bulimia

(11 wyników)
  • Bulimia(8)

Witam, od pewnego czasu (ok. 2, 3 lata) mam kłopoty z jedzeniem. Poszukuję kogoś, kto ma wiadomości na temat zaburzeń odżywiania choć trochę ponad przeciętnej i mógłby poświęcić mi chwilę swojego czasu. Naturalnie wiem, że istnieje coś takiego jak google i specjaliści w tej dziedzinie, ale wolałabym, żeby najpierw ktoś tutaj dał mi wskazówkę, czy to co dzieje się ze mną od jakiegoś czasu to może być bulimia i czy potrzebuję już pomocy specjalisty. Będę bardzo, bardzo wdzięczna, gdyby ktoś ze...
  • Mam pytanie. juz od roku mam bulimie i chcialam sie zapytac czy jesli wezme tabletke o godzinie np.22:00 a zjem obiad lub sniadanie o 10:00 lub nawet pozniej a potem juz wiadomo.... to czy tabletki dzialaja dalej. wiem ze glupie pytanie ale blagam o odpowiedz
  • Dziewczyny mam bulimię. Jestem tego świadoma a i tak nie potrafię przestać. Boję się iść do lekarza. Może któraś z was wyleczyła się z tego sama? Pomóżcie mi:) Pozdrawiam
  • Mam problem ze sobą. Jakis czas temu w ciągu kilku miesięcy schudłam 25 kg. Po jakims czasie zaczęły mi się napady wilczego głodu (na początku raz na 2 tygodnie później cześciej) Po schudnięciu jadłam normalnie (unikałam słodyczy i tłuszczy) Teraz stało sie ze mną coś dziwnego. Od jakiś kilku tygodni nie mogę wręcz opanowac się przed zjedzeniem przede wszystkim słodyczy. W ciagu dnia podrafię zjeść niezliczone ilości pozywienia nawet o 1 w nocy. Efwkt jest taki że nastęnego dnia j...
  • Pomocy!Jestem w 32 tyg ciąży,na początku tego roku przeszłam terapię na zaburzenia odżywiania,do tej pory wszystko było ok,nie myślałam o chorobie,najważniejsze dla mnie było dziecko,a teraz kiedy przytałam 15kg i ciągle słyszę komentarze "życzliwych"osób jaki to mam wielki brzuch i że inne kobiety w ciąży są szczuplejsze to znow się"to" we mnie budzi.Jestem załamana.Chcę być zdrowa,chcę być szczęśliwa,nie chcę myśleć o swoich kilogramach,chcę mieć piękne dziecko..Nie wymiotuje,ni...
  • ...Dziś spotkałam dobra koleżankę,zaraz od razu kawka i babskie pogaduchy:)...w międzyczasie spytałam(zeszłysmy na temat antykoncepcji), czy nie ma ona problemu z tyciem przy tabletkach-usłyszałam odpowiedź,która zwaliła mnie z nóg-znajoma wygląga świetnie,nie odmawia sobie łakoci,ale za to jest bulimiczką.Z zachwytem opowiadała jak radzi sobie-przez cały dzień pare razy wędruje do łazienki by opróżnić nadmiar żołądka i tak do 18.00, potem bierze tabletke anty(Diane 35),nie wymiot...
  • Witam Wstępnie lekarz zdiagnozował u mnie PCO. Boję sie leczenia f\hormonalnego, nogdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych.W mojej rodzine wszystkoe kobiety nie miały problemu z zajsciem w ciąze. Mama jest zdrowa jak ryba. Przeczytałam ze to jest zaburzenie metabolizmu a co sie z tym wiąze takze cyklu i gospodarki hormonalnyej. mam pytanie czy wiecie jakie moga byc przyczyny tego? mam podejrzenia, boję sie ze sama dopriwadziłam sie do takiego stanu. 3 lata temu zaczęłam sie o...
  • BULMIA(5)

Od dwóch lat cieprpię na zaburzenia jedzenia, najpierw anoreksja teraz bulimia.Czy którejś z Was też dotyczy ten problem?JAk radzicie sobie z napadami jedzenia?
  • drogie Panie napiszcie ile czasu wchłania sie tabletka antykoncepcyjna Cilest i ile godzin po połknieciu jest bezpiecznie zwymiotowac( i nie trzeba przyjac dodatkowej) Drogie Panie mam nadzieje ze niektóre z Was odpowiedza na moje pytanie Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje
  • Witam Was wszystkich!!!!!!!! Mam problem (albo mi sie tylko tak wydaje) U mojej 15 letniej córki znalazłam tabletki Xenna Extra. Zawsze cos tam mówiła że jest za gruba (chociaż to absolutna bzdura) I boje sie czy czasem nie wpadnie w jakas bulimie. Je wszystko normalnie ale bardzo zaniepokoily mnie te tabletki. Wiec mam pytanie: Czy jest wogóle taka możliwosc żeby wpasc w bulimie przez te tabletki? I czy one wogóle odchudzaja czy to jakas moda nastolatek? Prosze odpowiedzcie co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się