bystry

(3 wyniki)
  • Do takiego wniosku można dojść po analizie badań National Child Development Study w Wielkiej Brytanii i the National Longitudinal Study of Adolescent Health Stanach Zjednoczonych. Na samym początku badania, zanim młodzi ludzie nie ukończyli jeszcze 16 roku życia, sprawdzono ich inteligencję. Następnie podzielono grupę badawczą na pięć grup "bardzo niepojętny", "niepojętny", "przeciętny", "bystry", "bardzo bystry". Następnie naukowcy zbadali nawyki alkoholowe uczestników, gdy byli już on...
  • Ja uważam, że tak - co myślicie? Czy zauważyliście, że my, Polacy, niesłychanie szybko chwytamy nowinki, szybko się adaptujemy do nowych sytuacji, szybko się uczymy - jednym słowem, zdolni z nas ludzie?? ;-) Do maja 2005 pracowałam w firmie ubezpieczeniowej, która - początkowo polska - została kupiona przez dwie firmy zagraniczne, austryjacką i niemiecką. Tak się przyglądałam im przez kilka lat i wiecie co? Jesteśmy LEPSI. Austryjacy to bałaganiarze, leserzy, bufoni oplatający bz...
  • Cyberballing to wykorzystywanie internetu w celu oczernienia i zdyskredytowania konkretnej osoby - często publicznej. Poczucie iluzorycznej anonimowości powoduje zrzucenie jarzma obowiązującej kultury, dyskrecji, dobrego smaku i nade wszystko ochrony danych osobowych. Czy byliście przemiotem ataku cyberballingowego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się