bulimia

(4 wyniki)
  • Bulimia(55)

Witajcie, z bulimią mam do czynienia od kilkunastu lat. W tym sensie, że na nią choruję. Chorowałam na nią jako nastolatka nie wiedząc, że to ma związek z jakimkolwiek zaburzeniem. W ciągu tych wszystkich lat zdarzały się także chwile bez bulimii. W wieku 25 lat byłam w Klinice Nerwic na Sobieskiego z tego powodu. Moja bulimia ma raczej związek z ogromna intensywnością przeżywania przeze mnie uczuć. Zwyczajnie nie radzę sobie z panowaniem nad nimi i jedynym znanym mi sposobem, wydaje się by...
  • Jestem tak bardzo zmeczona. tak bardzo, bardzo.
  • a dokładniej prowokuje wymioty bo po obżarciu jest mi mdło. Robiłam sobie bilans wagi ciała z której wynika że moja waga jest w normie, moje ciało mi się nie podoba ale nie czuję się tym aż tak mocno zgnębiona.Robiłam sobie też test na bulimię,taki internetowy z którego niby wynika że mam problem.Nigdy wcześniej takich problemów nie miałam,no ale wyglądałam dawnej jaki zapałka. Obżeram się wieczorami,chociaż nie jest to głód,to jakiś przymus, po czym źle się czuje i fizycznie,ale chyba też ps...
  • Pogadalam z psychologiem. Powiedzial, ze niedobrze, ze tak mocno identyfikuje sie z choroba. Ze choroba stala sie moja tozsamoscia. Ze mysle o sobie "JESTEM DWUBIEGUNOWA". Zachecil mnie do myslenia inaczej - zamiast "jestem dwubiegunowa" - "mam w sobie takie dwubiegunowe kawalki". Zamiast - "jestem bulimiczka" - "miewam czasem zachowania bulimiczne". BO NIE JESTEM CHOROBA! Jak Wam sie podoba ? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się