bystry

(28 wyników)
  • Reaktywacja strony met. angielskiej (do wpisania na linkownię): www.npr.prolife.org.pl/
  • hej Bystra :) brakuje mi w tym cyklu jednej dość ważnej obserwacji więc chciałam potwierdzić, że już dziś jest III faza. Jaka by nie była ta tempka z 27 dc to i tak wydaje mi się że 3 kolejne potwierdzają III fazę. Jak myślisz? owulator.pl/aga
  • odkładam, czy jest w Rotzerze taka reguła, która pozwoliłaby mi pominąc tempkę z 17 dc i uznać że dzis jest 2 wyższa? bo mi sie nie przypomina.
  • Pisałam juz kilka postów wcześniej, ale miałabym prośbę, żebyś zerknęła teraz na mój wykres... www.fertilityfriend.com/home/2270ce Czy Twoim zdaniem ovu była bardziej prawdopodobna w tej okolicy, którą wyznaczył FF, czy może raczej bliżej 21 dc? Bo tak sobie pomyślalam, że właściwie też by pasowało... Tym bardziej że 15 dc gin nic nie widział (choć to mogła być wina sprzętu albo braku doświadczenia w monitorowaniu...). A ja chciałabym wiedzieć, kiedy mogę testować... Będę wdzi...
  • Moje cykle były zawsze książkowe! Faza niższa, faza wyższa i spadek a potem miesiączka. 4 mce temu odstawiłam dziecko od piersi i pierwszy cykl był też ok. Od 3 mcy nie ma skoku temp, śluz płodny konczy sie w okolicy 18-19 dc , cykle trwają 32 dni ale temp cały czas oscyluje miedzy 36.3-36.4 - żadnego skoku nie ma! Ponieważ w tej chwili odkładamy poczęcie staram się być ostrożniejsza niż sam Rotzer :-) no i tym sposobem od 3 mcy mamy abstynencję. Nie wiem co się dzieje, dlaczego tak jes...
  • Co to znaczy według Ciebie "po znacznym obniżeniu temp.przychodzi@"? Jak już wiesz jestem "starającą" Od 10 dnia cyklu mierzę temp.i do 16 dc wynosiła ona 36,6 w miedzy czasie czułam pobolewanie brzucha. Natomiast od 17 dc do 27dc moja temp.wynosiła 37,1 37,0. Z kolei dziś obniżyła się na 36,8 dodam może jeszcze że w nocy obudził mnie potworny ból głowy i wziełam dwie tabletki przeciwbólowe. Powiedz mi czy Twoim zdaniem @ jest blisko????
  • Bystra mogłabyś doradzić? 21 dc miałam 36,67 22 dc 36,74 23 dc 36,74 a 24 dc czyli dzis niestety spałam krótko więc tempka zakłócona i oczywiscie w dół, więc nie spełnia reguły 0,2 ponad linię. Ale jutro wystarczy, żeby była ponad 36,67 prawda? Tak w ogóle to tą z 21 dc uznałabym za przedwczesną.. zawsze mam takie schizy przed samym własciwym wzrostem. acha 14 dc i 15 dc są zakłócone bo byłam na weekend w domu a tam mi tempka zawsze skacze. Ale pytanie brzmi: jutr...
  • Bystra co mi sie to podziało? ;/ widzisz tu jakiś skok? pierwszą wyższą?
  • Witam, od pewnego czasu czytam niektóre posty w temacie NPR ponieważ planujemy z mężem potomka. Musze przyznać,m że jestem pod wrażeniem Twojego wysokiego poziomu wiedzy w niniejszym zagadnieniu. Twoje wypowiedzi są dla mnie narazie czarną magią, dlatego zwracam się do Ciebie z prośbą o napisanie skąd czerpiesz tak bogatą wiedzę - jakieś książki a może kursy? Przyznam,że nie jest to łatwe zagadnienie, a przecież tak wiele kobiet nie ma pojęcia o tym jak przebiega cylk itp...
  • Witam! Mam pytanie jeśli chodzi o fazę wyższych temperatur. Czy jest normalne że pierwsza wyższa temp to 36,7 a potem już do samego spadku tuz przed okresem jest zawsze 36,9 (mierzona codziennie o tej samej porze i w tym samym miejscu). Dodam że różnica między temp niższej i wyższej fazy to 0,2 -o,3 stopnia. Faza wyższych tempek trwa 11 dni i na wykresie wygląda jak prosta, rysowana od linijki krecha. Od ponad roku staramy się o maleństwo i i zanim pójdziemy na badania chciałam bym ...
  • Zerknijcie proszę, na moje wyniki hormonów. Badanie robiłam w 3 dniu cyklu. Niepokoje się o swoje wyniki. Estradiol 45,99 pg/ml - 33-196 pg/ml(lutenizująca), 11-165 pg/ml (folikulama), 146-526 pg/ml(owulacyjna) FSH 5,45 mlU/ml - 2,00-13,00 mlU/ml(lutenizująca), 4,00-13,00 mlU/ml (folikulama), 5,00-22 mlU/ml (owulacyjna) LH 5,60 mlU/ml, 1,9-13,00 mlU/ml(folikulama), 8,70-63,00 mlU/ml (owulacja), 0,5-16,9 mlU/ml (lutealna) Progesteron 0,91 ng/ml , 3,34-25,56 ng/ml(lutealna), 0,15-1,40 ...
  • Bystra pomóż! dziś 9dpo i 4 dzień plamienia z tym że dziś się trochę nasiliło, jednocześnie temp wzrosła (przez pierwsze dni po owulacji była na poziomie 36,3-36,55 a dziś mam 36,7), brzuch boli trochę inaczej niż na okres, test mam zrobić jutro (ten najbardziej czuły) czy myślisz że to może trwać implantacja, gdyby okres się zaczynał to temp powinna przecież spaść. Przytulanki były od kilki dni przed wzrostem temp do 1 dnia po wzroście.
  • Witam, mam pytanie do Ekspertki :) Jestem 6 tyg. po zabiegu łyżeczkowania, pierwsza @ przyszła w ciągu 28 dni. Teraz jest mój 12 dc i obserwuję b. dziwna rzecz, otóz pierwsze 5 dni cyklu moja temp. wynosila 36.6, zas pozostałe do dzis - to 36.7. Nigdy wczesniej nie mialam tak stałej temp. Czemu tak sie dzieje i czym to może być spowodowane ? Z góry dziękuję za odpowiedz :)
  • Witam, staramy sią z mężem o drugie dziecko, mam masę pytań i wątpliwości. Obserwuję siebie, ale niestety nie mam mozliwości by właściwie mierzyć temp. więc trochę to ogranicza moje spostrzeżenia :-). Wiem że faza lutealna trwa zawsze tyle samo, czyli od 12 do 16 dni. Ale czy każda kobieta ma swoją "liczbę" czy obowiązuje ten przedział 4 dni ? Czy mozliwe że w jednym cyklu ta faza trwa 12 dni a w innym 16 ??? Moje cykle z ostatniego półrocza to 34,35,32,33,34,38. Dzisiaj mam 18 ...
  • Mój problem:policystyczne jajniki, rzadka owulacja. Mój as w rękawie:piękne wyniki hormonalne Diagnoza ginekologa: schudnąc 15 kg i iśc do endokrynologa Diagnoza endokrynologa: Meridia Mój dylemat: Staramy się z męzem cały czas i jeśli faktycznie zgubię kilogramy i poluzuje się ta owulacja, to meridia jest zabroniona w czasie ciązy i przed zajściem...Czy wystarczy mi mierzenie temperatury i w dniu skoku odłożenie tabletek ,aż do spadku temp.? Jest to mało prawd. że zajdę w ciąże ...
  • Wiem, ze to pytanie tak calkowicie nie dotyczy tego forum , ale jedenak zaryzykuje i sie zapytam, czy moze sie orientujesz czy Kosciol K. zezwala na stosowanie metody FAM jesli np maz jest niewierzacy i nie chce sie zgodzic na czyste NPR? Czy wtedy sporadyczne zabezpieczenie sie w okresie wstrzemiezliwosci tez jest to grzechem ciezkim? Pozdrawiam
  • Witaj, dostałam link tego forum od koleżanki, poleciła mi Ciebie jako osobę, która może odpowiedzieć mi na moje pytanie.Chodzi o to, czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że mogę być w ciaży?jestem 3 dzien po okresie wczoraj zaszaleliśmy z m ostro, a ja zapomniałam wziać tabletkę, nie panikuje-poprostu jestem ciekawa czy jest taka mozliwosc, nie pamietam juz jak bylo z tymi dniami plodnymi, no i czy po pominiecie jednego tabsa jest jakies prawdopodobienstwo wpadki... :) pozdrawiam...
  • Mam znów prośbe o pomoc w interpretacji. To mój drugi cykl i boję się jescze sobie zaufać, więc proszę o pomoc. Moj cykl: 1-4 okres 5. 36,55 su 6. 36,5(Z) su 7. brak temp. lepki 8. brak temp. lepki 9. 36,5 rozciagl 10.36,3 rozciagl 11.36,45 rozciagl 12.36,3 rozciagl 13.36,45 rozciagl 14.36,55 rozciagl 15.36,75 rozciagl bj 16.36,55 mokro, slisko 17.36,4 lepki 18.36,65 rozciagl bj 19.36,45 rozciagl bj 20.36,75 su 21.36,6 su 22.36,75 su 23.36,85(Z) su 24.36,9 rozciagl bj 25...
  • Jeśli chodzi o przygotowania do ciąży to staram się jak mogę: odwiedziłam ginekologa - po badaniach stwierdził że wszystko jest ok, zakupiłam i biorę kwas foliowy, zmieniłam nawet dietę na bardziej owocowo-warzywną, wyleczyłam też zęby, a nawet zrezygnowałam już z mojej ulubionej coca-coli:) Myślę że jestem dobrze przygotowana na ciążę, boję się jednak, bo podświadomie ciągle myślę że przez te hormony mogę mieć trudności z zajściem. Mąż się nawet ze mnie śmieje że mam schizy na tym punk...
  • Na jakimś wątku udzielałaś komuś odpowiedzi odnośnie skróconego cyklu za przyczynę podając m.in. bromergon. Ja miałam właśnie taką sytuację w tamtym miesiącu, skrócił mi się cykl po rozpoczęciu kuracji bromkiem. Myślałam, że to stres spowodował rozregulowanie cyklu. Czy możesz mi coś więcej napisać o działaniu bromka na długość cyklu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się