Dodaj do ulubionych

Leworęczny Chirurg ?

30.01.06, 17:06
Czy osoba leworęczna może być chirurgiem? Nie będzie to przeszkadzało przy
korzystaniu z jakiś urządzeń [ może są one przystosowane tylko dla
praworęcznych? ]. Mógłby ktoś podac przykład leworęcznego chirurga??
Obserwuj wątek
    • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:09
      ja znam leworecznych chirurgow szczekowo - twarozwych i chirurgow ogolnych :)
      • Gość: położnik Re: Leworęczny Chirurg ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:30
        Wskazane jest być oburęcznym chirurgiem,leworęczni mają najbliżej.
        • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:40
          a i owszem oburecznosci mozna sie nauczyc :) zreszta napisalam to juz na
          zdrowiu ze jesli czego nie robiles nigdy to nie ma roznicy jaka reka sie
          nauczysz to robic :)
    • that_may_be_surgeon Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:40
      Bardzo mnie to pocieszyło. A już się martwiłam że będę musiała zrezygnować z
      wymarzonego zawodu =]
      • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:41
        nigdy, powiem ci w tajemnici ze kilku lekarzy powiedzialo mi ze mi zazdrosci,
        czasem tylko widze zdziwienie ludzi kotrzy nie wiedza ze cos trzymam nie w tej
        rece co trzeba hehe ale ogolnie jest oki :)
    • that_may_be_surgeon Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 17:51
      :D tylko że ma maturze muszę zdawać chemie i biol.. biologia to jakoś idzie ale
      z chemią gorzej tzn mam 5 na koniec półrocza ale tak naprawde to jakieś 3
      • malkontent_jeden Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 18:19
        Zastrzegam, mizoginem nie jestem, ani męską faszystowską szowinistyczną świnią
        też nie- zdecydowanie odradzam ci chirurgię.
        Albo chcesz być chirurgiem, albo kobietą...
        • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 18:28
          hmm ja chce pozostac nadal kobieta i pakowac sie w chirurgie stomatologiczna :)
          czy stomatologiczna tez podlega twojej teorii?
          • malkontent_jeden Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 19:24
            Nie, nie podlega, podobnie jak ginekologia. Mam na myśli tzw. chirurgię ogólna
            i jej pochodne.
            • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 19:35
              ufffff :D
              ale wiesz troche masz racje, wydaje mi sie ze trudno byc matka i chirurgiem
              ogolnym pracujacym w paru szpitalach ;/ ja bym chyba nie dala rady.
              • p_hajk1 Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 19:48
                To nie jest największy problem. Prawdziwy chirurg musi umieć, w razie parcia na
                mocz, skorzystać ze zlewu w dyżurce, a kobieta może mieć z tym pewne trudności
                (tak uczyli mnie starsi koledzy).
                • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 20:03
                  wiesz co widzialam dwie laski kotre sa chirurgami ogolnymi i jakos daja rade :)
                  • zubr_zalogowany Re: Leworęczny Chirurg ? 30.01.06, 20:15
                    eee tam
                    swinki morskie
    • Gość: chir Re: Leworęczny Chirurg ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:34
      Ja jestem leworęczny,ale szef mi powiedział,ze go to wk..ia i albo się nauczę
      operowac też prawą ręką albo wypad z baru-to się nauczyłem i papiery lewą ręką
      a resztę jak popadnie(oczywiście oprócz nożyc)
      • poloznik-gin Re: Leworęczny Chirurg ? 31.01.06, 23:08
        mojego wkurzałożew jestem oburęczny
        • wladek47 Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 19:48
          Spotkalem jednak, niestety takich co mieli obie rece "lewe". Dziwne najbardziej
          bylo to, ze upierali sie operowac mimo, ze co operacja to katastrofa, juz nie
          mowiac o nieszczesnych pacjentach. Zawsze to oni najchetniej zwalali wine na
          anestezjologow. Bardzo szanuje jednego chirurga, ktory panicznie bal sie
          operowac i zawsze sie wykrecal licznymi zajeciami administracyjnymi lub
          naukowymi - zaszedl wysoko i jest bardzo madrym czlowiekiem.
        • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 20:11
          a moich to dziwi.
          • Gość: Połoznik Re: Leworęczny Chirurg ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:43
            Ale co ich dziwi oburecznpść,operowali kiedyś laparoskopowo?
            • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 20:54
              no dziwi i ch bo stomatologow oburecznych chyba malo :) zauwazylam ze czasem
              jak ktos przechodzi to sie zatrzymuje patrzy a potem pada slynne pytanie "ktora
              reka pani pisze?"
              • poloznik-gin Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 21:06
                Wiercić w dentalach dwoma ręcami to przegiecie ,aż mnie w j.... zaszczyknęło
                gdzie Ty masz litośc?
                • diastema Re: Leworęczny Chirurg ? 06.02.06, 21:30
                  oj nie dwoma naraz tylko na zmiane, poprostu jest mi latwiej w niektore miejsca
                  dotrzec lewa a w niekotre prawa reka :) dwa ze latwiej sie np. formuje
                  wypelnienie w zebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka