akt...
  • metro, ratusz i troche nowego asfaltu - duzy plus. zabrani kilku linii tramwajowych i autobusowych - troszke wiekszy minus. dlaczego tam gdzie jest metro na sile wszystkich zmusza sie do korzystania z niego? owszem - poprawiono komunikacje osiedla - metro, ale cala reszte poszatkowano, pozmieniano i zlikwidowano. dlaczego nie przedluzono Broniewskiego i nie poszerzono Wolczynskiej? Plany sa od dawna. W okolicy Sokratesa i Wolczynskiej rosna nowe bloki, bedzie wiecej samochodow z mostu pr...
  • Jest szansa na likwidację wąskiego gardła na ul. Kasprowicza. Mieszkańcy walczą też o przebudowę Wólczyńskiej. – Bielany mogą zostać sparaliżowane przez most Północny – ostrzegają. www.zw.com.pl/artykul/539568-Most-zakorkuje-Bielany.html
  • Pewnie słyszeli Państwo, że w planach Zarządu Miejskich Inwestycji Drogowych jest przebudowa układu drogowego na tzw. "serku bielańskim" w Warszawie. Jest to teren południowych Bielan położony w trójkącie między ulicami: Marymoncką, Żeromskiego i Sacharowa (dawny odcinek ul. Duracza). Projekt zakłada likwidację części ul. Kasprowicza na odcinku od ul. Żeromskiego do obecnej ul. Sacharowa, natomiast ul. Sacharowa ma zostać przedłużona do ul. Marymonckiej. Nowopowstała ulica wraz z dotychczaso...
  • Drodzy Państwo, Postanowiłem zalożyć wątek, w którym my jako mieszkańcy Bielan będziemy mogli zadawać Państwu jako kandydatom na włodarzy Dzielnicy pytania i gdzie (mam nadzieję) uzyskamy od Was odpowiedzi, które pozwolą lepiej poznać Was i Wasze programy. Prosiłbym o konkretne odpowiedzi, bez agitacji politycznej i reklamowania własnych osób. Podobnie zadających pytania proszę o powstrzymywanie się od złośliwości, etc. Z pytaniami zacznę od siebie, oto kilka na temat spraw które mnie jak...
  • Hej, niedługo wprowadzam się na bielany, a dokładniej ul. Gąbińska, ponoć w okolicy jest Fresh maket i Carrefou, czy ktoś robi tam zakupy?? jak sklepy? Mozna w którymś z nich zrobić normalne zakupy?
  • 21.04. sobota WARSZAWA NA ŻYWO #23 – Bielany rowerowo Pierwsza w tym roku wycieczka rowerowa w ramach cyklu „W.N.Ż.”! Poznajemy uroczą, pełną zieleni i ciekawego budownictwa dzielnicę, gdzie XVII-wieczna historia sąsiaduje z międzywojennym modernizmem. Budownictwo spółdzielcze, koncepcja „miasta-ogrodu”, skrawek starodawnej puszczy mazowieckiej, klasztor kamedułów… Zbiórka z rowerami o 12.00 na rogu ulic Kasprowicza i Podczaszyńskiego. Wycieczka potr...
  • Barany z ZTM szukają pretekstu by skasować całą komunikację na Bielanach poza metrem. A na Słodowcu już nie można się wcisnąć do wagonu. Ręce opadają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się