bulimia

(655 wyników)
  • Witam, mam 15 -letnią córkę. Jak większość nastolatek chyba, uważa że jest za gruba. |Przy wzroście 165 cm waży ok 56 kg. Uważa przy tym i często o tym mówi, że jest za gruba. Nie jest chudzielcem, ale też zdecydowanie nie ma nadwagi. Je normalnie, często mówi o tym że ma ochotę na coś słodkiego, ale nie je dużo. Na kolacje je mało, herbaty prawie nie słodzi etc. |Czyli racjonalnie. Jakiś czas temu powzięłam podejrzenie że wymiotuje. Dzisiaj się to potwierdziło - zobaczyłam resztki kolacji w ...
  • Witajcie. Niespełna rok temu miałam problemy analogiczne do problemów większości odwiedzających tego typu fora. Walczyłam z bulimią, która dręczyła mnie przez 5 lat. 5 lat, które nieodwracalnie straciłam na liczeniu kalorii, okłamywaniu najbliższych, wymiotowaniu. Nie mogłam wówczas spojrzeć sobie w twarz, nie mogłam patrzeć na siebie w lustro. Najgorsze było to, że wymiotowanie wcale nie pomagało schudnąć, wręcz przeciwnie, gdy spoglądam na swoje zdjęcia z tamtego okresu jestem p...
  • Witam, moja dziewczyna od wielu lat cierpi na bulimie. W tym momencie, jak twierdzi jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Nie ma tak dużo ataków, je w miare regularnie. Jednak wciąż ma złe myśli o sobie oraz czasami pod wpływem zwiększonego stresu zaczyna jeść. Co ja mogę zrobi w takiej sytuacji ? Staram się aby jedzenie było na talerzu, i nie jadła poza lub dojadała. Jednak to ciężkie, nie wiem jak reagować ? Czy prowadzenie dziennika posiłków jest dobrym pomysłem ? Proszę pomóżcie mi, bo czy...
  • Witam, ED miałam zawsze, a przynajmniej wszystko zaczęło się w wieku nastoletnim. Wieczne odchudzanie, liczenie kalorii, myślenie o jedzeniu, lęk przed przytyciem... Ale wtedy nie było bulimii. Dziś jestem po 30 stce, mam dwójkę wspaniałych dzieci i kochanego męża, których kocham nad życie, pracę, dom i co??? Jestem durną babą, która nie może sobie poradzić sama ze sobą. Powiedzcie mi, dlaczego? Przecież ja nie chcę być chora. Zdecydowałam się na pójście do lekarza, ale póki co jakoś od...
  • Moja kolezanka przyznała się ze ma bulimię. Jak jej pomóc?
  • Bez bulimii jest tylko pustka, czekanie na jedzenie, marzenie o jedzeniu. Nie istnieje nic więcej, reszta to iluzja. Nic więcej nie sprawia mi radości, na nic nie mam siły, tylko obżeranie się i wymiotowanie utrzymuje mnie przy życiu. Po co wstawać rano, po co robić cokolwiek...? Ach tak, czeka mnie jedzenie, mój jedyny przyjaciel, pocieszyciel, kołderka bezpieczeństwa, która chroni mnie przed zimnym, brudnym, złym światem... Wiem, że jedzenie to też mój wróg, bo niszczę sobie zd...
  • juz nie potrafie normalnie zyc. nie umiem sie opanowac z jedzeniem. jest tak od kilku lat. niedawno bylam na diecie, jadlam duzo warzyw, miesa, nabialu itp i bylo w miare ok. nie myslalam tak obsesyjnie o jedzeniu i mozna nawet powiedziec ze bylam z siebie dumna ze potrafie sie kontrolowac ale od kilku dni... juz nie moge znowu to wszystko wraca. nie wiem co mam dalej zrobic. jestem z tym zupelnie sama. wstyd sie komukolwiek przyznac...
  • Bulimia(14)

Błagam, poradźcie mi co mam zrobić. Przestałam wymiotowac ale napady mi zostały i tak przytyłam 20 kg, nie chce znowu wracac do tego ale ja ciągle tyje! nie moge liczyc na lekarzy ani rodzine na wsparci, co ja mam robić? nie mam juz checi do zycia przez to wszystko
  • od ok 5 lat jestem bulimiczką... nawet nie szukam nigdzie pomocy bo i tak wiem ze nic mi to nie da. Moje pytanie brzmi: czy ta choroba ma jakiś wpływ na cykl miesięczny?
  • od kiedy pamietam borykalam sie z bulimia, mialam okresy kiedy sie potwornie obzeralam, a waga skakala jak glupia, pozniej przychodzil okres ze cokolwiek zjadlam to musialam zwrocic, i cos tam w dol lecialo ale niewiele.przez 7 lat up and down.w koncu doszlam do 75 kg przy wzroscie 163 cm.przez przypadek spotkalam sie z ta dieta, w sumie to widzialam efekty na paru znajomych, wiec sprobowalam i ja. nie bylo latwo ale uczepilam sie tego jako ostatniej deski ratunku. i co? i pierwszy raz od tyl...
