that_may_be_surgeon 30.01.06, 17:06 Czy osoba leworęczna może być chirurgiem? Nie będzie to przeszkadzało przy korzystaniu z jakiś urządzeń [ może są one przystosowane tylko dla praworęcznych? ]. Mógłby ktoś podac przykład leworęcznego chirurga?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:09 ja znam leworecznych chirurgow szczekowo - twarozwych i chirurgow ogolnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: położnik Re: Leworęczny Chirurg ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:30 Wskazane jest być oburęcznym chirurgiem,leworęczni mają najbliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:40 a i owszem oburecznosci mozna sie nauczyc :) zreszta napisalam to juz na zdrowiu ze jesli czego nie robiles nigdy to nie ma roznicy jaka reka sie nauczysz to robic :) Odpowiedz Link Zgłoś
that_may_be_surgeon Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:40 Bardzo mnie to pocieszyło. A już się martwiłam że będę musiała zrezygnować z wymarzonego zawodu =] Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:41 nigdy, powiem ci w tajemnici ze kilku lekarzy powiedzialo mi ze mi zazdrosci, czasem tylko widze zdziwienie ludzi kotrzy nie wiedza ze cos trzymam nie w tej rece co trzeba hehe ale ogolnie jest oki :) Odpowiedz Link Zgłoś
that_may_be_surgeon Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:51 :D tylko że ma maturze muszę zdawać chemie i biol.. biologia to jakoś idzie ale z chemią gorzej tzn mam 5 na koniec półrocza ale tak naprawde to jakieś 3 Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 18:19 Zastrzegam, mizoginem nie jestem, ani męską faszystowską szowinistyczną świnią też nie- zdecydowanie odradzam ci chirurgię. Albo chcesz być chirurgiem, albo kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 18:28 hmm ja chce pozostac nadal kobieta i pakowac sie w chirurgie stomatologiczna :) czy stomatologiczna tez podlega twojej teorii? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 19:24 Nie, nie podlega, podobnie jak ginekologia. Mam na myśli tzw. chirurgię ogólna i jej pochodne. Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 19:35 ufffff :D ale wiesz troche masz racje, wydaje mi sie ze trudno byc matka i chirurgiem ogolnym pracujacym w paru szpitalach ;/ ja bym chyba nie dala rady. Odpowiedz Link Zgłoś
p_hajk1 Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 19:48 To nie jest największy problem. Prawdziwy chirurg musi umieć, w razie parcia na mocz, skorzystać ze zlewu w dyżurce, a kobieta może mieć z tym pewne trudności (tak uczyli mnie starsi koledzy). Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 20:03 wiesz co widzialam dwie laski kotre sa chirurgami ogolnymi i jakos daja rade :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chir Re: Leworęczny Chirurg ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:34 Ja jestem leworęczny,ale szef mi powiedział,ze go to wk..ia i albo się nauczę operowac też prawą ręką albo wypad z baru-to się nauczyłem i papiery lewą ręką a resztę jak popadnie(oczywiście oprócz nożyc) Odpowiedz Link Zgłoś
poloznik-gin Re: Leworęczny Chirurg ? 31.01.06, 23:08 mojego wkurzałożew jestem oburęczny Odpowiedz Link Zgłoś
wladek47 Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 19:48 Spotkalem jednak, niestety takich co mieli obie rece "lewe". Dziwne najbardziej bylo to, ze upierali sie operowac mimo, ze co operacja to katastrofa, juz nie mowiac o nieszczesnych pacjentach. Zawsze to oni najchetniej zwalali wine na anestezjologow. Bardzo szanuje jednego chirurga, ktory panicznie bal sie operowac i zawsze sie wykrecal licznymi zajeciami administracyjnymi lub naukowymi - zaszedl wysoko i jest bardzo madrym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: Leworęczny Chirurg ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:43 Ale co ich dziwi oburecznpść,operowali kiedyś laparoskopowo? Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 20:54 no dziwi i ch bo stomatologow oburecznych chyba malo :) zauwazylam ze czasem jak ktos przechodzi to sie zatrzymuje patrzy a potem pada slynne pytanie "ktora reka pani pisze?" Odpowiedz Link Zgłoś
poloznik-gin Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 21:06 Wiercić w dentalach dwoma ręcami to przegiecie ,aż mnie w j.... zaszczyknęło gdzie Ty masz litośc? Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 21:30 oj nie dwoma naraz tylko na zmiane, poprostu jest mi latwiej w niektore miejsca dotrzec lewa a w niekotre prawa reka :) dwa ze latwiej sie np. formuje wypelnienie w zebie. Odpowiedz Link Zgłoś