Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      bulimia

bulimia

(9 wyników)
    • Dzisiaj byłam u lekarza z następującym problemem:W sytułacjach stresowych wymiotuje po każdym posiłku są takie miesiące że trace na wadze po 5 6 kg.nie wymuszam wymiotów nic z tych rzeczy,nie chce schudnąć wręcz przeciwnie zalezy mi by przybrac na wadze ale niestety są dni gdy wymiotuje po trzy,cztery razy dziennie.Przyzyczajłam sie już że tak mam ale coś mnie tkneło i wspomniałam o tym lekarzowi a on postawił diagnoze- Bulimia i wysłał do jakiegoś psychaity. Zwariował???Czy to ja ...
    • przestudiowalam juz bardzo stary watek o bulimii,adresy wykorzystam ale chcialabym znow poruszyc ten temat by odezwaly sie osoby, ktore cos wiedza tak jak w watku o depresji co wiecie o walce z bulimia? zreszta to chyba jeszcze nie bulimia (nie laduje w toalecie z jakas tam wymagana regularnoscia zegarka)a moze inne zaburzenie jedzenia w kazdym razie chyba niedlugo zwariuje
    • bulimia(19)

to straszne słowo- bulimia. Znam go już prawie 4 lata. Czasami jest lepiej czasami gorzej.teraz gorzej. chcę z tym skończyć raz na zawsze - tylko nie wiem jak. Nie chcę iść do lekarza. chcę sama sobie z tym poradzić. Wiele razy próbowałami nawet udawało się. co z tego skoro po pewnym czasie B powracała. Mam już tego dość. powoli zaczynam nienawidzieć samą siebie.może mieliście podobne doświadczenia i wam się udało ? pomóżcie mi proszę !!!!
    • Mam 38 lat..i chyba życie wymknęło mi sie spod kontroli. Nie mam rodziny, wsparcia. Jestem rok po rozwodzie, po nieudanym 8 letnim małżeństwie (mój błąd bo wyszlam za mąż z rozsądku za kogoś z kim nie mogłam nic dobrego zbudować). Wcześniej kilka przelotnych związków (niestety przyciągałam jakoś męzczyzn, ale chyba niewłaściwych) 1,5 temu spotkałam człowieka który wydawał się TYM właściwym..postawiłam wszystko na jedną kartę, ten związek dawał mi siłę..wyszło na to że złudną..pomyliłam sie...
    • Kolezanka (15 lat) postanowila schudnac, w ciagu miesiaca zrzucila 10 kilo. wazy 60kg przy wzroscie 175 cm. Cwiczy bez umiaru (np. 200 brzuszkow dziennie), raczej sie nie objada, ale po kazdym posilku wymiotuje. Twierdzi, ze "ma wszystko pod kontrola". sama bylam w takiej sytuacji i w moim przypadku skonczylo sie w szpitalu pod kroplowka. ja tez "mialam wszystko pod kontrola". nie wiem co robic. jak jej pomoc. ciagle twierdzi, ze jest za gruba. w tej chwili nie jest chuda, ale w...
    • Witam, Moja żona choruje na bulimię. Ukrywa to przede mną, nie wie że już wiem. Nie ma napadów codziennie, około 2 razy w tygodniu. Kiedyś wspominała mi, że coś jej dolega i miała mi opowiedzieć o tym po ślubie. (bała się, że jak się dowiem, to nie ożenie się?) Jednak do tej pory nic nie mówi, twierdząc, że to już przeszłość i nie chce wracać. Nie nazywa tego po imieniu, tylko mówi TO. Jednak bulimia wciąż trwa. Może nie jest tak częsta jak rok temu, bo teraz musi szukać oka...
    • Byla kiedys taka sytuacja. Dziewczyna z bulimia poznaje faceta. On nie wie o bulimii i zakochuje sie po uszy. Mowi, ze jest piekna i cudowna a ona czesto ni z gruszki ni z pietruszkie placze. Potem on dowiaduje sie o bulimii i probuje jej pomoc. Pilnuje jej zeby nie rzygala, zabiera na silownie, na spacery. Ona w ogole nie pozwala mu sie dotknac. Nie ma nawet o mowy o seksie. On wreszcie odchodzi gdy ona idzie na terapie. Ona mysli, ze to przez te lekarstwa, ktore przepis...
    • Jestem chora na bulimie, choroba strasznie mnie meczy, mam depresje, mysli samobojcze potrzbuje pomocy, ale uciekam od ludzi uciekam od siebie...
    • wlasciwie to nie wiem do jakiego forum powinnam napisac, czy do uzaleznien alkoholowych czy do bulimi , czy depresji bo to wszystko mnie dotyczy , Kurna, mam 20 lat i pier...ole sobie zycie , uwierzcie nie latwo sie na to patrzy do tego jeszcze zaczynam krzywdzic kogos kogo kocham i z ktorym mam zamiar spedzic reszte zycia .A moze to nie milosc skoro on nie potrafi sprawic zebym sie wreszcie puknela w ta glowe i zaczela zyc ??A moze ze mna jest na tyle nie dobrze ze za pozno juz d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się