  • Mam 17 lat, jestem otyła, na wzrost 183 wazyłam 105 kg. Nie wiem dlaczego, ale postanowiłam, że zacznę wymiotować, chciałam zrzucić kilka kg. Udało się 6 kg w ciągu miesiąca. Wiem, że to co robię jest złe, jem normalnie śniadanie, i II śniadanie, lecz gdy przychodzi czas na obiad, jem zeby mama widziała, jeśli zjem obiad czuję się przejedzona, może byc to minimalna porcja, boli mnie brzuch i głowa, i obiad musze zwymiotować zeby czuc się dobrze,kolacji staram się nie jeść. zjem coś słod...
  • Tak ciężko znaleźc mi jakiekolwiek informacje na temat tej odmiany bulimii. Ale jeszcze cięzej jest się chyba pogodzic z faktem, że na nią choruję. Byłam anorektyczką, dziś mam obsesję sportową. Nie potrafię wysiedziec chwili na miejscu. Bylabym wdzięczna, gdyby ktokolwiek, kto doświadcza tej odmiany bulimiii napisł, jak sobie z nią radził. Mimo wszystko pozdrawiam z uśmiechem :)
  • Zastanawiam się nad tym, czy skłonności do bulimi mogą być dziedziczone. Czy dużo jest takich rodzin jak moja? Ja- eksbulimiczka, kuzynka-bulimiczka, ciotka-niezyjaca juz ofiara bulimi. Czy w Waszych rodzinach jest podobnie?
  • nieustannie mysle o jedzeniu,nie potrafie zaakceptowwac swojego ciala, pochlaniam olbrzymie ilosci jedzenia po czym wymiotuje, robie to od ok 1 roku. Schudlam z 73 do 65 kg przy wzroscie 172 i stanelam w miejscu. Czuje sie strasznie gruba i zle mi z tym. Nie potrafie sie opanowac!! czesto nie polykam jedzenia tylko przezuwam i wypluwam. Co jakis czas urzadzam sobie glodowki i praktycznie nic nie jem przez kilka dni. Mimo wysilku fizycznego i wymiotow nie chudne. waga sie nie zmi...
  • Jestem prawie tydzień na tabletkach odchudzających Meridia .Odchudzam sie prawie całe moje dorosłe życie, a mam 31 lat waże 97 kg,kiedyś nonstop diety,ale ostatni rok wymioty z poczatku działało,ale póżniej przestało i zaczełam jeść i tyć.Lekarz niedawno przeisałmi na nadwage Meridię,pozornie działa jeść sie nie chce ale nie moge powstrzymać sie od jedzienia mam wiecznie na coś ochotę jem i wymiotuje, chce sie powstrzymać ale cały czas myśle o jedzeniu .Czy to bulimia .ODPISZCIE...
  • Jestem zdrowa w 100%. Nie było łatwo, ale warto nawet bardzo warto. Chorowałam 10 lat na bulimię. Mam męża 2 dzieci mam, dla kogo żyć. Bardzo wychodzeniu z tej choroby pomagali mi najbliżsi. Po pod koniec 10 roku mojej choroby, mój mąż nie mógł już zemną wytrzymać wiedział o chorobie, ale miał mnie dosyć i tej choroby- teraz go rozumiem. Jak byłam chora na bulimię miałam problemy z zajściem w ciąże, ale po 2 latach wychodzenia z tej choroby zaszłam w ciążę mamy 2 letniego Kubę i ...
  • Wszystko zaczeła się przed 3 laty, gdy postanowiłam schudnąć. Najpierw prawie nic nie jadłam i schudłam 10 kg. Przy wzroście 170 ważyłam 45 kg.Potem zaczełam nagle objadać sie oczy wiście nie nawidze tego i nie nawidze siebie samej gdy sie tak objadam. Potem stosuje środki przeczyszczające aby pozbyć sie wszystkiego co zjadłam. Raz próbowałam wymusić wymioty, ale bez powodzenia, dlatego stosuje tylko środki przeczyszczające. Ciągle o9biecuje sobie, że z tym skończe, ale mi sie to nie ud...
  • Cześć Wam. Od dawna śledzę Wasze wypowiedzi na tym forum, bo opisujecie problemy, które dotyczą także i mnie. Nie potrafię określić mojego aktualnego stanu, chociaż mój lekarz mówiąc o mojej chorobie tytułuje ją "anoreksja". Trafiłam do niego z bulimią ale przekwalifikowałam się w trakcie terapii. Z dnia na dzień przestałam wymiotować i zaczęłam się głodzić. Słuchajcie, mam prośbę do dziewczyn w podobnej sytuacji (chodzi mi o przeskok z bulimii w anoreksję), napiszcie jak było z...
  • Wymiotuje prawie po kazdym posilku, w zoladku zawsze zostawiam tylko sniadanieernika. Na poczatku wymiotowalam tylko wieczorem- gdy zjadlam cos po godz.18 teraz wymiotuje na okraglo. Zawsze bylam normalna-nie chuda nie gruba. Mam 25lat, w wieku 21 raptownie schudlam i wage trzymalam bez zadnych ograniczen do wiosny2007, potem przytylam-nie bylam mocno gruba ale za duza jak dla siebie. Wzielam sie za swoja figure-aerobic 3x w tygodniu i ograniczylam jedzenie... Potem doszlo wymiotowanie a tera...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się