bielany

(8 wyników)
  • Nasze dzielnice, Bemowo i Bielany, sąsiadują ze sobą. I tak mnie ciekawi - zaglądacie do nas czasem czy jesteście od nas odwróceni plecami? Ja czasem wpadam na Bemowo - glównie na zakupy, bo u nas to jednak pustynia handlowa jest... No i ktoś mi bliski mieszka w dzielnicy Bemowo, aczkolwiek nie na "właściwym" Bemowie, lecz na Jelonkach już.
  • z pasażerów ciąg dalszy! ZTM ogłosił na swojej stronie internetowej zmodyfikowany projekt zmian w komunikacji, związanych z otwarciem I linii metra. Niestety, cała sprawa nie przybliżyła Bemowa do utrzymania dobrego stanu obsługi komunikacją publiczną, wręcz przeciwnie. Okazuje się bowiem, że ZTM postanowił co prawda utrzymać linię 184, jednak z dużo mniejszą częstotliwością kursowania, przy czym linia miałaby zostać wycofana z ulicy Kasprowicza, w konsekwencji czego całe Jelo...
  • Witam. Czy tylko mi wydaje czy odkąd LPR lata Eurocopterem ( taki orkągły żółciutki okrągły helikopterek) znacznie zwiększył się poziom hałasu? Mieszkam w okolicach lotniska od wielu lat , ale takich męczarni jak ostatni nie przechodziłem nigdy. Pamiętam, jak latała jeszcze przed wypadkiem Augusta ( poprzedni helikopter) - jakoś potrafili latać ciszej i nie męczyć mieszkańców tak jak teraz. Czy można coś z tym zrobić, czy są wg Was jakieś normy hałasu ew przepisy by nie latać po 2200 n...
  • Czyżby w takich dwóch duzych dzielnicach nie było o czym rozmawiać? :)
  • Może ktoś z Was widział to maleństwo, proszę o pomoc, więcej na gumtree.pl/cgi-bin/show_posting.pl?posting_id=6612240 Z GóRY DZIĘKUJĘ!!!
  • Jako mieszkaniec Bielan w dniu dzisiejszym wysłałem maila do Burmistrza i Vice Burmistrza gminy Bielany z prośbą o natychmiastową i stanowczą reakcję na pomysł przeniesienia syfu i przestępczości ze Stadionu Dziesięciolecia na granicę Bielan i Bemowa. Mieszkańców Bemowa proszę o uczynienie tego samego. Burmistrz Bemowa Jarosław Dąbrowski, mail: j.dabrowski@bemowo.waw.pl Zastępca Burmistrza Bohdan Szułczyński, mail: b.szulczynski@bemowo.waw.pl Zastępca Burmistrza Mariusz Początek...
  • Może na Woli, Bemowie (bo na Bielanach, Żoliborzu - sprawa wątpliwa). Jak w temacie (do 800~900 z licznikami, bez kaucji)????? Po dwóch tygodniach usilnych poszukiwań szczerze wątpię, ale pytam! PS. Proszę admina aby mi nie pisał co to jest "dwukropek", bo ja wiem, że to najgorsza strona ogłoszeniowa w sieci! Pozdrawiam!
  • niedaleko lotniska na bemowie? Mozecie napisac jakie sa minusy takiej lokalizacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się